Ostanimo u kontaktu

ZAVRŠILA 1.HRLD-JUG

Djevojčice ŽRK Metkovića sezonu završile na solidnom 7. mjestu

Objavljeno prije

Danas je u Pločama završio zadnji krug 1. Hrvatske rukometne lige-jug, za djevojčice (2006 i ml.).

Djevojčice ŽRK Metkovića, sa obzirom na okolnosti koje su ih pratile kroz sezonu i promjene tri trenera, natjecanje su završile na odličnom i realnom 7. mjestu.

ŽRK METKOVIĆ – RK JERKOVAC 14:14 (7:8)
Marta Prusac(G), Lucija Bebić, Lea Erceg 2, Marija Leženić, Petra Obradović, Laura Majić 7 (4), Barbara Majić, Lana Ilić, Željka Jerković, Josipa Bebić 2, Klara Grmoja, Laura Erceg (G), Karla Bokan, Laura Grubišić, Martina Ilić 3, Antea Butigan.

Zanimljiva i borbena utakmica, u kojoj je naglasak bio na obostranu dobru obranu. Na početku ekipa RK Jerkovca prelazi u vodstvo od 6-2. U nastavku djevojčice ŽRK Metkovića, dostižu rezultat i u drugom poluvremenu prelaze u vodstvu 11:10. Do kraja se igra gol za gol, da bi 14 sekundi do kraja imale napad za pobjedu, koju ne realiziraju čineći tehničku grešku. Posebno se istakla Marta Prusac koja je od 6 sedmeraca obranila čak 4. Od ostalih Josipa Bebić, a nakon što su igračice RK Jerkovca nad njom zaigrale “flaster”, odgovornost su odlično preuzele Martina Ilić sa tri pogodtka i Laura Majić 7 pogodaka i sigurnom realizacijom sedmeraca 4 od 4.

Na kraju podjela bodova se čini najpoštenijim rezultatom.

ŽRK BIOGRAD – ŽRK METKOVIĆ 17:6 (7:4)
Marta Prusac(G), Lucija Bebić, Lea Erceg 1,Marija Leženić, Petra Obradović , Laura Majić 2, Barbara Majić, Lana Ilić, Željka Jerković 1, Josipa Bebić 1, Klara Grmoja 1, Laura Erceg (G), Karla Bokan, Laura Grubišić, Martina Ilić, Antea Butigan.

U drugoj utakmici, trener je dao priliku svim djevojčicama, te su djevojčice iz Biograda zasluženo upisale pobjedu.

Za nadati se da će se ova generacija nastaviti baviti rukometom i ostati na okupu. Sigurni smo da ako se to dogodi da će dostojno naslijediti svoje starije kolegice, koje su ove godine ostvarile odlične rezultate ( dvi završnice državnog prvenstva i 5. mjesto u seniorskoj konkurenciji).

ŽRK Metković

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije