Ostanimo u kontaktu

PETO MJESTO NA EP U RUKOMETU

Hrvatska – Češka 28:27

Objavljeno prije

Foto: Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL/gol.dnevnik.hr

Foto: Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL/gol.dnevnik.hr

Hrvatska rukometna reprezentacija uspjela u utamici za peto mjesto na EP pobijediti reprezentaciju Češke, s 28:27.

Naši su u gotovo beznačajnoj utakmici bili bolji tijekom cijelog susreta iako su pred kraj svoju izrazitu prednost zamalo prokockali. No, takvih je slučajeva bilo i u prošlosti, zapravo vrlo često.

Tako je Hrvatska završila svoj nastup na EURU bez medalje, kao što se događalo i u prethodna dva velika ruometna natjecanja. Izbornik Červar i sami igrači priznali su da takave rezultate i konačne pozicije nisu očekivali, stručnjaci i nestručnjaci još će nekoliko dana komentirati rezultate naše reprezentacije, onda će priče utihnuti, da bi jednog dana, možda tamo negdje u travnju, vođe i gospodari hrvatskog rukometa javnosti na nekoj presici mogli objaviti ime sljedećega izbornika.

Opet će se prigodno govoriti o pomlađivanju reprezentacije, novim vizijama novog izbornika, nastojanjima za procvat hrvatskog rukometa i tomu slično.

U žiži će svakako biti Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj za kojega se moramo tek izboriti u dokvalifikacijama, slušat ćemo optimistične izjave mudrih rukometnih glava i čekati početak televizijskih prijenosa.

I malom djetetu je jasno da je u posljednih nekoliko godina hrvatski reprezentativni rukomet u padu i po kvaliteti i po rezultatima, ali odgovorne to ne zabrinjava. Ni sami igrači nemaju odgovore zbog čega ne mogu uspješno zaokružiti recimo dvogodišnji planski ciklus, a onda nastaviti dalje.

Od reprezentacije se opraštaju izbornik i njegov stožer, Vori, Alilović, Buntić i posve nenadano Ivan Čupić, naš Metkovac. U svojoj trideset i drugoj godini i poslije višegodišnjeg igranja za reprezentaciju, odlučio je otići. Vjerujemo da je toj njegovoj odluci pripomglo i peto mjesto na EP, jer je čovjek i sportaš koji uvijek želi maksimum, kojega izabrana vrsta nije ostvarila. Tko će još od aktulanih reprezentativaca zauvijek ostaviti najdraži dres ne zna se, ali nije teško pretpostaviti da će ih biti još.

Pero Jakić

Najčitanije