Ostanimo u kontaktu

KLUB ULAZI U SVOJU 50. SEZONU NATJECANJA

Gradonačelnik Dalibor Milan primio čelnike ŽRK Metković uoči nove prvenstvene sezone

Objavljeno prije

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan u četvrtak je u prostorijama Gradske uprave primio predstavnike ŽRK Metković koji početkom listopada ulazi u svoju 50. sezonu natjecanja.

Na prijemu kod gradonačelnika nazočili su predsjednik Kluba Tomislav Komazin, član Uprave Siniša Bebić, trenerica starijih uzrasta Mariela Križanović, trener mlađih uzrasta Slavko Ujdur te igračice Anđela Sušak, Josipa Bebić i Iris Kozina.

Gradonačelnik Milan i predstavnici Kluba na prijemu su razgovarali o protekloj sezoni u kojem je njihova seniorska ekipa, s osvojenih 15 bodova ostvarila odlično peto mjesto. Osim dobrih rezultata seniorki, u prošloj godini pojačan je i broj upisanih djevojčica u klub. Tako je ŽRK Metković trenutno među samo dva dalmatinska kluba koja se natječu u svim uzrastima, a u klubu trenira oko 90 djevojčica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Želio bih zahvaliti Upravi kluba, trenerima i igračicama na doprinosu koji dajete u Klubu, ali i na svemu onome što radite za promociju ženskoga rukometa i, općenito, sporta u gradu Metkoviću. Ja kao gradonačelnik te Grad Metković želimo vam mnogo sreće u vašoj jubilarnoj, 50. sezoni, a vaš rad ćemo svakako nastaviti poticati i vrednovati, – istaknuo je gradonačelnik Milan.

Predsjednik Kluba Tomislav Komazin istaknuo je očekivanja za iduću sezonu.

– U prošloj godini imali smo zaista povećan broj upisa djevojčica. Nekako se to sve poklopilo s dolaskom trenera Slavke Ujdura, ali i akcijama koje je Klub poduzeo, a vezane su za oslobađanje članarina.  Iako nikada uoči sezone ne stavljamo rezultat u prvi plan, u prošloj sezoni ostvarili smo 15 bodova, što je zaista solidno.  U novoj sezoni suočeni smo sa smjenom generacija, jer velik broj naših cura odlazi na fakultete ili srednju školu nastavljaju u drugim gradovima. Ipak, očekujemo sličan rezultat kao i lani, ali naš cilj je, kao i uvijek, omasovljavanje rukometa te želimo potaknuti što više djevojčica da se bave tim sportom. Također, želio bih se zahvaliti Gradu Metkoviću i gradonačelniku Milanu na potpori koju nam pružaju, – kazao je Komazin.

Podsjetimo, trenutno traju i upisi u ŽRK Metković. Više informacija o samim upisima mogu se dobiti na brojeve 0913392083 ili 098454567.

SPORTSKI OSVRT

Sportski vikend za sportske kolektive iz Metkovića nije bio uspješan

Objavljeno prije

Autor

Proteklog vikenda sportski klubovi iz Metkovića nisu se baš iskazali i većina nije upisala pobjede.
Svijetle točke bili su nogometaši Metkovića koji su na gostovanju u Gabrilima upisali 4:0 pobjedu u srazu s momčadi Croatie, a posebno valja naglasiti da su posljednja tri gola Metkovci postigli u posljednjih 11 minuta utakmice. Metković na kontu ima 10 bodova i nalazi se na prvom mjestu na ljestvici.

Drugi pozitivan rezultat ostvarile su nogometašice prvoligaša Neretve (U-15) koje su na svom terenu s čak 8:4 pobijedile Dinamo iz Zagreba !
U subotu su prvi bodove „prosuli“ rukometaši Metković Mehanike igrajući u Omišu s Hrvatskim dragovoljcem (29:27). Taj poraz metkovskih rukometaša čije je vodstvo predstavilo svoje ciljeve za osvajanje prvoga mjesta u 1.HRL jug mnoge je iznenadio. Međutim, trener i igrači najbolje će odgovoriti na taj nenadani poraz novim pobjedama u nastavku prvenstva. Rukometašice Metkovića u Drugoj ligi nisu uspjele pobijediti ŽARK Split. Gošće su slavile s 28:23, i mora se reći, zasluženo. No, jasni su ciljevi toga kluba, a odnose na odgoj mladih igračica i stjecanje iskustva, ne zanemarujući ni potrebu osvajanja bodova.

U subotu je izgubila i Neretva u igri s momčadi Splita , 0:1, zbog čega je pala na ljestvici. Znano je da nisu igrali Marić i Raguž, što je bio popriličan hendikep za momčad Maria Svaguše. Međutim, nitko ne može negirati htijenje i nastojanja igrača Neretve koji jesu doživjeli poraz, ali njihov pristup daje nadu da će ubrzo zaboraviti na taj poraz i osvajati bodove u nastavku prvenstva. Već u subotu čeka ih lider Jadran LP u Pločama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Igračice Neretve (U-17) u prvoligaškom natjecanju pretrpjele su novi poraz , Dinamo Zagreb slavio je u Metković s 5:0. Metkovke su u šest utakmica ostvarile jednu pobjedu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije