Ostanimo u kontaktu

ERSTE RUKOMETNA LIGA DALMACIJE

Ekipe RK Jerkovca godišta 2008. i 2009. se plasirale u Završnicu natjecanja

Objavljeno prije

Odigrano je novo kolo Erste rukometne lige. Igralo se u Dubrovniku u dvorani Gospino polje, a sudjelovalo je 48 ekipa.

Djevojčice u kategoriji 2008. godišta osvojile su 2. mjesto, djevojčice 2009. 1. mjesto, a 2010. godište u kategoriji dječaka gdje su nastupili početnici dječaci i djevojčice osvojili su 4. mjesto.

Kategorije 2008. i 2009. godišta plasirale su se na Završnicu koja će se održati 09. lipnja u Splitu.

Rezultati 2009.:

RA ČAPLJINA-RK JERKOVAC 3:14

RK JERKOVAC-ŽARK SPLIT 9:4

RK IZVIĐAČ-RK JERKOVAC 6:14

RK JERKOVAC-HŽRK GRUDE 13:9

Nastupile su: Lara Volarević, Cvita Raič, Iris Kozina, Reina Bebić, Vana Bebić, Lucija Tošić, Vesna Milolaža, Meri Rastočić i Ljubica Ćelić.

Rezultati 2008.:

RK JERKOVAC-RK IZVIĐAČ 1 10:9

RK JERKOVAC-ŽARK SPLIT 8:5

RK ČAPLJINA-RK JERKOVAC 5:11

RK DUGOPOLJE-RK JERKOVAC 6:10

polufinale: RK JERKOVAC-HŽRK GRUDE 9:4

finale: RK IZVIĐAČ 1-RK JERKOVAC 8:7

Nastupile su: Vanessa Bebić, Matea Marušić, Nora Prusac, Eva Šiljeg, Lea Ćerlek, Reina Bebić, Iris Kozina, Lucija Tošić i Cvita Raič.

2010.:

RK BALIĆ&METLIČIĆ-RK JERKOVAC 2:7

RK JERKOVAC-RK IZVIĐAČ 1 5:20

polufinale: RK KORČULA-RK JERKOVAC 14:2

3. mjesto: RK JERKOVAC-RA ČAPLJINA 3:13

Nastupili su: Ljubica Ćelić, Antea Šimović, Meri Rastočić, Gabriel Kaleb i Lukas Kozina.

Čestitamo svim natjecateljima i trenerici Martini Nikolić i želimo im puno uspjeha na završnici natjecanja!

NOVI RUKOMETNI UZLET ZA PET KORČULANKI

Pet mladih korčulanskih rukometašica prešle u ŽRK Metković

Objavljeno prije

Foto: Facebook i ŽRK Metković 

Pet mladih perspektivnih rukometašica Rukometnog kluba’ Korčula’ od slijedeće sezone igrat će za pomladak ŽRK ‘Metković’.

One su  Marija Sardelić, Lana Drinovac, Nina Bonifačić, Mia Maričević i Matea Andreis.

Mlade korčulanske rukometašice debitirale su za svoj novi klub odigravši na međunarodnom turniru ‘ Metkovsko rukometno ljeto 2021’. U kategoriji 2007.g. i mlađe zajedno sa svojim novim suigračicama osvojile su prvo mjesto, a u nedjelju drugog dana turnira igrale su i u kategoriji 2005.g. i mlađe i zauzele 3.mjesto.

Pet perspektivnih korčulanskih rukometašica trenirat će kao i do sada u matičnom korčulanskom klubu i pod vodstvom trenerice Janje Lozice. U natjecanjima pak, a riječ je o Prvoj ligi–za kadetkinje skupina Jug  u Metković će putovati vikendom i igrati za ŽRK ‘Metković’ .

Kategoriju 2005.g. u ŽRK Metković vodi trenerica Mariela Križanović, a godište 2007trener Slavko Ujdur koji nam je objasnio kako je došlo do suradnje dvaju klubova

‘ I jedan i drugi klub nisu imali dovoljan broja igračica za predstojeća natjecanja. Između dviju uprava, trenera i roditelja dogovoreno je da igramo zajedno. Oba kluba će pritom imati koristi od ove suradnje. Mi smo stjecajem okolnosti trenutno ‘tanki’ u toj kategoriji, a mlade Korčulanke će pak imati priliku igrati utakmice i dalje kontinuirano napredovati. Četiri korčulanske cure koje će igrati za nas rođene su 2007.g. , a peta , vratarica Lana Drenovac je 2008.g.‘ rekao nam je Ujdur.

Upitali smo ga za dojmove o našim curama…

‘ Na proteklom turniru ostavile su odličan dojam! Cure jednostavno žive za rukomet! Domaće djevojke su ih doista odlično prihvatile i ono što me jako veseli i jedna ‘kemija’ koja se složila između njih. Već neko vrijeme radimo i treniramo skupa, do sada su mlade korčulanske rukometašice dolazile u Metković srijedom, četvrtkom i petkom . Kada krene škola dolazit će petkom , a kada započne natjecanje igrale bi utakmice, nastojat ćemo da to bude nedjeljom. Igrale bi za godište 2007.g. i eventualno za starije. Ženski rukomet kod nas je u zadnje vrijeme u usponu , a to se reflektiralo i u ovoj ligi. Prijavio se puno veći broj klubova nego prijašnjih sezona. Igrat će se turnirskim načinom, vjerojatno pet do šest turnira u sezoni ‘, kazao nam je Ujdur dodavši da se za sada ne zna kada će natjecanja krenuti.

‘Iskreno se nadam da se neće dogoditi kao prošle sezone da se isto zbog poznatih razloga otkaže ‘ , dodao je trener mlađih uzrasnih kategorija ŽRK Metković, čija seniorska ekipa igra inače u 2.HRL-jug.

Metković je znamo to svi, grad duge i iznimno bogate i trofejne rukomete tradicije, a ŽRK koji nosi njegovo ime u novoj sezoni slavi pedeset godina postojanja.  

Nama pak na pamet pada naša Stonjanka Lea Franušić , sada igračica koprivničke ‘Podravke’ i reprezentativka Hrvatske. Još kao djevojčica svakodnevno je putovala na treninge u Pločama i tamošnji ŽRK ‘ Dalmatinku’ , da bi u dobi u kojoj su sada naše mlade Korčulanke prešla u višestruke prvakinje Hrvatske , prošla sve mlađe reprezentativne selekcije i postala članica seniorske reprezentacije.

Poželimo i našim korčulanskim curama uspješan, zašto ne i sličan – rukometni put, piše markopolosport.net.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije