Ostanimo u kontaktu

BK METKOVIĆ

Dvije bronce i pehar za najmlađeg biciklista na MTB maratonu ‘Posedarje 2017’

Objavljeno prije

Foto: BK Metković

Foto: BK Metković

Nedeljnom utrkom u Posedarju nastavljena je XC zimska liga Dalmacije. Maleno mjesto na novigradskom moru bilo je domaćin 3. kola XC zimske lige Dalmacije naziva Posedarje 2017.

Iako im je ovo bilo prvo domaćinstvo u XCZLD domaćini su profesionalno pripremili stazu koja je obuhvatila sve segmente brdskog biciklizma. Odmah na startu natjecatelje je čekao makadamski uspon dužine 4 kilometra nakon čega je uslijedilo isto toliko rastresitog spusta gdje su natjecatelji morali pokazati i svoje tehničko znanje. Ostatak staze odlikovala je stalna promjena ritma dužih i kraćih uzbrdica, te lakših i zahtjevnijih spustova i singlova. Pred sam kraj ove 27 kilometara duge staze domaćini su za natjecatelje pripremili iznenađenje u obliku uskog tunela dužine cca 30 metara. Najbrži natjecatelj bio je član BK Kairos Jorgen Huybrechts ispred Orlova Tonka Jurasa i Carla Petkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Da se ne vrate praznih ruku u Metković pobrinuli su se Marko i Dado Talajić te Luka Volarević Luše. Marko je kao najmlađi natjecatelj koji je završio utrku nagrađen peharom, a ujedno je bio 10 u svojoj kategoriji U-16. Marko je najveći dobitak BK Metković u ovoj sezoni i lagano se afirmira u brdski biciklizam. Bez ikakvog rezultatskog imperativa pred njega je stavljen zadatak da proba završiti utrku kako bi osjetio brdski teren i bicikl, a to mu zasad vrlo dobro ide.

Nakon 2 odustajanja Dado Talajić je uspio završiti utrku i okititi se brončanom medaljom u kategoriji 30-40, a broncu je u Metković donio i Luka Volarević Luše u kategoriji 50+. Nove bodove za Klub osvojio je i Pero Primorac 11-tim mjestom u kategoriji 20-30. Andreas Dominiković završio je 27 u kategoriji 30-40, dok je u istoj kategoriji Marko Zovko DNF jer je odustao od svoje utrke i pratio svog malog imenjaka Marka na stazi za U-16.

Biciklistički klub Metković

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije