Ostanimo u kontaktu

SJAJNA GENERACIJA NIŽE POBJEDE

Hrvatski rukometni kadeti dominiraju na metkovski pogon

Objavljeno prije

Zlatni Hrvatski rukometni kadeti

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija (igrači rođeni 1998./99. godine) označena od mnogih stručnjaka kao najtalentiranija generacija od samostalnosti Hrvatske taj status potvrđuje gdje god se pojavi. Nakon prvog okupljanja prije dvije godine izbornik reprezentacije, naš Metkovac Luka Panza selektirao je tridesetak igrača koji čine širi krug reprezentacije, a sa natjecanjima su započeli na jakim turnirima u Mađarskoj i Danskoj gdje su se susreli sa najjačim momčadima svijeta u toj generaciji te oba puta osvojili uvjerljivo prvo mjesto.

Protekli vikend reprezentacija je boravila na jakom turniru u Bosni i Hercegovini u gradu Bugojnu gdje je Katarski rukometni savez organizirao natjecanje na kojem je nastupilo osam ponajboljih ekipa svijeta a naši igrači su uvjerljivom igrom i rezultatom oduševili sve prisutne i osvojili zlatnu medalju.

Naši igrači u skupini su uvjerljivo nadigrali momčadi Makedonije i Katara, a onda su u teškoj utakmici protiv snažne Poljske primili pogodak u zadnjoj sekundi za podjelu bodova, ali bez obzira na to osvojeno je prvo mjesto u skupini koje je donijelo polufinale sa Srbijom. I tu utakmicu Hrvatska je uvjerljivo pobijedila sa 11 razlike i dobila priliku da u se u finalu ponovno sastane sa Poljskom. Kao i u prvoj utakmici bilo je vidljivo od starta da je Hrvatska bolja i da neće dozvoliti Poljacima reprizu utakmice iz skupine, te su sigurnom igrom utakmicu priveli kraju i veliko slavlje moglo je započeti.

I ova generacija dokaz je da je Metković i dalje grad rukometa i da je prava šteta da ovaj grad nema rukometnog premijerligaša. Naime, kapetan ove sjajne generacije je naš Metkovac Ivan Koncul, koji je od samog osnutka na toj poziciji te je igrač sa najdužim stažom u njoj. Ivan je predvodio Hrvatsku i u Bugojnu te je na kraju upravo on podignuo pehar namijenjen pobjedniku turnira. Stalni član reprezentacije je i naš Dario Raguž, koji nažalost zbog ozljede nije bio sa momčadi u Bugojnu, a kako smo već pisali i izbornik reprezentacije Luka Panza dolazi također iz Metkovića.

Važno je naglasiti da su za ovu generaciju svi ovi turniri, posljednje dvije godine, samo priprema za europsko prvenstvo koje će igrati na svom parketu u Zagrebu i Koprivnici, i gdje se svi nadaju da ova mlada generacija može otići do kraja.

Čestitke svima, a posebno našim Metkovcima Luki, Ivanu i Dariju, te im želimo da nastave putem kojim su krenuli sa ovom talentiranom generacijom.

REZULTATI 4. ISPITIVANJA KAKVOĆE MORA U DNŽ

Uzorci mora na svim plažama odgovaraju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje

Objavljeno prije

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2020. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je četvrto redovno ispitivanje mora na 120 plaža u periodu od 30. lipnja do 08. srpnja 2020. godine.

Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08). Od ukupno 120 plaža, more na 117 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More na plažama Sveti Nikola, Žrnovska Banja i Uvala Tatinja na Korčuli ocjenjeno je dobrom ocjenom.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije