Ostanimo u kontaktu

ZAVRŠILA 1.HRLD-JUG

Djevojčice ŽRK Metkovića sezonu završile na solidnom 7. mjestu

Objavljeno prije

Danas je u Pločama završio zadnji krug 1. Hrvatske rukometne lige-jug, za djevojčice (2006 i ml.).

Djevojčice ŽRK Metkovića, sa obzirom na okolnosti koje su ih pratile kroz sezonu i promjene tri trenera, natjecanje su završile na odličnom i realnom 7. mjestu.

ŽRK METKOVIĆ – RK JERKOVAC 14:14 (7:8)
Marta Prusac(G), Lucija Bebić, Lea Erceg 2, Marija Leženić, Petra Obradović, Laura Majić 7 (4), Barbara Majić, Lana Ilić, Željka Jerković, Josipa Bebić 2, Klara Grmoja, Laura Erceg (G), Karla Bokan, Laura Grubišić, Martina Ilić 3, Antea Butigan.

Zanimljiva i borbena utakmica, u kojoj je naglasak bio na obostranu dobru obranu. Na početku ekipa RK Jerkovca prelazi u vodstvo od 6-2. U nastavku djevojčice ŽRK Metkovića, dostižu rezultat i u drugom poluvremenu prelaze u vodstvu 11:10. Do kraja se igra gol za gol, da bi 14 sekundi do kraja imale napad za pobjedu, koju ne realiziraju čineći tehničku grešku. Posebno se istakla Marta Prusac koja je od 6 sedmeraca obranila čak 4. Od ostalih Josipa Bebić, a nakon što su igračice RK Jerkovca nad njom zaigrale “flaster”, odgovornost su odlično preuzele Martina Ilić sa tri pogodtka i Laura Majić 7 pogodaka i sigurnom realizacijom sedmeraca 4 od 4.

Na kraju podjela bodova se čini najpoštenijim rezultatom.

ŽRK BIOGRAD – ŽRK METKOVIĆ 17:6 (7:4)
Marta Prusac(G), Lucija Bebić, Lea Erceg 1,Marija Leženić, Petra Obradović , Laura Majić 2, Barbara Majić, Lana Ilić, Željka Jerković 1, Josipa Bebić 1, Klara Grmoja 1, Laura Erceg (G), Karla Bokan, Laura Grubišić, Martina Ilić, Antea Butigan.

U drugoj utakmici, trener je dao priliku svim djevojčicama, te su djevojčice iz Biograda zasluženo upisale pobjedu.

Za nadati se da će se ova generacija nastaviti baviti rukometom i ostati na okupu. Sigurni smo da ako se to dogodi da će dostojno naslijediti svoje starije kolegice, koje su ove godine ostvarile odlične rezultate ( dvi završnice državnog prvenstva i 5. mjesto u seniorskoj konkurenciji).

ŽRK Metković

14. MEMORIJALNI TURNIR STANKO SIVRIĆ, MEĐUGORJE

Na turniru u Međugorju najbolje su, naravno, metkovske ekipe – ŽRK Metković osvojio zlato i broncu, RA Jerkovac čak tri srebra

Objavljeno prije

Jučer je u Međugorju održana završnica 14. Memorijalnog turnira Stanko Sivrić u kojem su najbolje bile metkovske ekipe.

U finalu za 2004. godište ŽRK METKOVIĆ pobijedio je RA JERKOVAC rezultatom 19:10.

Tako su u najvažnijoj kategoriji na turniru, rukometašice ŽRK Metkovića, 2004. godišta, nakon svih šest uvjerljivih pobjeda, osvojili prvo mjesto. Marijeta Prnjić proglašena je najboljom golmanicom turnira.

RA JERKOVAC osvojila je čak tri srebra s godištima 2008. i mlađe, 2006. i mlađe i 2004. i mlađe.

RA Jerkovac se može podičiti i nagradama za najbolje pojedince: najbolji igrač 2006. godišta Sara Šiljeg, najbolja vratarka 2008. godišta Vanessa Bebić i ponovno najbolji igrač 2004. godišta Lukrecija Krstičević.

U kategoriji 2006. godišta djevojke iz ŽRK METKOVIĆ u utakmici za treće mjesto pobijedile ŽRK MARINA, KAŠTELA rezultatom 11:8.

U jakoj konkurenciji, godište 2006., smoglo je snage u teškim vremenskim uvjetima u zadnja dva dana, kada su igrali četiri odlučujuće utakmice, osvojiti treće mjesto. U borbi za broncu posebno se istakla golmanica Antea Butigan s nekoliko sjajnih obrana te obranjenim sedmercem kada se lomila utakmica.

Izvor i fotografije: ŽRK Metković i RA Jerkovac / Facebook

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije