Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

IV. MARATON LAĐARICA

Gusarice Metković obranile prošlogodišnji naslov i postavile novi rekord ženskog maratona

Objavljeno prije

IV. Maraton lađarica - Zlatne Gusarice Metković

Jučer je održan IV. Maratona lađarica na kojem je iz Opuzena prema Metkoviću zaveslalo pet ženskih lađarskih ekipa. Prve u cilj, za rekordnih sat vremena i 4 minute, stigle su Gusarice Metković i tako obranile prošlogodišnje zlato. Za to rekordno vrijeme, kako je u svom obraćanju rekla tajnica UL Gusarice Metković, gđa Željana Musulin, zaslužne su debitantice na ovogodišnjem Maratonu, drugoplasirane bjelovarske Nereide, koje su im od starta nametnule brzi tempo. Musulin se također, zahvalila i trećeplasiranoj ekipi Metkovke, kako je rekla, koje su im od starta čuvale leđa.

Medalje Gusaricama uručila je zamjenica župana, gđa Žaklina Marević, a zlatni Štit, predsjednik Udruge lađara, g. Dalibor Obradović. Drugoplasiranim lađaricama iz Bjelovara, Nereidama, medalje je uručio gradonačelnik Metkovića g. Dalibor Milan, a srebreni Štit, g. Pavo Delija. Trećeplasiranim Metkovkama brončani Štit je uručila gđa Željana Musulin. Priznanje za sudjelovanje u VI. Maratonu lađarica dobile su i četvrtoplasirane lađarice Siska, koje su također ovogodišnje debitantice, te petoplasirana ekipa lađarica iz Opuzena.

Plaketu za 15 nastupa na maratonima dobila je Marijana Odak Krstičević, a dodijelio je jedan od idejnih začetnika Maratona lađa na Neretvi, g. Milojko Glasović.

Poslije dodjele nagrada uslijedila je tradicionalna Lađarska noć, uz rižot i glazbu uživo zabava je potrajala do kasnih večernjih sati.

Čestitamo svim lađaricama na izveslanom maratonu, a posebno našim Gusaricama na obranjenom zlatu i novom rekordu!

U subotu, 12. kolovoza slijedi nam jubilarno, dvadeseto izdanje Maratona lađa, a do tada pogledajte kratki foto-video-osvrt…


ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije