Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

ŠPORTSKA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA

Gradonačelnik Milan dodijelio priznanja klubovima i sportašima dobitnicima državnih medalja

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković večeras su dodijeljena priznanja Športske zajednice Grada Metkovića dobitnicima odličja na državnim natjecanjima u 2021. godini.

Uz nazočnost predsjednika ŠZ Grada Metkovića Ante Zovke i tajnika ŠZ Grada Metkovića Mladena Jakića, priznanja sportašicama i sportašima te njihovim klubovima dodijelio je gradonačelnik Dalibor Milan.

– Grad Metković je posljednjih godina uložio znatne napore u razvoj sporta kojega potičemo i pratimo kroz dvije komponente – ulaganja u sportsku infrastrukturu te kroz financiranje rada sportskih udruga, putem Športske zajednice Grada Metkovića. Pri tome se svake godine trudimo povećavati iznos sredstava te odgovarati na sve potrebe klubova, kako u seniorskim natjecanjima, tako i u nižim, uzrasnim kategorijama. Želim čestitati svim našim sportašicama i sportašima na izvrsnim rezultatima u 2021. godini, a posebice onima koji su osvojili medalje na državnim natjecanjima, za što je potrebno mnogo rada, truda i odricanja. Hvala im što svojim rezultatima promoviraju naš grad, – kazao je gradonačelnik Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ovogodišnja priznanja ŠZ Grada Metkovića za osvojene medalje na državnim natjecanjima dobili su Veslački klub Neretvanski gusar, Karate klub Metković, Karate klub ‘Knez Domagoj’ i Biciklistički klub Metković te ukupno 28 njihovim sportašica i sportaša. Sportska priznanja tako su dobili:

  • VK Neretvanski gusar – Andrea Bunoza, Lara Volarević, Lana Bajo, Laura Mijić, Anja Pokrajac, Roko Mijić, Reina Bebić, Ema Bebić, Maris Gluščević, Nikola Mijić i Nataša Šustić
  • Karate klub Metković – Ema Galov, Katja Jerković, Duje Žderić, Duje Mihaljević, Josip Ćerlek, Ante Leontić i Petar Borovac
  • Karate klub ‘Knez Domagoj’ – Matej Kljusurić
  • Biciklistički klub Metković – Iva Dominiković, Lara Bokšić, Erika Malezija, Duje Krstičević, Antonio Krstičević, Cvita Talajić, Mate Krstičević, Gabrijela Marević i Vinko Bulum

Uime Športske zajednice Grada Metkovića okupljenima se obratio predsjednik Ante Zovko koji je istaknuo kako se dodjelom priznanja želi čestitati metkovskim sportašicama i sportašima na izvrsnim sportskim rezultatima, a kojima su doprinijeli promociji Metkovića.

– ŠZ Grada Metkovića je dodjelom ovih priznanja željela čestitati sportašicama i sportašima koji su osvojili medalje na državnim natjecanjima u iznimno zahtjevnoj 2021. godini. Njihov rad i njihovi rezultati su najbolji promotori njihovih obitelji, klubova, Športske zajednice Grada Metkovića te, u konačnici, Grada Metkovića. Ovom prilikom zahvaljujem se i Gradu Metkoviću te gradonačelniku Dalibori Milanu za podršku u svim segmentima. Također, iskoristit ću priliku te svim sportašicama i sportašima te njihovim trenerima i upravama klubova zaželjeti sretan i blagoslovljen Božić te još više uspjeha u novoj 2022. godini, kako na privatnom, tako i na poslovnom, odnosno sportskom polju, – kazao je Zovko.

*** ispričavamo se ako smo koga izostavili u fotografijama, stvar je tehničke prirode.

PORAZ RUKOMETAŠA

Hrvatska izgubila vrlo važnu utakmicu s Crnom Gorom

Objavljeno prije

Autor

U najavi sam napisao da Hrvatska može pobijediti Crnu Goru, ali nije bilo tako.

Naši su poraženi, 32:26, uz napomenu da se gotovo ni u jednom trenutku nismo mogli ravnopravno nositi s reprezentacijom susjedne države koja do sada na velikim natjecanjima nije zabilježila rezultate niti približne onima kakve je postizala Hrvatska.

Sama igra naših bila je doista slaba, kako u obrani tako i u napadima u kojima su naši završavali akcije nakon deset ili dvadeset sekundi i pri tomu griješili.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na poluvremenu se već nazirala stvaranost jer su Crnogorci imali plus 6.

Vratar Crne Gore Nebojša Simić sa svojih 14 obrana bio je najbolji pojedinac utakmice, a po sedam postigli su Branko i Miloš Vujović. Naš Ivan Čupić gađao je 7/8, a Cindrić je dodao svojih pet golova.

Naši vratari, Pešić i Alilović nisu bili na razini, iako su upisali po nekoliko obrana. Da bismo stekli kakve takve izglede za dalje, moramo pobijediti Dansku, Island i Nizozemsku!

Je li to moguće ? Osobno mislim da jest jer je hrvatska reprezentacija u starijoj i novijoj povijesti znala izići iz kriznih stanja kako na utakmicama tako i na ljestvicama skupina. Da će biti teško u to ne treba sumnjati, ali nada postoji.

Naš sastav na EP određivali su liječnici i PCR testovi. Možda se sreća i nama osmjehne pa da izbornik Horvat može konačno složiti i obranu i napad.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije