Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U MARATONU U KAJAKU I KANUU NA MIRNIM VODAMA

Dodijeljene medalje najboljim maratoncima u kajaku i kanuu

Objavljeno prije

Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama danas i sutra se održava u Metkoviću, na kojem sudjeluje 60-ak sportaša iz sedam hrvatskih klubova.

Na stazi od Lučkoga mosta do kraja Šetališta 116. brigade veslaju kadeti (kadetkinje), juniori (juniorke), seniori (seniorke) i veterani (veteranke), predstavnici klubova iz Zagreba, Belišća, Slavonskoga Broda, Hrvatske Kostajnice te Slavonskog Kobaša, pri čemu su danas na rasporedu utrke jednosjeda i jednokleka, a sutra utrke dvosjeda i dvokleka.

Uz predstavnike Hrvatskoga kajakaškoga saveza, predsjednika Marka Ćurkovića i tajnika Branka Lovrića, otvorenju Prvenstva su prisustvovali gradonačelnik Dalibor Milan, pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović te pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Milan je prilikom otvorenja istaknuo zadovoljstvo što je Metković ugostio najbolje hrvatske kajakaše i kanuiste te podsjetio na veliki sportski događaj koji će se održati 2024. godine.

„Iznimno mi je drago što su danas s nama najbolji hrvatski kajakaši i kanuisti te im želim ugodan boravak u našem gradu i mnogo sportske sreće. Podsjetit ću da smo prije tri godine, u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom, organizirali Europsko prvenstvo u kajak- kanu maratonu, za što smo dobili same pohvale. Ipak, 2024. očekuje nas još veći događaj – Svjetsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu, za koje smo dobili domaćinstvo u konkurenciji s mnogo većim gradovima, poput talijanskoga Milana, Barnaula u Rusiji te kineskog Shaoxinga. U Metkoviću se tada očekuje 1500 sudionika iz 35 zemalja i taj sportski događaj bit će nam velik izazov, kojemu smo itekako dorasli“, kazao je gradonačelnik Milan.

Organizator Prvenstva Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama je Hrvatski kajakaški savez uz potporu Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada Metkovića te Veslačkoga kluba Neretvanski gusar.

Dodijeljene medalje najboljim maratoncima u kajaku i kanuu

Predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković dodijelio je medalje najuspješnijim maratoncima u kajaku i kanuu koji su danas u Metkoviću veslali Prvenstvo Hrvatske.

U kategoriji kadeta u kajaku na 5 km zlatnu i srebrenu medalju osvojili su natjecatelji kluba Marsonia, Fran Holjevac i Antonio Pavlešin, a brončanu Leon Potočki iz kluba Belišće. Među kadetkinjama najuspješnije su bile Emanuela Lenac iz Hrvatske Kostajnice, Barbara Vučković iz Marsonije te Mia Stojaković uz Belišća.

U kategoriji seniora u kajaku, koji su veslali 20 km, medalje su pripale natjecateljima kluba Olimpik. Zlato je osvojio Antun Novaković, srebro David Aračić, a broncu Marin Lipovac. U kategoriji seniorki u kajaku, također na 20 km, zlato je osvojila Dunja Lipovac (Marsonia), a srebro Manda Orkić (Olimpik).

U kategoriji juniora u kajaku na 15 km zlatnu medalju osvojio je Domagoj Babić (Marsonia), srebrenu Luka Lipovac (Olimpik), a brončanu Filip Arsenić (Belišće). U kategoriji juniorki u kajaku na 15 km prvo mjesto osvojila je Antonela Orkić (Olimpik), drugo Karla Buhač (Marsonia) te treće Hana Ćerić (Olimpik).

U kategoriji juniora u kanuu na 15 km zlatnu medalju osvojio je Benedikt Kolundžić (Oriolik), srebrenu Jan Kukec (Belišće) te brončanu Bruno Mesić (Belišće). U kategoriji juniorku u kanuu, također na 15 km, zlato je osvojila Ana Funtak (Marsonia), a srebro Andrea Heđeš (Marsonia).

U kategoriji seniora u kanuu na 20 km zlatnu medalju osvojio je Mateo Cvijanović iz Olimpika.

Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu nastavlja se i sutra od 9 sati kada se veslaju utrke dvosjeda i dvokleka.

Organizator je Hrvatski kajakaški savez uz potporu Grada Metkovića, Sportske zajednice Grada Metkovića te Veslačkoga kluba Neretvanski gusar.

EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Nakon poraza Hrvatske od Danske, bivši reprezentativci iznijeli svoje mišljenje

Objavljeno prije

Autor

Hrvatska je na EP izgubila od Crne Gore, a potom od Danske (27:25) ,inače aktualnog svjetskog prvaka. U susretu s Crnom Gorom navijači Hrvatske nisu vidjeli punu energiju i nastojanja naših igrača, a i oni sami su to priznali.

I doista, bila je to neka druga hrvatska reprezentacija s obzirom na česte izjave o domoljublju i drugim atributima iz naših redova.

Čekao se dvoboj s Dancima , izbornik Horvat bio je u problemima s obzirom na sastav u odnosu na korona virus . Junački smo ušli u okršaj s Dancima koji su kontrolirali cijeli susret i vodili tri ili više pogodaka razlike.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon susreta i gubitka svih izgleda za prolaz u polufinale EP, izbornik Horvat zahvalio je svojim (našim) igračima na zalaganju, te je izjavio sljedeće :“začepili smo usta onima koji su rekli da igrači nisu dovoljno borili“.

Na to su reagirali brojni bivši hrvatski reprezentativci , među njima i Božidar Jović.

-Komentari ne dolaze od neke kumice na placu , već od ljudi koji znaju rukomet. Mi smo osvojili pregršt medalja ,znamo kako je biti prvi u svijetu i 16. u Europi. Govor tijela i spremnost na utakmici protiv Crne Gore bili su ispod nule, a pitam se zašto nisu pozvani Šego i Karačić. Nema smisla podjela na mlade i stare-rekao je Jović i dodao kako nema ništa protiv izbornika Horvata koji uživa njegovu potporu.

Petar Metličić slavni hrvatski reprezentativac kritizirao je pristup naših igrača u susretu s Crnom Gorom, ali i izjave izbornika Horvata .

-Izbornici se moraju baviti svojim momčadima a manje onim što netko govori . Kad imaš zapovjednu odgovornost onda odgovaraš za nešto i s tim se trebaš nositi . Ako ne možeš biti tu , onda se makneš-rekao je Metličić.

Ni Mirza Džomba nije zadovoljan :

-Je, dojam protiv Danske je bio dobar, dobro je da imamo mlade igrače, ali Danska je igrala s pola snage. Pomlađivanje naše ekipe ne smije se događati stihijski , a ne smije se žrtvovati ni rezultat-.

Hrvatska će odraditi utakmice do kraja i važno je kako će se sve završiti.

Iz Metkovića na EP u Mađarskoj u reprezentaciji sudjeluju Mate Šunjić, Zvonimir Srna, Marin Jelinić i Ivan Čupić koji je i kapetan momčadi. Metkovski rasadnik reprezentativaca još nije presušio.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije