Ostanimo u kontaktu

19. SINJSKI POLUMARATON

Ivan Zec drugi u Sinju, nakon 150 dana izostanka trčanju se vratio Ruđer Bošković

Objavljeno prije

AK Dubrovnik; Ivan Zec i Ruđer Bošković

Danas je u Sinju, u sklopu prvenstva Hrvatske, održan 19. Sinjski polumaraton, utrke na 5 km i 21 km. Kao Predstavnici AK Dubrovnik trčali su i Metkovci Ivan Zec i Ruđer Bošković, kojemu je ovo bila povratnička utrka nakon 150 dana pauze i to obojica u utrci na 5 km. Ruđer je istrčao utrku bez ikakvih bolova i zauzeo izvrsnu sedmu poziciju, dok je Zec ponovno sjajan i osvojio drugo mjesto.

– Odlično sam krenuo  u utrku i vodio prvi kilometar, a nakon drugog smo trčali rame uz rame i tako sve do 4100 metara kada mi se začepio nos i oduzele ruke zbog hladnoće, a to sve dugujem nepripremljenosti jer sam zbog poslovnih obaveza zadnjih osam dana po autobusima i bez treninga. No kako kažu naši stari ljudi, nikad se ne valja žaliti, pa ovo danas ne gledam kao izgovor već kao detaljan opis utrke, mada bi vjerojatno u drugim okolnostima pobijedio. Danas nisam, i Srđan je zasluženo uzeo pobjedu, te mu na tome čestitam, –rekao nam je Zec nakon utrke.

Ivanu čestitamo na osvojenom drugom mjestu, a Ruđi želimo što brži povratak staroj formi i sjajnim rezultatima.

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije