Ostanimo u kontaktu

BOĆARI PRED NOVIM ISPITOM

Hoće li Vargon pasti u Metkoviću?

Objavljeno prije

U nastavku prvoligaškog natjecanja za boćare (12. kolo), boćari Metkovića na svom terenu (subota) dočekuju momčad Vargon Rijeka koja je vodeća na ljestvici s ukupno 31 bodom. Do sada su deset puta slavili i jednom igrali neodlučeno što dovoljno govori o njihovoj snazi. Prošle jeseni (3. kolo) Riječani su kod kuće pobijedili Metković s 20:6.

Na svom terenu u Metkoviću, Metkovci su pred teškom zadaćom osvajanja bodova i pokušaja da u 12.kolu dođu do treće prvoligaške pobjede. Do sada su sakupili samo šest bodova iz dvije pobjede i nalaze se na devetom mjestu koje vodi u drugu ligu.

Ipak, treba vjerovati da će majstori boćanja iz grada na Neretvi uspjeti ostvariti makar tri pobjede do kraja prvenstva i tako izbjeći ono najgore, ispadanje. Može li se to dogoditi već u susretu s Varhonom znat ćemo u subotu , iza 19 sati.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije