Ostanimo u kontaktu

RAMA OPEN 2015

Dvanaest medalja za članove Karate kluba Metković na turniru u Prozoru

Objavljeno prije

KK Metković u Rami

Dvanaest članova Karate kluba Metković jučer je u Prozoru nastupilo na Međunarodnom klupskom turniru u karateu Rama Open 2015 i s njega se vratilo okićeno dvjema srebrnim i trima brončanim medaljama.

Natjecalo se  36 klubova iz BiH i Hrvatske s 450  po sustavu kratkoga repasaža,  pa se bez dvije pobjede nije moglo ni do brončane medalje. Do borba za zlatnu medalju stigli su:  Duje Mihaljević u kategoriji dječaci 11 godina -30 kg, pobijedivši sve protivnike u prva tri kola došao je do finalnoga meča u kojem je neriješenim rezultatom 3:3 u izjašnjavanju pet sudaca izgubio s tri glasa protiv i osvojio srebrenu medalju: Petar Borovac u kategoriji dječaci 13 godina -50 kg, pobjedama je došao do finala i zasluženo izgubio od boljeg protivnika te osvojio srebrenu medalju. Brončane medalje, odnosno treća mjesta u borbama osvojili su: Ema Vidović u kategoriji djevojčice 13 godina -47 kg, Marinela Perić u kategorijama djevojčice 13 godina +47 kg i Ante Dugandžić u kategoriji dječaci 13 godina, -45 kg.

Za broncu su se borili i:  Ante Krstičević, koji u prvome kolu pobjeđuje, u drugome gubi od protivnika koji dolazi do finala, te u repasažnoj borbi gubi 1:0, Lucija Utovac, također u prvome kolu pobjeđuje, u drugome gubi od protivnika koji dolazi do finala, te je potom u repasažu izgubila sa 4:3 i Iva Vučić, pobjedom u prvom kolu ulazi u drugo gdje gubi od protivnice koja kasnije dolazi do finala što te Ivu povlači u repasažnu borbu koju odradi neriješeno, ali na izjašnjavanje pet sudaca sa tri glasa protiv gubi i ostaje bez medalje.

Nastupili su još Petra Vladimir, Laura Ćulum, Ivan Batinović i Matea Bebić.

Slijedi turnir  7. studenoga u crnogorskome Baru.

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije