Ostanimo u kontaktu

NERETVA SAVLADALA ZAGORU

Dva pogotka Juričića i jedan Brečića za čistu pobjedu Neretve

Objavljeno prije

U vrlo dobroj igri tijekom susreta, Neretva je s tri pogotka zaokružila svoju pobjedu i kvalitetniji pristup. Njezina je igra bila posebno ubojita posebice u drugom dijelu, zahvaljujući i iskusnom Draganu Brečiću koji je znao povezati Neretvine redova, a na kraju je bio i strijelac.

No prvo ime utakmice svakako je bio vodstruki strijelac Luka Juričić. Njega je bio pun teren, jednako dobro igrao je u obrani i u napadu, gdje god se nalazio. Vrlo dobro je odigrao Zvonimir Medić, ali, i to moramo istaknuti u Neretvi nije bilo slabog mjesta.

Igralo se na dosta teškom terenu, kiša je stalno padala, a tek pred kraj se razvedrilo.

Igrači Zagore odmah su dali do znanja da im je cilj pobjeda kako bi čim prije riješili pitanje opstanka.

U svom prvom napadu imali su sjajnu prigodu, ali je netko iz obrane Neretve u zadnji čas spriječio šok!

Zatim je napala Neretve i povela.

U drugoj minuti brzonogi Ajkunić dobro je uputio udarac kojega je vratar Matetić odbio na glavu Juričića, a najboljem strijelcu Neretve takve prigode ne propadaju. Tako je Neretva povela s 1:0.

Zagora je i dalje igrala bez kalkulacija, otvarali su se vrlo brzo i prijetili, pa ponekad Neretvinoj obrani nije bilo ugodno, kao ni mladom vrataru Katiću.

Imala je i Neretva svojih prigoda, pa tako bilježimo vrlo ozbiljnu prigodu Raguža u 26. minuti, ali je vratar gostiju bio na mjestu.

U nastavku utakmice odmah dvije prigode za Neretvu, no vratar Zagore bio je na mjestu. I Neretvini igrači kretali su prema polovici takmaca, stvarali su prigode, no tek su u 62. minuti poveli s 2:0. Medić je precizno pronašao Juričića koji je vrhom cipele smjestio loptu u mrežu.

Pucao je i Bubalo u 66. minuti, ali pored vrata. Domaći su polako ali sigurno preuzeli igru u svoje ruke, dok je Zagora polako gubila ritam.

I onda u 86. minuti 3:0. Brečić se  upravo pridigao kada je lopta došla do njega, a onda je kako samo on to zna lob udarcem s 25 metara poslao loptu u mrežu. Svaka čast mastore.

To je bio i konačan rezultat jedne zanimljive i dinamične utakmice, uz napomenu da je pobijedila bolja momčad.

LEGENDARNI IGRAČ POSTAO TRENER

Tomislav Plećaš novi trener ONK Metković

Objavljeno prije

Autor

Foto: fb ONK Metković

Nakon uspješno odrađene gotovo cijele sezone na mjestu trenera prve momčadi ONK Metković, Darko Zeljić odlučio je zbog poslovnih izazova napustiti trenersko klupsko kormilo, pa je uprava kluba inicirala potragu za novim trenerom. Uprava županijskog prvoligaša nakon traganja za novim trenerom, pravo rješenje pronašla u svom vlastitom dvorištu, u osobi Tomislava Plećaša.

On je 20 godina u kontinuitetu igrao za ONK Metković, i bio kapetan momčadi. U posljednje vrijeme vježbao je mlađe članove kluba, a u posljednja dva kola Županijske lige vodo je prvu momčad.

Kako posjeduje C trenersku licencu HNS-a, članovima uprave zapravo se i nije bilo teško odlučiti koga će imenovati za novog trenera.

– Velika mi je čast i priznanje odluka naše uprave, nije mala stvar biti trener kluba s imenom i prezimenom i dugom sportskom poviješću. Pokojni naš trener Jozo Veraja i Darko Zeljić dosegnuli su visoku razinu u načinu rada i rezultatima , a ja se nadam da ću taj rad još i unaprijediti. Sami znate pod kojim sloganom naš klub djeluje, znate i to da nas drži prijateljstvo i sportski entuzijazam, pa će tako biti i u budućnosti. Vjerujem da ćemo se zadržati u vrhu županijske lige i zajedničkim snagama postizati nove uspjehe, – rekao je u nastupnoj izjavi novi trener Metkovića Tomislav Plećaš.

Doznajemo da će pripreme početi 17. kolovoza, a tko će od igrača otići ili doći posve je neizvjesno.

Zna se da su za usluge nekolicine igrača zainteresirani neretvanski trećeligaši.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije