Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PREMINUO DARIO MIOČ

Hajdučka obitelj ostala je bez još jednog svog člana

Objavljeno prije

U Metkoviću je nakon teške bolesti u 64. godini života preminuo bivši nogometaš Hajduka Dario Mioč.

Rođen je u Metkoviću, 5. siječnja 1958. godine. Igrački karijeru započeo je u pionirima Neretve iz koje 1973. godine dolazi u Hajduk i prikuljučuje se juniorskoj momčadi koja u sezoni 1974./75., osvaja titulu prvaka SR Hrvatske pod vodstvom trenera Stanka Poklepovića. Bila je generacija Zlatka i Zorana Vujovića, Miroslava Borozana, Gorana Popovića, Damira Maričić, Davora Čopa, Vatroslava Petrinovića…

Važna je istaknuti da je Mioč odigrao i jednu prijateljsku utakmicu za seniorsku momčad Hajduka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Hajduk je napustio u studenom 1975., nakon završetka igranja u juniorima. Potom je igrao u Slavenu iz Trogira, i GOŠK- u iz Dubrovnika,  a zatim se vratio u Neretvu iz Metkovića, gdje je vrlo brzo doživio lom noge kada prestaje s aktivnim igranjem.

Sahrana Darija Mioča održati će se danas u ponedjeljak 20. prosinca u  15 sati na groblju Svetog Ivana u Metkoviću.

Jurica Gizdić

ŽENSKI NOGOMET

ŽNK Neretva započela s pripremama za nastavak prvenstva

Objavljeno prije

Autor

U utorak, 18.siječnja trener ŽNK Neretva, Duško Mijoč okupio je 14 igračica, i one iskusnije i one mlađe na koje računa u nastavku prvoligaškog natjecanja.

Na „prozivci“ nije bilo iskusne i odlične igračice Marije Herceg (zbog posla), ali će se jedna od najboljih igračica u povijesti kluba uskoro staviti na raspolaganje klubu i koja će zaigrati u proljetnom dijelu prvenstvu.

Od najavljivanih novih imena u klupskom pogonu, sve radi očuvanja prvoligaškog statusa, za sada nema posebnih vijesti, osim vijesti da će klupske boje Neretve u nastavku prvenstva braniti i Jadranka Bogdanović (nekada Govorko), koja je bila članica U-17 hrvatske reprezentacije .

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon završetka školovanja vratila se u klub i vratarka Maja Ćelić.

O tomu hoće li biti još pojačanja za ŽNK Neretva u nastojanjima očuvanja statusa prvoligaša, doznavat ćemo tijekom prijelaznog roka koji je počeo u utorak.

Prema riječima trenera Mijoča, Neretva je dobila poziv za odigravanje prijateljske utakmice u Trebinju protiv Crvene Zvezde iz Beograda, dok je druga utakmica dogovorena s ŽNK Hajduk Split u kojemu igra nekoliko bivših igračica Neretve, 19. veljače, u Splitu.

S radom su započele i igračice Neretve mlađih uzrasta koje i u nastavku natjecanja očekuju pozitivne ishode na svim utakmicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije