Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

PAKET 24 PREMIJER RUKOMETNE LIGE

HRS donio zanimljive odluke o novom sustavu natjecanja

Objavljeno prije

Odlukom Skupštine Hrvatskog rukometnog saveza od 17.lipnja, usvojen je novi sustav natjecanja u muškim ligama za sezonu 2021./22. Tako će Paket 24 Premijer liga imati 16 klubova, s tim da po završetku ove sezone nitko ne ispada. U novoj sezoni od početka će se u natjecanje uključiti PPD Zagreb i Nexe.

Usvojen je i novi način popunjavanja ostalih muških liga.

Inače, u sezoni novoj sezoni 16 klubova biti će podijeljeno u dvije skupine sa po 8 klubova.

U skupini A bit će drugoplasirani klub 1.HRL jug, a u skupini B prvoplasirani klub 1.HRL jug.

Nakon odigravanja prvog dijela natjecanja formirat će se nove dvije skupine: skupina A za prvaka (6 klubova) i skupina B za poredak (10 klubova).
U doigravanju za poredak 7. i 8. plasirana momčad Lige za poredak igrat će dodatne kvalifikacije s drugoplasiranim momčadima iz 1.HRL jug i 1. HRL sjever.

Prvaci iz te dvije lige, inače izravno ulaze u Paket 24. Premijer ligu.

Prema izjavi predsjednika HRS-a Tomislava Grahovca, u posljednje dvije godine (ili sezone) sužena je „rukometna baza“, a velik broj mladih rukometaša zbog pandemije nije mogao redovito igrati i trenirat. Stoga je Premijer liga proširena kako bi se u njoj mogao natjecati veći broj klubova.

Na prvi pogled čini se da je novi sustav pomalo kompliciran, iako treba vjerovati da su čelnici HRS-a o svemu dobro razmislili.

METKOVIĆ MEHANIKA SVE SPREMNIJA OČEKUJE NOVO PRVENSTVO

Trener Željko Čagalj: Na Cetinju smo odigrali dobru utakmicu

Objavljeno prije

Autor

Trener Metković Mehanike Željko Čagalj u nedjelju nam je u razgovoru potvrdio da je zadovoljan pripremnom (trening) utakmicom svoje momčadi s jednom od najboljih crnogorskih momčadi, Lovćenom na Cetinju.

Krajnji rezultat tog susreta, kako smo već pisali, glasio je 24:24, a o svemu nam je prof. Čagalj rekao:

– Čujte, bližimo se početku prvenstva, a ostala su nam dva tjedna. Zadovoljan sam prikazanom igrom naših igrača, posebno što se napada tiče. Čini mi se da smo dobili jednu širinu, a vanjski igrači su odigrali jako dobro. Osobno, vidim pomake u našoj igri i radujem se svim novim poboljšanjima. Držim da smo spremni za ovaj dio priprema, ali i za početak natjecanja. Na Cetinju nismo imali Marina Marića, Kristijana Marevića i Ivana Golužu, ali se nadam da će njihove ozljede biti sanirane.

Mogu reći da je Toni Radić ozlijedio zglob. Sve u svemu , bila je to jedna dobra trening-utakmica. Imamo dostatan fond igrača koji su odlučni boriti se za klupske boje.

Imam osjećaj da su  igrači koji su se vratili u Metković također zadovoljni razvojem događaja. Uostalom, smatram da svi iskusniji igrači mogu pružiti dragocjenu pomoć mlađima , koji kao i stariji, vole svoje klub. Bez te i svake druge sinergije, teško se mogu ostvariti zacrtani ciljevi. U našem slučaju to su prvo ili drugo mjesto u predstojećem prvoligaškom natjecanju, – rekao je prof. Željko Čagalj, trener RK Metković Mehanika.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije