Ostanimo u kontaktu

SLOŽENO STANJE U HAJDUKU

Igra na razini utakmica druge ili treće lige

Objavljeno prije

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prije pet i više desetljeća prijatelji splitskog Hajduka iz Metkovića odlazili su u Mostar na derbije s Veležom, putovali su u Split na derbije s Crvenom Zvezdom ili  Sarajevom, promtrali su prijateljske utakmice Hajduka s Borcem iz Čapljine,i nisu štedjeli vrijeme ni novac.

Oni koji su imali novac putovali su na derbije s Dinamom u Zagreb, ali i na druge utakmice, primjerice u Vinkovce.

Sjećamo se Neretvine pobjede koncem šezdesetih godina prošlog stoljeća u Kup utakmici u susretu s Hajdukom od 1:0, pogotkom pokojnog Nikole Bebića-Sinkole.

U Neretvi su igrali Hajdukovi igrači Smolčić, Bonačić, Brailo, Matković i mnogi drugi, a određeni trag ostavio je Luka Bonačić kao igrač i trener.

Bilo je i odlazaka iz Metkovića u Hajduk, pri čemu se ne smije zaboraviti odlazak Andrije Ankovića, potom Ante Golijana, Darija Srne, Igora Štimca, Miše Krstičevića…

Zašto takon dugi uvod, možete se zapitati ?

Zato što je Hajduk već desetljeće i pol u krizi upravljanja i strateškog odlučivanja, s nejasnom vlasničkom strukturom i dubokim uplivom menadžersko-posredničke elite, ali i s poznatim splitsko-dalmatinskim jalom, bez obzira tko je na čelu Nadzornog odbora ili uprave, ili tko je trener.

Kako objasniti dva poraza Hajduka , na svom terenu od Varaždina, potom na gostovanju u utakmici s Lokomotivom ? A, Hajduk želi drugo mjesto !

Sama igra Hajduka u te dvije utakmice bila je na razini utakmica druge ili treće lige.

I onda dolazi domaćinstvo sa Slaven Belupom, i pobjeda, 2:1. Te pobjede ne bi bilo da Matues nije s 11 metara poslao loptu pokraj vrata.

Izjave trenera Tudora nakon nekoliko posljednjih utakmica, pa i ove, sasvim su nejasne i ne govore ništa, osim najava da će biti bolje.

Što se igre tiče i laiku je jasno da tu igre nema, da ne postoje tri vezane šablone, kako iskoristiti ubačaj, ili kako bez prekršaja oduzeti loptu. Bilo je strašno gledati 20 igrača na 20 metara oko središnjeg dijela igrališta, ali i stalno vraćanje lopte stoperima ili vrataru.

Pa zar je u susretu s oslabljenim takmacom trebalo strijepiti za svaku loptu i čekati kad će vratar intervenirati na pozitivan način.

Nećemo više o tomu, već o izgledima Hajduka u nastavku prvenstva. Nama se čini da će Gorica u sljedećem kolu iskoristiti prednost domaćinstva, a kasnije što bude.

Puno je je u Hajduku ozlijeđenih, otpisanih, uvrijeđenih, a puno je i nerazumijevanja među vlasnicima kluba.

Tudor je rekao da ima niz problema i da može otići, ali on je jedinka.

ŽENSKI NOGOMET

Neretva nije uspjela iznenaditi Donata

Objavljeno prije

Autor

Arhivska fotografija fb ŽNK Donat-Zadar

Iako su optimisti očekivali da će se ŽNK Neretva iz Zadra vratiti s jednim ili s tri boda, to se nije dogodilo. Novi prvoligaš bio je bolji i slavio je s 2:0.

Prvi gol za domaće postigla je Bačić još u 5. minuti. Nakon toga Neretva je zagospodarila terenom, stvarala je prilike, jednostavno bila je bolji takmac. Imala je Neretva nekoliko prigoda, pa i tri ”slobodnjaka”, no lopta nije htjela u mrežu. Na odmor su ekipe otišle s 1:0 u korist Donata.

U nastavku opet je Neretva imala nekoliko prigoda, a onda u 60. minuti ozlijedila se Mandić pa je u igru ušla jedina pričuvna igračica Popović. Upravo je Popović u 83. minuti nehotice poslala loptu u vlastitu mrežu za Donatovih 2:0, i sigurnu pobjedu.

Treba reći da u redovima Neretve nije bilo pet igračica koje su bile odsutne zbog ozljeda ili radnih obveza.

Neretva je igrala u sastavu: Kešina, Mandić (Popović), Herceg, Mijoč, S. Musulin, Dedaj, Šiljeg, Šunjić, Sušak, Čuljak, L. Musulin.

Sudio je Mateo Erceg s pomoćnicima Nimcem i Kraljevićem.

ŽNK Donat – ŽNK Neretva 2:0 (1:0)

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije