Ostanimo u kontaktu

REVIJALNA UTAKMICA 'STARI - MLADI'

Igrači i vodstvo ONK Metkovića utakmicom i spizom zaključili su vrlo uspješnu sezonu

Objavljeno prije

Foto: fb ONK Metković

Prema tradiciji, na kraju svake natjecateljske sezone sastaju se uprava, igrači i prijatelji kluba. Tako je bilo i ovih dana kada su se, uvodno, na travnjaku sastali članovi uprave i standardni igrači. Nakon dinamične i kvalitetne igre, unatoč silnoj sparini, pobijedila je Uprava s 4:2 ! Ne treba ni spominjati koliko je bilo lijepih dodavanja, tunela i udaraca prema vratima, od kojih je njih šest pretvoreno u golove.

Uoči susreta, i kasnije govorilo se o protekloj sezoni koja je ocijenjena više nego uspješnom. U prvenstvu Prve županijske lige Dubrovačko-neretvanske, Metkovci su osvojili peto mjesto. Malo je nedostajalo da se upute i na kvalifikacijske utakmice za popunu treće lige, međutim, neki im se drugi rezultati nisu poklopili. No, bit će vremena i za prodor u viši natjecatesljki razred jer su za to postavljeno valjani temelji. Već su postavljeni reflektori i izgrađena nadstrešnica, uređeni su i klupski prostori a mlađi uzrasti zajedno sa svojim trenerima igraju zapaženu ulogu na području doline Neretve i Županije.

Prošle godine došlo je do smjene generacije u prvoj momčadi koju je preuzeo mladi i ambiciozni trener Darko Zemljić. Vodio je momčad do dva kola prije kraja prvenstva, a onda je uskočio Tomislav Plećaš. Uprava je stoga ovom prigodom zahvalila Zeljiću na doprinosu rastu i rezultatima kluba,ali i na pomoći prilikom rješavanja nekih gorućih infrastrukturnih  pitanja. Kako će Zeljić nastaviti živjeti i raditi u Njemačkoj, klupske strukture potrudit će se pronaći odgovarajuću stručnu osobu za vođenje momčadi u sljedećem razdoblju.

Očekuje se da će glavnina igrača ostati i dalje na dsipoziciji novom treneru, no za očekivati je još poneko novo nogometno ime. Uostalom, brojni igrači iz doline Neretve rado dolaze u ONK Metković.

Da u klubu ne poklanjaju pažnju samo sportskim rezultatima svjedoči i dobiveni Trofej za fair play jer Metkovci tijekom sezone nisu imali isključenog igrača.

Po završetku revijalne utakmice i stari i mladi članovi Metkovića nastavili su druženje uz dobru spizi, viceve i zabavu.

TREBA ZAHVALITI I DOMAĆIM I GOSTUJUĆIM SPORTAŠIMA KOJI BRANE BOJE METKOVSKIH KLUBOVA

Pandemija se odražava i na sva sportska zbivanja u Hrvatskoj pa tako i u Metkoviću

Objavljeno prije

Autor

Pandemija korona virusa ima izravan utjecaj na razvoj sportskih aktivnosti  cijeloj zemlji pa tako i u Metkoviću. Stručni stožeri su sukladno svojim iskustvima organizirali pripreme sportaša, klubovi su nastojali novim kadrovskim rješenjima ojačati svoje potencijale u natjecanjima, ali osim u prvom i drugom stupnju seniorskih natjecanja nema.

Tako ONK Metković i NK Neretva još nemaju mogućnosti prezentirati svoje mogućnosti u službenim utakmicama na terenu što izaziva nemale frustracije i struke i samih igrača-natjecatelja . Isto je ili slično u svim ostalim sportskim klubovima, osim u rukometu i ženskom nogometu.

Prema trenutačnom epidemiološkom stanju teško je dokučiti kada će, a možda i hoće li neka natjecanja uopće otpočeti.

I u ovim iznenadnim neprilikama sportski radnici su u velikim problemima s obzirom na potrebu održavanja ”hladnih” pogona i na troškove koji nastaju.

Pred trenerima svih uzrasta velika je zadaća u smislu nastavka rada i odgoja mladih sportaša koji moraju imati kontinuitet u razvoju svojih sposobnosti i u pripremama da jednog dana postanu vrhunski sportaši.

Grad Metković sukladno proračunskim mogućnostima ulaže u razvoj sporta u gradu. Prije svega teži se ulaganjima koja će omogućiti bolje uvjete za pripreme i nastupe. Tako su obnovljeni sportska dvorana, igrališta, sanitarni uređaji, postavljena je rasvjeta, planirana je i umjetna trava na nekim igralištima, obnavljaju se tzv. kvartovska igrališta i tako redom.

Što se tiče odgoja mladih sportaša, svakako bi se morale napraviti analize kako rade škole za mlade sportaše (akademije) i kako ih napraviti boljima .

Neki prigovaraju da u klubovima iz Metkovića ima previše igrača iz drugih sredina, iako možda nisu u pravu.

I u prošlosti su najveći uspjesi rukometa u Metkoviću, ali i nogometa bili proizvod ”domaćih” sposobnosti i sposobnosti istaknutih sportskih imena i drugih sredina, poput Mostara i Splita.

Osim toga mladi iz Metkovića nakon srednje škole odlaze i snalaze se kako znaju i umiju. Ponekad se neki vrate, nakratko ili na dulje razdoblje, ali opet odlaze u potrazi za nekim sigurnijim, materijalnim rješenjima.

U svakom slučaju i domaćim i gostujućim sportašima koji brane boje naših klubova treba zahvaliti na odricanjima i zalaganju da sportski učinci budu što bolji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije