Ostanimo u kontaktu

PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Igrači Neretve vježbaju već dva tjedna

Objavljeno prije

Foto: Arhiva / NK Neretva, pripreme

Posljedice korona krize osjetili su i svi sportski klubovi, među inima i NK Neretva, član 3.HNL Jug. Do prekida prvenstva klub svijetle tradicije bio je na začelju nastojeći izbjeći potapanje u niži stupanj natjecanja.

Članovi uprave zasigurno nisu spavali i cijelo su vrijeme razmišljali hoće li biti nastavka natjecanja i kako dalje.

Kad je bilo jasno da se prvenstvo neće nastaviti, članovi uprave krenuli su u rješavanje brojnih kadrovskih i drugih križaljki.

Rezultat toga bio je početak priprema prije dva tjedna, bez obzira na kadrovsko-igračku strukturu.

U ta dva tjedna nije bilo odmora ni za predsjednika uprave Damira Jerkovića ni za njegove suradnike.

U tom razdoblju Neretva je obavila, možemo reći, potpunu rekonstrukciju momčadi i zahvalila se dojučerašnjim igračima, njih 10 do 11.

Svi su oni dali svoj doprinos radu kluba, a razišli su se u više nego dobrim odnosima.

Uprava Neretve dogovorila je dolazak četiri igračka pojačanja, s naznakom da bi dva juniora mogla postati članovima udarne momčadi. Za sada trener Damir Borovac i njegov pomoćnik Mate Borovac imaju na raspolaganju 20 igrača, a možda će ih za koji dan biti i više.

Pojačanja su uglavnom iz delte Neretve, što je dobar znak. Međutim, o imenima onih koji su otišli i o imenima onih igrača koji su došli ili će tek doći, predsjednik NK Neretve Damir Jerković nije želio govoriti, a prave informacije uslijedit će početkom sljedećega tjedna.

Za sada je na probi 5-6 dječaka iz Metkovića na treninzima klubova izvan Metkovića, koji su rasli u Neretvinoj nogometnoj školi. U Hajduku su dvojica, a ima ih i drugdje.

Jerković nas je podsjetio na činjenicu da su prve nogometne korake u Neretvi napravili jedan Marko Bencun, zatim Duje Medak, Ante Sršen, Zvonimir Medić, Mirko Marić, Edo Raguž i mnogi drugu mladi igrači.

Dodajmo da će Neretva u prijateljskim ogledima odmjeriti snage s GOŠK-om iz Dubrovnika, 29. srpnja (u srijedu su takmaci igrali u Dubrovniku). S Uskokom na Klisu igrat će se 25. srpnja, a 2. kolovoza na rasporedu je 4-finale Županijskog kupa s ONK Metković.

METKOVIĆ SLAVI

ONK Metković je prvak Prve županijske lige

Objavljeno prije

Autor

U subotu, 12. lipnja 2021. godine, ONK Metković je u posljednjem prvenstvenom kolu pobijedio momčad Župe dubrovačke, s 4:1 (2:0) u okviru prvenstva Prve županijske lige, Dubrovačko-neretvanske županije , te je stekao pravo igranja u kvalifikacijama za ulazak u 3.HNL jug, zajedno sa suparnicima NK Zadar, NK GOŠK Kaštel Gomilica, i NK Dinara. Mrežu Župe dubrovačke načeo je , a tko će drugi, Dragan Brečić u 18.minuti kad je elegantno stigao do vratara gostiju i znalački poslao loptu u mrežu za 1:0. Na 2:0 povećao je u 44.minuti Ivan Šutalo, nakon bravuroznog solo-prodora nakon čega vrataru Župe nije bilo spasa jer je Šutalo briljantno okončao svoju zamisao. Slavljenik je dominirao tijekom susreta, njegovi su igrači doslovno letjeli terenom i borili se za svaku loptu, a njihove pogotke navijači su nagrađivali na svoj način, izvan terena.

U nastavku još bolji Metković postiže nova dva pogotka, dok su gosti s 11 metara u 78 minuti smanjili na 4:1.

Doduše, i da Metković nije pobijedio igrao bi u kvalifikacijama , s obzirom na to da Croatia nije podastrla elemente za nastupe u višem stupnju.

Nakon završetka utakmice ONK Metković-Župa dubrovačka uslijedilo je slavlje kakvo nismo godinama vidjeli u našemu gradu. Na jednoj hrpi bili su članovi uprave, igrači, treneri, i dio navijača.

I to je taj ONK Metković, rekli su nam naši poznanici, a s nekima od njih i sam sam sudjelovao u narastanju i razvoju toga kluba, ne zaboravljajući Viktora Plećaša, Blagotvora  Grgurinovića, Stipu Paruna, pokojne Antu Kežića, Stipu Udženiju, Milu Parmaća i mnoge druge zaslužne za postojanje kluba.

Davno (1975) u zgradi „TP Razvitak“ donesena je odluka o osnivanju NK Metković. Nekim pojedincima u sportskim strukturama ta se odluka nije sviđala, pa nisu dopustili da NK Metković svoju prvu prvenstvenu utakmicu odigra na igralištu Neretve. Igralo se u Gabeli.

Ipak, igralište je dovršeno, a građeno je paralelno sa zgradom OŠ don Mihovila Pavlinovića.

U ONK Metković igraju ili su igrali svi oni koji su voljeli nogomet, bez obzira na to jesu li bili igračima NK Neretva, Neretvanca ili drugih klubova, ili su jednostavno niknuli iz Škole nogometa , kluba o kojemu govorimo.

Tijekom posljednjih nekoliko godina članovi klupske uprave značajno su poboljšali uvjete za rad svih uzrasta u klubu, uređeno je igralište s umjetnom travom, postavljena je rasvjeta za rad u večernjim satima, a uređen je i okoliš uz svesrdnu pomoć Grada Metkovića.

Nakon novog, jedinstvenog sportskog uspjeha za izjavu smo zamolili predsjednika kluba Ivicu Kaleba.

– Zahvaljujem treneru, igračima i svima koji su uz klub na povijesnom uspjehu i svim ostvarenjima. Često me pitaju zašto „Ekipa a ne klub“, pa vam mogu reći  da je to iz prostog razloga što niti jedan naš igrač nije plaćen za svoj rad. Svi mi radimo na bazi volonterstva, a napose na temelju zajedništva . Idemo u kvalifikacije za ulazak u 3.HNL, dobili smo „zeleno svijetlo“ , a utakmice će se odigravati na igralištu NK Neretva. Tu sam pet punih godina koje ću pamtiti cijeli život, ali smatram da smo tek započeli jednu priču, do neke puno ljepše i bolje priče, – rekao je ambiciozni i neumorni predsjednik kluba Ivica Kaleb.

Poslije velebnog uspjeha red je saslušati i legendu ONK Metković, bivšeg igrača , danas trenera Tomislava Plećaša, koji je sa svojom braćom Ivanom I Josipom godinama stvarao imidž kluba kojemu je trener i u kojemu je više od 20 godina.

– Nema se tu što puno reći, do uspjeha nas je dovelo zajedništvo koje smo godinama gradili. I kao igrač i kao trener imao sam svoje vizije, ali bez suradnje sa svojim suigračima i današnjim igračima uspjeha ne bi bilo. Naši igrači rade i na terenu i na utakmicama, jedni drugima smo suradnici i prijatelji pa ta simbioza mora rezultirati dobrim rezultatima i ovim, povijesnim prvim mjestom, odnosno najvećim uspjehom od 1975.godine. Našim igračima pridružili su se nogometni velikan Dragan Brečić, zatim izvrsni Duje Medak, a puno nam je pomogao i vratar Batinović. Međutim, zasluge za ovaj  uspjeh pripadaju svim našim igračima, kojima zahvaljujem i na trudu i na uspjehu-rekao je Plećaš i dodao :- Ne zaboravite, molim vas, napisati da je ovaj naš uspjeh i rezultat rada našega pokojnog trenera Joze Veraje Mame, i spomen  na iznimnog čovjeka i sportaša koji nas je prerano napustio.-

Marin Jelčić, igrač, tajnik, i općenito „snažan duh“ momčadi, ovako je vidio uspjeh:

– Ostvarili smo najveći uspjeh u 46-godišnjoj povijesti našeg voljenog kluba, uspjeh koji je ujedno zahvala svima koji su igrali, radili i vodili ONK Metković, u svim generacijama, u čast živima i u spomen mrtvima. Našoj sreći nema kraja, svi smo ushićeni jer smo ostvarili zajednički cilj i rezultate koji će se pamtiti, – rekao je Jelčić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije