Ostanimo u kontaktu

SLOŽENO STANJE U HAJDUKU

Igra na razini utakmica druge ili treće lige

Objavljeno prije

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prije pet i više desetljeća prijatelji splitskog Hajduka iz Metkovića odlazili su u Mostar na derbije s Veležom, putovali su u Split na derbije s Crvenom Zvezdom ili  Sarajevom, promtrali su prijateljske utakmice Hajduka s Borcem iz Čapljine,i nisu štedjeli vrijeme ni novac.

Oni koji su imali novac putovali su na derbije s Dinamom u Zagreb, ali i na druge utakmice, primjerice u Vinkovce.

Sjećamo se Neretvine pobjede koncem šezdesetih godina prošlog stoljeća u Kup utakmici u susretu s Hajdukom od 1:0, pogotkom pokojnog Nikole Bebića-Sinkole.

U Neretvi su igrali Hajdukovi igrači Smolčić, Bonačić, Brailo, Matković i mnogi drugi, a određeni trag ostavio je Luka Bonačić kao igrač i trener.

Bilo je i odlazaka iz Metkovića u Hajduk, pri čemu se ne smije zaboraviti odlazak Andrije Ankovića, potom Ante Golijana, Darija Srne, Igora Štimca, Miše Krstičevića…

Zašto takon dugi uvod, možete se zapitati ?

Zato što je Hajduk već desetljeće i pol u krizi upravljanja i strateškog odlučivanja, s nejasnom vlasničkom strukturom i dubokim uplivom menadžersko-posredničke elite, ali i s poznatim splitsko-dalmatinskim jalom, bez obzira tko je na čelu Nadzornog odbora ili uprave, ili tko je trener.

Kako objasniti dva poraza Hajduka , na svom terenu od Varaždina, potom na gostovanju u utakmici s Lokomotivom ? A, Hajduk želi drugo mjesto !

Sama igra Hajduka u te dvije utakmice bila je na razini utakmica druge ili treće lige.

I onda dolazi domaćinstvo sa Slaven Belupom, i pobjeda, 2:1. Te pobjede ne bi bilo da Matues nije s 11 metara poslao loptu pokraj vrata.

Izjave trenera Tudora nakon nekoliko posljednjih utakmica, pa i ove, sasvim su nejasne i ne govore ništa, osim najava da će biti bolje.

Što se igre tiče i laiku je jasno da tu igre nema, da ne postoje tri vezane šablone, kako iskoristiti ubačaj, ili kako bez prekršaja oduzeti loptu. Bilo je strašno gledati 20 igrača na 20 metara oko središnjeg dijela igrališta, ali i stalno vraćanje lopte stoperima ili vrataru.

Pa zar je u susretu s oslabljenim takmacom trebalo strijepiti za svaku loptu i čekati kad će vratar intervenirati na pozitivan način.

Nećemo više o tomu, već o izgledima Hajduka u nastavku prvenstva. Nama se čini da će Gorica u sljedećem kolu iskoristiti prednost domaćinstva, a kasnije što bude.

Puno je je u Hajduku ozlijeđenih, otpisanih, uvrijeđenih, a puno je i nerazumijevanja među vlasnicima kluba.

Tudor je rekao da ima niz problema i da može otići, ali on je jedinka.

ŽENSKI RUKOMET

Ilija Puljević Duka, pojačao stručni stožer ŽRK Metković

Objavljeno prije

Autor

Da sportska (rukometna) krv nije voda potvrdio je u petak navečer nekadašnji trener Mehanike i hrvatske reprezentacije, te još nekoliko klubova u inozemstvu, ali i sportski ambasador Hrvatske u nordijskim zemljama, Ilija Puljević Duka.

Iako nam je prije dvije-tri godine rekao da odlazi u sportsko-trenersku mirovinu, želja za transferom golemog rukometnog iskustva i sportskih uspjeha, bila je jača od blagodati sportske mirovine te se priključio stručnom stožeru ŽRK Metković, člana Druge lige.

On će uz već poznate trenere u klubu Jeru Alujevića i Antu Raiča, poučavati mlade rukometašice Metkovića, a kako će se točno zvati njegova uloga, odlučit će uprava.

Ilija Puljević Duka, ŽRK Metković

Puljević je u petak, prvo razgovarao, a potom na igralištu kod OŠ Stjepena Radića realizirao planirano gradivo s igračicama rođenim od 2002. do 2006. godine, i možemo vam reći da se „ni muha nije čula“. Tako je i izjavu za naš portal odgodio za neki drugi dan.

Predsjednik kluba Tomislav Komazin je bio konkretan:

– Nemao što tajiti, Puljević je pojačao naš stručni stožer i zbog toga mu hvala. Zar trebam naglašavati o kakvom se stručnjaku europskih razmjera radi. Naš teneljni cilj je da naša djeca žive sportski život, da vježbaju i uče, te da sutra kada završe osnovnu ili srednju školu nastave sa sportskim i svim drugim aktivnostima u nekoj drugoj sredini. Tim putem krenuli smo prije dvije godine, a rezultat nas ne zanima. Jedino nas zanima kvalitetan rad s našom djecom, a rezultati nam nisu primarni. Zbog pandemije nema turnira ni prijateljskih ogleda. Preostaje nam raditi prema projektima naših trenera i čekati otvaranje obnovljene sportske dvorane, – poručio je Komazin.

Zadovoljstvo dolaskom Ilije Puljevića u klub nije krio ni član uprave Siniša Bebić:

– Jedini ispravan put za naš klub je¸rad s mlađim uzrastima. Stoga nas veseli dolazak Ilije Puljevića koji u tom poslu ima golemo iskustvo, – rekao je Bebić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije