Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

DEMANTIJ

Ivo Veraja negira da je izrečena kazna za RK Metković 1963

Objavljeno prije

RK Metković 1963

Predsjednik Upravnog odbora RK Metković 1963 Ivo Veraja se oglasio priopćenjem u kojemu on negira da je, kako Klubu tako i odgovornoj osobi Kluba izrečena ikakva kazna. Proiopćenje prenosimo u cijelosti:

– Poštovani! U javnom istupu gospodina Stipe Gabrića, a koji ste i vi prenijeli, iznesene su netočne tvrdnje o Rukometnom klubu „Metković 1963“. Stoga vas molimo da u cilju točnog informiranja javnosti, a na temelju članka 40. Zakona o medijima, objavite stav Upravnog odbora RK „Metković 1963“ o onome što je izgovorio gospodin Gabrić. Donosimo kratki citat koji se odnosi na naš klub:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

„Isto tako, inspekciju su pozvali (misli se na Grad Metković)i u dva gradska športska kolektiva – u RK Metković 1963, gdje je došla kazna od sto tisuća kuna za odgovorne osobe te u NK Neretva, gdje je za 2013. i 2014. godinu, također odgovornim osobama, došla kazna od oko 600 tisuća kuna. Postavljam pitanje sada svim športskim djelatnicima grada Metkovića, športskim djelatnicima NK Neretva i RK Metković 1963 – gospodo na koga će te tu krivnju sada svaliti, kome će te pripisati krivnju za svoju nesposobnost?“ 

Držimo da javnost mora znati slijedeće: 

GALA HOME 740px
  1. Nije točno da je Grad Metković pozvao inspekciju u nadzor poslovanja RK „Metković 1963“. Djelatnici porezne inspekcije nisu nas izvjestiti po čijem su nalogu ili prijavi došli obaviti nadzor, niti ih je itko u ime RK „Metković 1963“ o tome nešto pitao. Također smo sigurni da djelatnici porezne inspekcije o tome nisu izvjestili ni gospodina Gabrića. U uređenim društvima, a valjda tome težimo, porezni nadzor je normalna, legalna i legitimna stvar te ne vidimo razlog da takvo što gospodin Gabrić doživaljava ovako dramatično.
  1. Nije točno da je porezni nadzor izvršen za 2013. i 2014. godinu, nego je izvršen samo za 2013. godinu, a ovaj Upravni odbor vodi klub od ožujka 2014.
  1. Nije točno da je bilo kojoj odgovornoj osobi iz redova RK „Metković 1963“ izrečena kazna, naročito ne novčana.
  1. Novčana kazna čak nije izrečena ni Rukometnom klubu „Metković 1963“. Donijeto je samo rješenje kojim se klubu nalaže izmiriti porezne obveze nastale u vremenu za koje je izvršen nadzor. Iako se ne smatramo odgovornim za propuste naših prethodnika, naglašavamo da ćemo kao legalisti podmiriti sve obveze koje se budu odnosile na RK „Metković 1963“, naravno nakon pravomoćnosti rješenja koje su donijeli porezni inspektori.
  1. Upravni odbor Rukometnog kluba „Metković 1963“ ne smatra se nesposobnim, a posebno se ne smatra odgovornim zbog propusta koje su učinili naši prethodnici. No, svakako nam ne pada na pamet krivnju „pripisivati“ ili  „prebacivati“ na bilo koga.

Natječemo se u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi i od svih klubova u istoj imamo daleko najmanji proračun, a zbog geografskog položaja, daleko najveće troškove. Unatoč svemu, za sada smo rezultatski vrlo uspješni, a financijski uspijevamo spojiti kraj s krajem.

Mi u RK „Metković 1963“ nastojimo se u granicama svojih mogućnosti baviti rukometom, a gospodin Gabrić se očito bavi nekim drugim sportom. Voljeli bismo da je umjesto ovakvog istupa smogao snage ponuditi RK „Metković 1963“ neku bar minimalnu pomoć, pa makar ona bila i financijska. Rado bismo je prihvatili, pa čak i nakon ove javne, a svima nepotrebne prepiske.

S poštovanjem,
Predsjednik UO RK „Metković 1963“
Ivo Veraja

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije