Ostanimo u kontaktu

I. MEĐUNARODNI KARATE KUP SPLITA

Ekipno zlato u katama, dva srebra i četiri bronce za KK knez Domagoj

Objavljeno prije

Karate klub Knez Domagoj Metković

U nedjelju, 5. veljače 2017. održan je prvi Međunarodni karate kup Splita na kojemu je sudjelovalo preko 700 natjecatelja iz šest država Mađarske, Italije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Karate klub knez Domagoj iz Metkovića nastupio je sa 12 natjecatelja te ostvario 7 odličja, od toga jedno zlatno, dva srebrna i 4 brončana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zlatnu medalju u katama u kategoriji mlađe kadetkinje ekipno osvojile su Ivana Ilić, Ana Bebić i Mihaela Marević.

Srebrne medalje u katama u kategoriji cicibani osvojio je Bruno Nižić, a u kategoriji učenici ekipno osvojili su Nikola Ivanković, Bruno Nižić i Dean Knežić.

Brončane medalje osvojili su u kategoriji seniori Martin Ivanković, u kategoriji cicibanke Erika Vasilj i Ela Mimica, a u kategoriji cicibani Marko Talajić.

Također su uspješno sudjelovali Ivan Gujinović i Davor Beno.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije