Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Inicijativa za pokretanje programa rukometa za djecu s poteškoćama u razvoju

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan u prostorijama Gradske uprave održao je inicijalni sastanak s nekadašnjom rukometnom reprezentativkom Hrvatske Maidom Arslanagić i njezinim suradnicama.

Sastanku su nazočili pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko te ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac, a razgovarali su o potencijalnoj suradnji na pokretanju rukometnog programa za djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Metkoviću.

Naime, Maida Arslanagić ujedno je i magistra logopedije te trenerica rukometa, a 2019. godine pokrenula je projekt ‘HandBALL IN’ – prvi rukometni program za djecu s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj. Svrha programa je poticanje djece i mladih s teškoćama u razvoju na bavljenje tjelesnom aktivnošću, njihovo uključenje u zajednicu u kojoj žive te poboljšanje njihovih životnih i socijalnih vještina.

– Važno je naglasiti kako bi treninzi bili besplatni, a odvijali bi se u sportskim objektima Grada Metkovića. Također, u rad s  djecom bio bi uključen tim stručnjaka iz različitih područja – kineziolozi, treneri, logopedi, radni terapeuti, učitelji, liječnici, itd. Zaista se nadam da ćemo ostvariti ovu suradnju. Jednake mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju trebamo graditi svakodnevno, a sport je jedan od najboljih načina za to, – istaknuo je gradonačelnik Milan.

JOŠ JEDNA POBJEDA NOGOMETAŠA NERETVE

Nakon pobjede u Ljubuškom Neretva još jednom obradovala svojom igrom

Objavljeno prije

Autor

Metkovski  trećeligaš  Neretva odigrala je novu pripremnu utakmicu s Uraniom u Baškoj Vodi i pobijedila s 0:2 (0:0). U drugom dijelu dvaput je pogodio Zovko, a golova je moglo biti i više. Odlične prigode nisu iskoristili Raguž (okvir vrata), zatim Marić, Bubalo i još nekoliko igrača Neretve.

Trener Svaguša i ovom je prigodom bio zadovoljan zalaganjem svojih igrača i konačnom pobjedom. Nakon 0:11 s Ljubuškim, eto nove pobjede.

Nisu igrači Čupić i Batinović zbog ozljeda a nastupilo je čak devet mladih igrača.

Neke igrače mijenjao je već u prvom dijelu jer su bili preumorni od napornih treninga.

Treba reći da u kadru više nisu Tomas i Medić, te da se momčadi priključio mladi Milan.

Igrači Neretve vježbat će i u nedjelju popodne , a zatim dvaput na dan. Krajem tjedna, u petak i u subotu održat će se „Memorijalni turnir Ante Rebac“ na kojemu će uz Neretvu sudjelovati GOŠK Dubrovnik, Jadran LP i ONK Metković.

Urania – Neretva 0:2 (0:0)

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije