Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

S DARKOM ZELJIĆEM O ONK METKOVIĆU

Igrači ONK Metkovića bili su uspješni u prvom dijelu prvenstva Županijske lige

Objavljeno prije

Foto: Denis Jerković / Cropix

Foto: Denis Jerković / Cropix

Nogometaši Neretve u svinju ove godine osvojili su naslov prvaka u Županijskoj ligi i uskočili u 3.HNL, a ONK Metković je u rujnu u novoj sezoni zasjeo na prvo mjesto koje je dugo držao. Onkovci su osam kola bili vodeći a zatim su doživjeli tri uzastopna poraza pa su se na kraju zaustavili na petom mjestu s pet bodova manje od vodeće Croatie iz Gabrila.

Treba reći da je nakon odlaska trenerske legende Joze Veraje momčad preuzeo poznati trener i nekadašnji igrač Neretve i drugih klubova Darko Zeljić . Članovi uprave i igrači posve su zadovoljni njegovim stručnim radom, odnosom prema igračima i navijačima, a posebno valja spomenuti da je od početka priprema , 1.kolovoza do posljednje utakmice, 2.prosinca na okupu zadržao isti broj igrača, 25.

Evo što je trener Metkovića rekao o prvoj dionici prvenstva:

-Prije svega, zahvalan sam upravi kluba koja mi je omogućila da postanem dio jedne lijepe nogometne priče te da upoznam što je ekipa , a što klub .

Stoga mogu reći da predsjednik Ivica Kaleb marno radi u intersu kluba , zatim bih rekao da je Marin Jelčić kao tajnik srce i duša kluba,te da su Damir Vekić i Tomo Miletić mladi i ambiciozni ljudi koji u svakom treneutku znaju što im je raditi i kako klub treba izgledati. Primjerice, dok smo bili na prvom mjestu nitko od njih nije gajio iluzije o mogućem ulasku u 3.HNL, već se razgovaralo o projektima i svakodnvenim zadaćama. Tako su ti ljude izgradili dvije nove svlačionice, postavljeni su reflektori, uređena mjesta za sjedenje u gledalištu, postavljena je nadstrešnica, stvarani su sve bolji uvjeti za rad seniora i za rad Škole nogometa.

Moram naglasiti i činjenicu da na primjer naš Mladen Ključe svakog dana iz Opuzena dolazi na treninge i na utakmice,a Željko Dominiković, Ante Bebić, Lucio Lazzeroni i Tomislav Plećaš daju ogroman doprinos u radu s  mladima trasirajući tako i našu klupsku budućnost. Osim toga uz nas su i naši vjerni navijači i prijatelji kluba koji su kreatori jedna sjajne , zapravo obiteljske atmosfere u klubu. Igračima to puno znači, a meni osobno to je privilegija što sam trener u jednom tako dobro organiziranom klubu-rekao je Zeljić

Trener Metkovića zadovoljan je i rezutatima poslusezone. Svi igrači ostali su u klubu od početka priprema do danas. Postoji i odluka struke i uprave da svaki igrač dobije svoju priliku za nastupe pa je tako na svim utakmicama s klupe ulazio maksimalan broj igrača. Trener i pooćnici nikoga nisu željeli otpisivati jer sui smatrali da svaki igrač može dati svoj doprinos i da svi zaslužuju povjerenje.

-Ne znam koliko je poznata činjenica da igrači Metkovića ne primaju nikakve naknade za svoj rad i igranje (nula kuna). Oni igraju iz ljubavi prema klubu i nogometu, a prije svake utakmice imamo određeni ritual. Zagrlimo se i zapjevamo „nije u šoldima sve“ a onda izlazimo na teren. Isto je i nakon utakmice. Stoga iskrena zahvala svima za novo trenersko i ljudsko iskustvo-naglasio je Darko zeljić.

Prema svemu sudeći ONK Metković ne mora strahovati za svoju (igračku) budućnost. Naime,uz dosadašnje nositelje igre braću Plećaš (Josip i Tomislav, ali i dugovječni i vrlo aktivni Ivan),Šiljega, Borasa,Jerkovića i Marušića, sazrela je nova generacija igrača , Borovac, Jelčić,Mišanović,Batinović,Utovac,Deak, uz koje su i oni koji dolaze:Medić, Marević,Dominiković,Jurković,Mioč,Ćužić i Bebić.

Metkovci su zaslužili i spomen još jedne lijepe sportske činjenice, a ta je su igrači u 11 utakmica dobili samo 10 žutih kartona, a niti jedan crveni. To je poseban uspjeh kad se zna da u nogometu postoje ternuci kad se igrači jednostavno ne mogu suzdržati prigovora ili oštrijeg starta kao odgovora na grubosti suparnika ili zbog pogrešnih procjena sudaca. Iz kluba su čak apelirali na sve nogometne dionike da naprave sve kako bi se nesportski ispadi potpuno iskorijenili ili makar sveli na minimum.

I da ne zaboravimo, trener Zeljić, igrači i članovi uprave svim sportskim prijateljima zaželjeli su čestit Božić i sretnu Novu 2019.godinu.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije