Ostanimo u kontaktu

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Dodjelom medalja i pehara završio ‘Neretvanski đir’

Objavljeno prije

Danas je dodjelom medalja, pehara i nagrada na Trgu kralja Tomislava završila dvodnevna biciklistička manifestacija Neretvanski đir u organizaciji Biciklističkog kluba Metković. Najboljim biciklističkim klubovima su od trećeg do prvog mjesta proglašeni: BK Grobnik, BBK Orlov krug i BK Mura avantura. Metkovski biciklisti su bili najuspješniji u kategorijama mlađih natjecatelja. Sve rezultate možete pogledati klikom OVDJE.

Nakon jučerašnje XCE utrke, danas se vozio MTB XCO Kup, koji je ligaško natjecanje koje čini nekolicina utrka koje se boduju i čiji se bodovi zbrajaju nakon svake utrke te se u zadnjoj utrci proglašavaju i ukupni pobjednici. XCO ili cross country olympic je jedna od disciplina brdskog biciklizma, a podrazumijeva kružnu stazu koja se sastoji od mješavine grubih šumskih putova i singletrackova (također poznat kao dubletrack ovisno o širini), zemlje, hupsera, korijena drveća, dropova (kratki strmi spust) i stalnih promjena ritma. Kružna staza za utrku XCO „Predolac“ naprvljena je na već postojećim stazama i singlovima na području brda Predolac te Šibanica.

Neretvanski đir je organiziran uz pomoć Grada Metkovića, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Športske zajednice grada Metkovića i Turističke zajednice grada Metkovića.

IZNIMAN USPJEH METKOVSKIH TRKAČA

Marko Tot osvojio prvo mjesto na Ston Wall Marathonu u kategoriji ‘Rocky 4K’, Ruđer Bošković i Denis Pavlović također ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Naš Marko Tot koji je nedavno u dva dana došao do dva prva mjesta na utrkama u Pločama i Metkoviću danas je ponovno oduševio na Ston Wall Marathonu.

Naime, u kategoriji Rocky 4K osvojio je prvo mjesto s vremenom 18:46.

Marko nam o utrci kaže: ‘Ovo mi je prva utrka ovoga tipa. Inače se spremam na ravnoj podlozi, što je cijelu stvar učinilo težom. Radi se o utrci na 4 kilometra, od čega je veći dio na zidinama koje su izrazito težak teren. Zadnjih dana nisam stigao trenirati zbog obaveza s košarkom i školom. Pri kraju uspona sam imao malu krizu, ali nastavio sam snagom volje, iako su mi noge bile dosta teške. Upravo to mi je drago na ovoj utrci. Više mi je značilo pobijediti sebe nego konkurenciju, a upravo je to i bit trčanja, po meni.’

Marko se također zahvaljuje svom treneru i prijatelju Mirku, a naglašava nam kako ga dodatno pokreće i pomno izabrana glazbena podloga uz stihove Whitesnakea, Pink Floyda, Gunsa i Zeppelina…

Čestitamo Marku na izvrsnom uspjehu i želimo mu još mnogo sportskih i životnih uspjeha! Ponosni smo na tebe!

U drugoj kategoriji Stone (15K) naš Ruđer Bošković je osvojio izvrsno 9. mjesto s vremenom 1:13:08, dok je Denis Pavlović istrčao svih 42 195 m i na kraju završio na 21. mjestu te im također čestitamo na izvrsnim uspjesima!

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije