Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Hrvatska je izgubila, ali nije razočarala

Objavljeno prije

Rukometna reprezentacija Hrvatske izgubila je startu EP u Mađarskoj od reprezentacije Francuske , 27:22 !

Pobjednički sastav bio je bolji, pobjedi nema zamjerke, a našima sve pohvale za nastojanje, borbenost, i pokazano znanje, unatoč ne igranju Duvnjaka, Cindrića i Pešića.

Francuzi su imali stalnu prednost, naši su se približavali na dva gola zaostatka ali više nisu mogli.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Možda je bila presudna 48.minuta kada su isključena čak tri hrvatska igrača, uz napomenu da je Mandić dobio crveni i „plavi karton“ koji služi kao najava novih sankcija.

Francuzi su znalački priveli utakmicu kraju i pobijedili, ne po prvi put.

Međutim, u toj spornoj 48.minuti naši su navijači burno negodovali zbog odluka sudaca, čije je suđenje komentirao proslavljeni Petar Metličić.

Nakon utakmice Nikola Karabatić ovako je zborio :

-Meni je atmosfera bila odlična, svjesni smo da je lokacija odigravanja jako blizu Srbije i Hrvatske i da ima puno navijača. Pogodili su nas s par boca i upaljača, sve me to podsjetilo na utakmice na Balkanu -.

Svima je poznato da riječ Balkan ima geografsko i geopolitičko određenje, ali su kroz povijest mnogi sa europskog Zapada Balkan smatrali zaostalim, i neciviliziranim prostorom. Pa je tako i jedan vrhunski sportaš čiji je otac Branko, nekada i vratar RK Mehanike, rođen u Trogiru, dakle na Balkanu, zanemario povijesne okolnosti, brojne ratove, siromaštvo i sve ostale atribute koji se odnose na Balkan da bi zaključio kako ga događaji na utakmici Hrvatska-Francuska podsjećaju na utakmice na Balkanu !

Karabatić nije ništa rekao o događajima koji su prethodili njegovoj izjavi, ali jednom svjetski poznatom sportašu ne priliči takvo podsjećanje na događaje koje ne spominje.

Nikoli Karabatiću bilo bi pametnije da analizira igru, svoje i suparničke momčadi , i da se na bavi asocijacijama koje ne pridonose sportskom i svakom drugom zbližavanju naroda i kultura.

Na kraju, Hrvatsku čeka teška utakmica sutra sa Srbijom koja je pobijedila Ukrajinu.

Naši jednostavno moraju pobijediti žele li u drugi krug. Svi su naši igrači spremni za taj susret, pa i naši Metkovci Čupić, Srna i Čupić.

PORAZ RUKOMETAŠA

Hrvatska izgubila vrlo važnu utakmicu s Crnom Gorom

Objavljeno prije

Autor

U najavi sam napisao da Hrvatska može pobijediti Crnu Goru, ali nije bilo tako.

Naši su poraženi, 32:26, uz napomenu da se gotovo ni u jednom trenutku nismo mogli ravnopravno nositi s reprezentacijom susjedne države koja do sada na velikim natjecanjima nije zabilježila rezultate niti približne onima kakve je postizala Hrvatska.

Sama igra naših bila je doista slaba, kako u obrani tako i u napadima u kojima su naši završavali akcije nakon deset ili dvadeset sekundi i pri tomu griješili.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na poluvremenu se već nazirala stvaranost jer su Crnogorci imali plus 6.

Vratar Crne Gore Nebojša Simić sa svojih 14 obrana bio je najbolji pojedinac utakmice, a po sedam postigli su Branko i Miloš Vujović. Naš Ivan Čupić gađao je 7/8, a Cindrić je dodao svojih pet golova.

Naši vratari, Pešić i Alilović nisu bili na razini, iako su upisali po nekoliko obrana. Da bismo stekli kakve takve izglede za dalje, moramo pobijediti Dansku, Island i Nizozemsku!

Je li to moguće ? Osobno mislim da jest jer je hrvatska reprezentacija u starijoj i novijoj povijesti znala izići iz kriznih stanja kako na utakmicama tako i na ljestvicama skupina. Da će biti teško u to ne treba sumnjati, ali nada postoji.

Naš sastav na EP određivali su liječnici i PCR testovi. Možda se sreća i nama osmjehne pa da izbornik Horvat može konačno složiti i obranu i napad.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije