Ostanimo u kontaktu

UDRUGA LAĐARA NERETVE OBRAZLOŽILA ODLUKU

Ekipe UL Stablina i UL Zagreb su ispod mosta na Čeveljuši bile u paralelnim pozicijama

Objavljeno prije

Udruga lađara Neretve obrazložila svoju odluku o podjeli prvog mjesta između ekipa UL Stablina i UL Zagreb, priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 08. kolovoza 2020. godine, nakon pristizanja lađa na cilj Maratona lađa u Pločama, ekipa Udruge lađara Stablina podnijela je žalbu na odluku suca da se da prednost ekipi UL Stabline pri prolasku ispod mosta na Čeveljuši, gdje su dvije ekipe – ekipa UL Stabline i ekipa UL Zagreb bile u paralelnim pozicijama te zbog toga i na ukupni poredak.

Odmah je Sudačka organizacija pregledala snimke te secirala iste zbog potpune izjednačenosti ekipa te je utvrđeno da je pogrešno dana prednost prolaska UL Zagreb (a time i ekipa UL Zagreb stavljena u poziciju prve lađe, ispred UL Stabline) obzirom da u slučaju izjednačenih ekipa, prednost prolaska na strani ekipe koja je desno pozicionirana (gledajući iz smjera izvora rijeke Neretve prema ušću). Kako se zbog takve situacije ekipa UL Stabline stavila u presudni nepovoljni položaj na lokaciji gdje kasnije pretjecanje praktički nije moguće (zbog uskog kanala), odnosno čime je praktički odlučen pobjednik (koji je do tog trenutka, kao i tijekom cijele utrke i izjednačene bitke ove dvije ekipe bio neizvjestan kao nikada dosada). Nakon kratke konzultacije, Sudačka organizacija UL Neretve je odlučila da se podijeli prvo mjesto između UL Zagreb i UL Stablina uz dodjele svih odličja i nagrada za prvo mjesto obama ekipama kako se niti jedna ekipa ne bi oštetila.

Nakon konzultacija obje ekipe su prihvatile odluku sudaca kao pravednu.

Čestitamo objema ekipama na sportskom ponašanju, te posebice ekipi UL Zagreb koja je moralnim i sportskim pristupom nakon uvida u sve materijale časno i sportski prihvatila ovakvo rješenje kao pravedno.

NA KORČULU PO BODOVE

Nogometaši Metkovića gostuju u Žrnovu i očekuju nove bodove

Objavljeno prije

Autor

U drugom kolu prvenstva županijskih prvoligaša nogometaši Metkovića gostovat će u nedjelju u Žrnovu gdje će sa istoimenim domaćim sastavom nastojati doći do bodova.

U prvom kolu ONK Metković je sa 6:2 pobijedio momčad Jadrana iz Smokvice, dok je Žrnovo doživjelo poraz.

Za sada su na vrhu ljestvice Konavljanin, Orebić, ONK Metković, Croatia i Slaven sa po tri boda.

Prema svemu sudeći, Metkovci s pravom priželjkuju nova tri boda u Žrnovu.

Momčad je prošle nedjelje pokazala što zna i koliko vrijedi, a u novom susretu bit će jača za Luku Borovca, Mišanovića i vratara Batinovića.

U momčadi postoji i inače izraženi optimizam što se konačnog ishoda susreta tiče.

Nakon uvodnih poraza Gusara i Maestrala, u drugom kolu očekuje se njihova bolja igra i prvi bodovi.

Evo i rasporeda utakmica: Sokol-Gusar, Maestral-Croatia, Žrnovo-Metković, Ž.Dubrovačka-Orebić, Jadran-Hajduk 1932 i Konavljanin-Slaven.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije