Ostanimo u kontaktu

PRVENSTVO BALKANA U KARATEU

Duje Mihaljević (KK Metković) prošao službeno vaganje, Ante Leontić bio spriječen za put u Banja Luku

Objavljeno prije

Natjecatelj Karate kluba Metković,  DUJE MIHALJEVIĆ jučer je prošao službeno vaganje za Prvenstvo Balkana u mlađim uzrastima, u Banja Luci, te sutra nastupa za reprezentaciju Hrvatske u borbama.

Na Prvenstvu Balkana koje traje tri dana, nastupa 10 država, Hrvatska, Turska, BiH, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Montenegro, Rumunjska, Bugarska i Albanija sa 1039 natjecatelja

DUJE MIHALJEVIĆ nastupa u kategoriji dječaci 12 godina (iako ima 11) -47 kg gdje ga čeka 21 protivnik.

DUJE je na prošlom državnom prvenstvu osvojio dvije medalje srebro i broncu, u svojoj i starijoj uzrasnoj kategoriji, te time postao reprezentativac Hrvatske u mlađim uzrastima.

Duje Mihaljević

Ovo je Duji drugi nastup za reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu.

Još se jedan natjecatelj Karate kluba Metković ANTE LEONTIĆ plasirao sa dvije državne  bronce, za nastup u reprezentaciji. Ante je također  trebao  nastupiti u Banja Luci, ali zbog spriječenosti nije moga krenuti na put. ANTE je inače nositelj SREBRENE medalje sa prošlogodišnjeg PRVENSTVA BALKANA

Sponzori ovog natjecanja su ZAJEDNICA ŠPORTOVA GRADA METKOVIĆA i  PROFILI.HR, klub im se na tome zahvaljuje.

Još jedna dobra vijest stiže iz Karate kluba Metković, DENIS ŽDERIĆ je od strane Hrvatskog karate saveza ponovo izabran na četverogodišnji mandat za predsjednika KOMISIJE ZA POJASEVE Hrvatskog karate saveza.

Komisiju čine 3 člana i tajnica, sjedište iste je u Splitu, a zadužena je za licenciranje svih ispitivača HKS-a, određivanje Ispitnih komisija, ovjeravanje  karate zvanja svih karateka,  od učeničkih do majstorskih, te izdavanje diploma.

Karate klub Metković svojim radom, masovnošću, vrhunskim rezultatima, te školovanim trenerskim kadrom, dostojno predstavlja naš grad na sportskoj  karate sceni Hrvatske, Regije i šire.

NK NERETVA

Goran Galov: ‘Ja sam rekao igračima da odlazim’

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve su od mogućih 27 bodova u devet kola 3. HNL osvojili pet bodova, a u nedjelju su na svom terenu poraženi od NK Primorac iz Biograda s 1:3!

Na ljestvici je metkovski trećeligaš zadnji jer je Neretvu nakon pobjede od 3:0 u susretu s Uskokom preskočio Neretvanac.

Inače, ne pamti se tako katastrofalan start ligaša iz Metkovića u prvenstvu, u kojemu godinama sudjeluju, zanemarujući sezonu u Prvoj županijskoj ligi.

Kako Neretva nije neki tek osnovani klub već klub koji kani obilježiti 100 godina postojanja i koji u toj dugoj povijesti ima svoje simpatizere, generacije igrača, trenera i članova uprave, red je da se nešto više napiše i o odlasku Gorana Galova s mjesta trenera prve momčadi.

Naime, nakon završetka utakmice s Primorcem iz Biograda, na fb profilu pojavila se vijest kojom uprava Neretve obaviještava javnost da je prekinuta suradnja s trenerom Goranom Galovom, te mu uprava zahvaljuje na radu i suradnji.

Nije jasno naglašeno je li uprava dala otkaz Galovu ili je Neretvin trener sam odstupio.

Evo što nam je u razgovoru u ponedjeljak rekao Goran Galov:

– Nakon poraza od Primorca došao sam u svlačionicu i rekao igračima da se mičem, da odlazim. Čini mi se da je uprava bila iznenađena tim mojim potezom, ali ja ću naglasiti da sam otišao sam, svojom voljom i da ostajem na dispoziciji mojoj Neretvi na bilo kojem mjestu i za bilo koje zadaće. Držim da sam napravio sve što sam mogao u interesu kluba, znam da nam nedostaju bodovi i da stanje nakon devet kola nije dobro, te da se nitko nije nadao da ćemo izgubiti u susretu s Primorcem – kazao je već bivši trener Neretve.

Na naše pitanje tko je onda kriv što Neretva ima samo pet bodova, je li to on, uprava ili igrači, odgovorio je ovako:

– Svatko snosi dio svoje krivnje, ja kao trener, uprava i igrači. Nismo momčad ojačali s nekolicinom potrebnih igrača za određena mjesta u momčadi, ali ja ipak najveći dio krivice preuzimam na sebe. Posebno sam nezadovoljan atmosferom oko kluba koja je vrlo loša. Stalno se postavlja pitanje odakle su igrači, je li trener pravi i slična. Ako sam ja problem, onda molim sve koji pričaju neka se jave, dođu i rade za Neretvu i u Neretvi. Nije taj klub vlasništvo Gorana Galova ili Damira Jerkovića ili ne znam čije vlasništvo. Neretva je institucija za koju vrijedi igrati i voditi je. Na Neretvi se lome i neke političke konotacije s čime se ne slažem jer nije rješenje rušiti klub i instituciju poput Neretve – pomalo rezignirano rekao je Galov.

Pitali smo bivšeg trenera kako dalje, što će biti s Neretvom?

Vjerujem da će se momčad nekako izvući s posljednjeg mjesta na ljestvici. Treba učiniti napore da se osvoje bodovi i stanje popravi, a onda u polusezoni pokušati se pojačati i na proljeće ostvariti bolje rezultate. Osobno sam razočaran stanjem oko kluba i prozivkama (povicima) iz gledališta. Što se mene tiče, još s upravom nisam ništa dogovorio, ali ostajem u Neretvi u kojoj ću, nadam se, imati priliku raditi s mladima.

Tako to biva. Goran Galov je u Neretvi prije nekoliko godina naslijedio Marija Gujinovića. Četvrtu sezonu (ne u cijelosti) vodio je Neretvu. Neretva je pod njegovim vodstvom imala i uspona i padova, dobrih i vrlo dobrih predstava. Prvak je Županijske lige, ako ništa drugo. Ova jesen pokvarila je dojam, standarde i stanje. Otišao je svojom voljom!

Kako će se provesti sljedeći trener ne znamo, a ne znamo mu ni ime. Znamo jedino da će morati zasukati rukave kako bi zajedno s igračima pokrenuo motore skoro potonulog prvenstevnog broda.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije