Ostanimo u kontaktu

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Dodjelom medalja i pehara završio ‘Neretvanski đir’

Objavljeno prije

Danas je dodjelom medalja, pehara i nagrada na Trgu kralja Tomislava završila dvodnevna biciklistička manifestacija Neretvanski đir u organizaciji Biciklističkog kluba Metković. Najboljim biciklističkim klubovima su od trećeg do prvog mjesta proglašeni: BK Grobnik, BBK Orlov krug i BK Mura avantura. Metkovski biciklisti su bili najuspješniji u kategorijama mlađih natjecatelja. Sve rezultate možete pogledati klikom OVDJE.

Nakon jučerašnje XCE utrke, danas se vozio MTB XCO Kup, koji je ligaško natjecanje koje čini nekolicina utrka koje se boduju i čiji se bodovi zbrajaju nakon svake utrke te se u zadnjoj utrci proglašavaju i ukupni pobjednici. XCO ili cross country olympic je jedna od disciplina brdskog biciklizma, a podrazumijeva kružnu stazu koja se sastoji od mješavine grubih šumskih putova i singletrackova (također poznat kao dubletrack ovisno o širini), zemlje, hupsera, korijena drveća, dropova (kratki strmi spust) i stalnih promjena ritma. Kružna staza za utrku XCO „Predolac“ naprvljena je na već postojećim stazama i singlovima na području brda Predolac te Šibanica.

Neretvanski đir je organiziran uz pomoć Grada Metkovića, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Športske zajednice grada Metkovića i Turističke zajednice grada Metkovića.

ŽENSKI NOGOMET

Prvenstvo u 1. HNLŽ počet će ipak 14. lipnja

Objavljeno prije

Autor

Povjerenik za natjecanje Prve ženske nogometne lige, Tomislav Kuzman, poslao je klubovima obavijest da će se prvenstvo nogometašica ipak nastaviti 14. lipnja 2020.godine kako je i bilo odlučeno. To je obrazložio činjenicom da ne postoji konsenzus oko promjene nastavka natjecanja Prve HNLŽ, iako su neki klubovi promjene tražili, a među njima bio je ŽNK Neretva.

Još će se možda donijeti odluka o mogućem pomicanju sezone do 9. kolovoza kako bi se izbjeglo igranje radnim danom.

To ujedno znači da će ŽNK Neretva odigrati sve četiri preostale prvenstvene utakmice te da će nakon toga sudjelovati u doigravanju za prvaka (ako bude među prve četiri ekipe), ili u ligi za ostanak bude li nakon te četiri utakmice peta.

To je za Neretvu, ali i za druge klubove novi organizacijski izazov jer se ne radi o profesionalnom klubu kao što je slučaj u Prvoj HNL za muške, a osim toga koronakriza uvelike se odrazila i na financijske mogućnosti sponzora i sportskih asocijacija u gradu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije