KAUBOJI NEĆE U POLUFINALE

Hrvatska – Francuska 27:30

Objavljeno 24. siječnja 2018. u kategorijama: News, Sport.
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na otvaranju je sve bolje izgledalo nego na kraju prvoga dijela susreta između Hrvatske i Francuske. Cindrić je ukrao loptu i potom zabio zabio za 1:0, a onda su naši otišli na odmor s -6 razlike (13:19).

U prvim minutama imali smo prednost 2:1, 3:2, 6:5 i 7:6, a onda su kola krenula nizbrdo. Naši igrači počeli su praviti neoprostive pogreške u napadima što su Francuzi znali iskoristiti te su iz brzih kontranapada dosta lako pogađalio i nakon 4-0 serije u 17. minuti ostvarili su prvi put tri gola  razlike, odnosno 7:10.

Hrvatska je zatim uspjela stići do jednog pogotka zaostatka (9:10), a zatim je uslijedila daleko bolja igra Francuza koji su pogađali iz svih pozicija, a naročito nakon hrvatskih pogrešaka u napadu. S četiri razlike, njihova je prednost prvo uvečana na pet, zatim na šest razlike, a na odmor se otišlo s pet razlike za svjetske prvake.

Bilo je više nego očito da naša obrana nije mogla na kraj s goropadnim Francuzima, u napadu se griješilo mimo svih očekivanja, izgubljeno je čak sedam lopti, nismo imali brz protok lopte o čemu se puno govorilo i tako redom.

Sve u svemu, bilo je to poluvrijeme u kojemu je još jednom potvrđena superiornost Francuske u susretima s našom reprezentacijom. Dovoljno je reći da je dobar Dio prvoga poluvremena Nikola Karabatić odmarao.

I u nastavku su Francuzi održavali svoju prednost od pet ili šest razlike, naši su nastavili gubiti lopte u naopadu, a naši supranici su to obilato koristili.

Ipak, od 42. minute hrvatski igrači počeli su igrati s većom dozom agresivnosti, počeli su bolje pogađati, a i Alilović je pokazao da nije zaboravio braniti.

Čupić je tako u 52. minuti sa sedam metara doveo naše do 24:26,, zatim Cindrić postiže gol za 25:26, pa smo se ponadali velikom preokretu u našu korist. Nažalost, Francuzi opet dižu razliku na plus tri u svoju korist, Marić smanjuje na 27:29, zatim Mandalinić ne usijeva u napadu, a Francuzi jesu za konačnih 27:30.

Oprostili smo se borbe za medalje. Francuska je bila bolja, iako nam se učinilo da nam se ukazala rijetka prigoda za pobjedu. Nažalost, naši su se iscrpili, previše su griješili, a protivnik je sve to znao kazniti. Preostaje nam borba s Česima za peto mjesto, a za analize uspjeha ili neuspjeha uvijek ima vremena.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari