Ostanimo u kontaktu

NK GUSAR - ONK METKOVIĆ

Hoće li ONK Metković ovaj put do bodova u Kominu

Objavljeno prije

ONK Metković u nedjelju ne bi trebao imati većih troškova za putovanje jer je igralište Gusara u Kominu vrlo blizu, a nalazi se na desnoj obali Neretve isto kao i igralište ONK Metkovića.

U nedjelju će, dakle, Metkovci na okršaj s prvim susjedima u istom stupnju natjecanja (Županijska liga). Oba kluba nastojat će ostvariti pozitivan rezultat kako zbog dojma tako i zbog položaja na ljestvici.

Trenutačno je Metković bolje pozicioniran i nalazi se na četvrtom mjestu s 35 bodova, dok su Kominjani peti s 33 boda.

Što se prognoza tiče, nije ih umjesno ni obznanjivati. Oduvijek su susreti susjeda bivali neizvjesni, s naznakom da u posljednje četiri sezone Gusar nije na svom terenu izgubio niti jedan bod. Ili, u te četiri sezone Metkovci nisu osvojili ni bod.

Prema kazivanju čelnika ONK Metkovića , svi igrači bit će na dispoziciji treneru Zeljiću, nema kartoniranih ni ozlijeđenih. Stoga će, a posebno bude li lijepo vrijeme, u nedjelju u 17 sati svi prijatelji nogometa imati dovoljno razloga doći i pogledati igru dva prijateljska kluba.

FINALE U NEDJELJU

U Gabeli započeo Memorijalni nogometni turnir ‘Andrija Anković’

Objavljeno prije

Autor

U subotu je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dinko Jović u Gabeli otvorio jubilarni, 30. po redu Memorijalni nogometni turnir ‘Andrija Anković’ na kojemu su nastupali domaći GOŠK, Neretva iz Metkovića, Zrinjski iz Mostara i Sutjeska iz Nikšića.

U prvoj utakmici sastali su se Zrinjski i Neretva, a pobjeda je pripala mostarskom premijerligašu , 2:0. Strijelci su bili Čurjurić u 53., i Čoko u 82. minuti. Igrači Zrinjskog bili su dominantniji, ali je obrana Neretve dugo odolijevala napadima.

U drugoj utakmici sastali su se GOŠK i Sutjeska. Nakon 1:1 za devedeset minuta pristupilo se izvođenju udaraca s 11 metara u čemu su gosti iz Nikšića bili uspješniji. Oni će sutra (nedjelja) s početkom u 13 sati u finalu odmjeriti snage s momčadi Zrinjskog za pobjednički pokal i druge nagrade koje čekaju pobjednike.

Utakmica za treće mjesto neće se odigrati.

Podsjetimo, turnir se organizira u spomen na pokojnog Andriju Ankovića, nogometaša koji je karijeru započeo u GOŠK-u, nastavio u Neretvi, a potom u splitskom Hajduku i reprezentaciji bivše države.

Već 30 godina uprava GOŠK-a i članovi toga kluba uspješno organiziraju turnir na kojemu su nastupali i najpoznatiji klubovi s naših prostora poput Dinama i Hajduka. Upravo na turnirima u Gabeli svoja umijeća pokazali su brojni madi igrači iz raznih klubova, a mnogi su kasnije ostvarili vrhunske nogometne uspjehe i osobne karijere.

Video: ZrinjskiTV

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije