Ostanimo u kontaktu

INFARKTNA ZAVRŠNICA U ZAGREBU

Hrvatska pobijedila Bjelorusiju i uknjižila nova dva boda

Objavljeno prije

Foto: dnevnik.hr

Foto: dnevnik.hr

Hrvatska je u infarktnoj završnici pogocima Cindrića i Kopljara uspjela pobijediti upornu i vrlo dobru Bjelorusiju sa samo dva pogotka razlike.

Zapravo, to se može smatrati velikim uspjehom jer je dvije minute prije kraja Kuleš poravnao na 23:23. Za takav rasplet događaja krivi su isključivo naši reprezentativci koji su učinili previše pogrešaka u napadima, dok su u obrani iznenadili neobaveznom igrom, bolje reći neodgovornom u odnosu na potrebe i želje.

Do šeste minute imali smo 4:2, potom i 5:2, ali su učestale pogreške u napadu pa se Hrvatska nikako nije mogla odlijepiti. Tako je u 12. minuti rezultat bio 5:4, a veliku opasnost našima predstavljao je Karalek, kojemu se malo kasnije pridružio Puhovski. Cindrić i Mamić pogađali su kad je trebalo i tako održavali dva do tri pogotka razlike. U 21. minuti ipak smo došli do četiri pogotka prednosti, a u 25. minuti i do pet razlike. Pred kraj prvoga dijela prednost se počela topiti, ali smo ipak na odmor otišli s tri pogotka prednosti.

U nastavku se očekivala bolja igra naših, što se u nekim dionicama i dogodilo. Tako smo u 49. minuti imali 21:17, ali su Bjelorusi preko Jurinoka tu prednost smanjili na dva razlike, što je navodilo na moguće rezultatske probleme i gubitak bodova. Na svu sreću smogli su naši igrači snage i strpljenja pa su na kraju izdržali opasne prijetnje Bjelorusije, i s dva pogotka viška zaključili ovaj susret kojega svi prijatelji rukometa žele što prije zaboraviti.

Ne može se reći da se naši nisu trudili, ali izgleda da to nije samo po sebi dovoljno. Za utakmice koje slijede taj trud bez kvalitetnije igre i novih rješanja u napadu i u obrani neće biti dovoljan. Moramo priznati da nam nisu bile posve jasne poruke Lina Červara igračima za jednominutnih odmora, no to je stvar struke i samih igrača.

Da zaključimo, Hrvatska jest pobijedila, ali igrom nije zadovoljila gledatelje. Lino Červar i njegovi suradnici moraju nešto učiniti na poboljšanju protoka lopte, uklanjanju pogrešaka u napadu i raditi na čvrstoći obrane.

Pero Jakić

Najčitanije