Ostanimo u kontaktu

1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA

Drugi zaredom poraz boćara Metkovića, Zrinjevac zasluženo slavio

Objavljeno prije

Nakon teškog poraza, 20:6 prošle subote u Rijeci, boćari Metkovića doživjeli su još jedan, ovom prigodom u Zagrebu u susretu s Zrinjevcem, 21:5 !

Markica Dodig donio je prva dva poena svojoj ekipi pobjedom protiv Kuljiša u disciplini pojedinačno, zatim su Vidović i Krstičević u odličnoj igri (par klasično) s 6:2 savladali domaće boćare Hajseka i nekadašnjeg člana Metkovića Luku Gašpara.

Tada u žetvu poena kreću boćari iz Zagreba u disciplinama trojka klasično, bližanje i izbijanje u krug, brzinsko, precizno, brzinsko štafetno izbijanje i pojedinačno, da bi Andrija Čorluka s Hajsekom (pojedinačno) odigrao 9:9 i donio Metkoviću peti, ujedno i posljednji poen. Zrinjevac je potom upisao pobjede u paru klasično i trojka klasično, te zasluženo slavio pobjedu.

Podsjetimo, u četiri utakmice Metković je doživio tri poraza i jednu pobjedu.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije