Ostanimo u kontaktu

U NERETVI BEZ KADROVSKIH PROMJENA

Igrači Neretve marljivo vježbaju za nastavak prvenstva

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve, člana Treće HNL Jug od četvrtka marljivo vježbaju na svojim terenima nadajući se stjecanju pune tjelesne pripremljenosti u uvježbavanju određenih taktičkih zamisli koje bi se u nastavku prvenstva mogle oploditi u pogocima ili makar terenskoj nadmoći u srazu s njihovim sportskim suparnicima kada krene natjecanje.

U Neretvi nema gotovo nikakvih novosti što se kadrovske nomenklature tiče što je prvi znak da će i u nastavku prvenstva metkovski trećeligaš raspolagati istim ili jednakim kadrom.

Na pripremama za sada nema Dražena Glibe koji će se suigračima priključiti u srijedu, 23. siječnja. Taj mladi i daroviti igrač pokušao je riješiti neka egzistencijalna pitanja u Austriji, ali se čini da od odlaska neće biti niti ništa, iako su moguća i iznenađenja. Luka Juričić jedan od najboljih Neretvinih igrača i strijelaca savjesno radi, a hoće li možda otići, za sada se ne zna.

Kapetan Ante Batinović zbog ozljede još nije na terenu. No, sudeći po dosadašnjoj kapetanovoj karijeri i odnosu prema klubu i navijačima, treba vjerovati da će to biti vrlo brzo.

Inače, na pripremama (ili probi) nalaze se tri mlada igrača iz susjednih naselja, a hoće li ostati odlučivat će struka. Treba reći da igrači Neretve vježbaju dvaput na dan, a hoće li tako biti i u nastavku priprema ovisit će i o vremenskim prilikama.

Prvu pripremnu utakmicu Neretva će odigrati 27. siječnja s GOŠK-om iz Dubrovnika na svom terenu.

ŽUPA DUBROVAČKA

ONK Metković u derbiju izborio jedan bod

Objavljeno prije

Autor

U derbi utakmici 18. kola Prve županijske lige, nogometaši ONK Metković gostovali su kod Župe dubrovačke gdje su igrali neodlučeno 1:1 i tako se vratili u Metković s jednim bodom. Metković je u susretu sa Župom zaigrao puno bolje nego u nekim prethodnim utakmicama, a posebnu pažnju njegovi igrači usmjerili su na obrambene zadaće. Međutim, nisu zanemarivali ni kretanje prema vrataru domaćih. Ipak, domaći su prvi mogli povesti u 15. minuti. Međutim, kazneni udarac s 11 metara kojega je izveo Kajba, uspješno je obranio mladi Ivan Šiljeg koji je prvi put u nedostaku vratara čuvao vrata svoga kluba.

Na odmor se otišlo s 0:0, a u 47. minuti Župa je stigla do prednosti od 1:0 zahvaljujući strijelcu Lekaju. Poravnao je Mijoč na 1:1, a nakon toga vođena je žestoka bitka za svaku loptu s naznakom da su Metkovci pokazali karakter, odlučnost, znanje i energiju da ne samo sačuvaju taj jedan bod već da osvoje 3.

Vratili su se s jednim, ali vrijednim bodom te su i nadalje na petom mjestu s 32 boda.

Gusar iz Komina kod kuće je odigrao 3:3 s Hajdukom 1932. Na prvo mjesto ponovo se vratila Croatia koja ima 41 bod, dok je na drugom mjestu Župa dubrovačka s 40 bodova.

Nastavi čitati
HDZ – Čestitka

Najčitanije