Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE 1200px

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U MARATONU U KAJAKU I KANUU NA MIRNIM VODAMA

Dodijeljene medalje najboljim maratoncima u kajaku i kanuu

Objavljeno prije

Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama danas i sutra se održava u Metkoviću, na kojem sudjeluje 60-ak sportaša iz sedam hrvatskih klubova.

Na stazi od Lučkoga mosta do kraja Šetališta 116. brigade veslaju kadeti (kadetkinje), juniori (juniorke), seniori (seniorke) i veterani (veteranke), predstavnici klubova iz Zagreba, Belišća, Slavonskoga Broda, Hrvatske Kostajnice te Slavonskog Kobaša, pri čemu su danas na rasporedu utrke jednosjeda i jednokleka, a sutra utrke dvosjeda i dvokleka.

Uz predstavnike Hrvatskoga kajakaškoga saveza, predsjednika Marka Ćurkovića i tajnika Branka Lovrića, otvorenju Prvenstva su prisustvovali gradonačelnik Dalibor Milan, pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović te pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko.

Milan je prilikom otvorenja istaknuo zadovoljstvo što je Metković ugostio najbolje hrvatske kajakaše i kanuiste te podsjetio na veliki sportski događaj koji će se održati 2024. godine.

„Iznimno mi je drago što su danas s nama najbolji hrvatski kajakaši i kanuisti te im želim ugodan boravak u našem gradu i mnogo sportske sreće. Podsjetit ću da smo prije tri godine, u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom, organizirali Europsko prvenstvo u kajak- kanu maratonu, za što smo dobili same pohvale. Ipak, 2024. očekuje nas još veći događaj – Svjetsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu, za koje smo dobili domaćinstvo u konkurenciji s mnogo većim gradovima, poput talijanskoga Milana, Barnaula u Rusiji te kineskog Shaoxinga. U Metkoviću se tada očekuje 1500 sudionika iz 35 zemalja i taj sportski događaj bit će nam velik izazov, kojemu smo itekako dorasli“, kazao je gradonačelnik Milan.

Organizator Prvenstva Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama je Hrvatski kajakaški savez uz potporu Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada Metkovića te Veslačkoga kluba Neretvanski gusar.

Dodijeljene medalje najboljim maratoncima u kajaku i kanuu

Predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković dodijelio je medalje najuspješnijim maratoncima u kajaku i kanuu koji su danas u Metkoviću veslali Prvenstvo Hrvatske.

U kategoriji kadeta u kajaku na 5 km zlatnu i srebrenu medalju osvojili su natjecatelji kluba Marsonia, Fran Holjevac i Antonio Pavlešin, a brončanu Leon Potočki iz kluba Belišće. Među kadetkinjama najuspješnije su bile Emanuela Lenac iz Hrvatske Kostajnice, Barbara Vučković iz Marsonije te Mia Stojaković uz Belišća.

U kategoriji seniora u kajaku, koji su veslali 20 km, medalje su pripale natjecateljima kluba Olimpik. Zlato je osvojio Antun Novaković, srebro David Aračić, a broncu Marin Lipovac. U kategoriji seniorki u kajaku, također na 20 km, zlato je osvojila Dunja Lipovac (Marsonia), a srebro Manda Orkić (Olimpik).

U kategoriji juniora u kajaku na 15 km zlatnu medalju osvojio je Domagoj Babić (Marsonia), srebrenu Luka Lipovac (Olimpik), a brončanu Filip Arsenić (Belišće). U kategoriji juniorki u kajaku na 15 km prvo mjesto osvojila je Antonela Orkić (Olimpik), drugo Karla Buhač (Marsonia) te treće Hana Ćerić (Olimpik).

U kategoriji juniora u kanuu na 15 km zlatnu medalju osvojio je Benedikt Kolundžić (Oriolik), srebrenu Jan Kukec (Belišće) te brončanu Bruno Mesić (Belišće). U kategoriji juniorku u kanuu, također na 15 km, zlato je osvojila Ana Funtak (Marsonia), a srebro Andrea Heđeš (Marsonia).

U kategoriji seniora u kanuu na 20 km zlatnu medalju osvojio je Mateo Cvijanović iz Olimpika.

Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu nastavlja se i sutra od 9 sati kada se veslaju utrke dvosjeda i dvokleka.

Organizator je Hrvatski kajakaški savez uz potporu Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada Metkovića te Veslačkoga kluba Neretvanski gusar.

U SUBOTU NERETVA - HRNK SPLIT

Trener Svaguša želi drukčiju, bolju Neretvu

Objavljeno prije

Autor

Pod nadzorom trenera Maria Svaguše i njegovih suradnika Hrvoja Crnčevića, Zvonimira Ilića i Zorana Bubala, nogometaši Neretve vježbaju već tjedan dana za nova prvenstvena iskušenja koja počinju krajem kolovoza.

Evo trenerovih prvih dojmova:

– Cilj nam je vratiti samopouzdanje svim igračima odnosno cijeloj momčadi i stvoriti skladnu cjelinu koja neće živjeti u stalnoj neizvjesnosti oko opstanka. Da će biti lako, neće. Svakom igraču omogućit ću da se dokaže svojim radom i izbori mjesto u momčadi, ali moramo imati prepoznatljiv karakter, moramo otvoriti vrata našim mladima, i raditi  na stvaranju i zajedništva i kvalitete.

U subotu (18 sati) odigrat ćemo prvu pripremnu utakmicu s momčadi Splita. Znam da su igrači umorni i da možda neće biti potrebne svježine, ali ćemo nastojati pokazati makar neke naznake kvalitete naše momčadi, – rekao je Svaguša.

Nakon analize igračkih postignuća u prošlosti, klupske Neretvine strukture zahvalile su na suradnji pojedinim igračima.  Iz kluba su otišli Okić, M. Pehar, Jerković, Ljubić i Tomas.

Došli su: Buhač (Posušje), Pero Raguž (BSK Bijelo Brdo), Kožul (već je igrao u Neretvi) te Luka Bubalo.

Aktivno rade i mladi igrači: Čupić, Batinović, Vištica, Gustin, Jurković i Miličević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije