Ostanimo u kontaktu

ERSTE RUKOMETNA LIGA DALMACIJE

Djevojčice RK Jerkovac osvojile prvo i drugo mjesto

Objavljeno prije

Na Erste rukometnoj ligi koja je održana u nedjelju, 12. svibnja na splitskim Gripama djevojčice RK Jerkovac 2009. godišta osvojile su prvo mjesto dok su djevojčice 2008. godišta došle do drugog mjesta.

Bilo je uzbudljivo kao i na prijašnjim turnirima u Šibeniku i Zadru. Preko 600 malih rukometaša cijeli dan je uživalo u rukometu na Gripama. Ivano Balić dijelio je pehare osvajačima prva tri mjesta, svi iz redova organizatora rukometne akademije Balić&Metličić, a to znači Pero Metličić, Dalibor Anušić, Ljubo Vukić, Ivica Maraš i ostali, dali su svoj obol odličnoj organizaciji.

Sljedeće druženje Erste rukometne lige Dalmacije zakazano je za 26. svibnja, igra se u dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku.

Poredak, djevojčice, 2010. godište: 1. Izviđač 1, 2. Trogir 58, 3. Izviđač 2. 4. Dugopolje… 2009. godište: 1. Jerkovac, 2. Korčula, 3. Izviđač, 4. Trogir 58… 2008. godište: 1. Izviđač 1, 2. Jerkovac, 3. Hoteli Makarska, 4. Izviđač 2… Dječaci, 2010. godište: 1. Korčula, 2. Izviđač, 3. Mini sunce, 4. Dugopolje… 2009 godište: 1. Izviđač, 2. Čapljina, 3. Zadar 1954, 4. Trogir… 2008. godište: 1. Izviđač 1, 2. Mini sunce, 3. Zadar 1954, 4. Izviđač 2…

Djevojčice 2009. godišta su na svome putu do prvoga mjesta pobijedile ekipe Čapljine, Korčule i Izviđača iz Ljubuškog te ekipu Korčule u finalu, dok su djevojčice 2008. godišta u grupi pobijedile ekipe Čapljine, Izviđača, u polufinalu ŽRK Hoteli Makarska, a u finalu su izgubile od Izviđača.

Za ekipu 2009. godišta nastupile su: Iris Kozina, Reina Bebić, Lucija Tošić, Katarina Bezer, Cvita Raič, Ljubica Ćelić, Vana Bebić, Lara Volarević, Meri Rastočić i Vesna Milolaža.

Ekipa 2008. godište: Vanessa Bebić, Matea Marušić, Eva Šiljeg , Nora Prusac, Lea Ćerlek, Reina Bebić, Iris Kozina, Lucija Tošić i Cvita Raič.

Također moramo spomenuti i ekipu koja je nastupala u kategoriji dječaci 2010. godišta koji su bili najmlađa ekipa, a završili su na četvrtom mjestu u svojoj skupini. Za ekipu su nastupili: Ljubica Ćelić, Meri Rastočić, Vana Bebić, Antea Šimović, Gabriel Kaleb i Lukas Kozina.

Čestitamo ekipama i trenerici Martini Nikolić na novim pobjedama i uspjesima!

ŽENSKI NOGOMET

Počinje prvenstvo nogometašica, kreće i ŽNK Neretva

Objavljeno prije

Autor

Izvršni odbor HNS-a konačno je donio odluku o sudbini ženskog nogometnog prvoligaškog prvenstva, a ona glasi da će se prvenstveno nastaviti 14. lipnja ove godine.

Odigrat će se četiri preostale prvenstvene utakmice (4 kola), a potom još po šest kola Lige za prvaka odnosno Lige za ostanak (po četiri ekipe).

Prvenstvo bi trebalo završiti početkom kolovoza, a tko će biti prvak za sada je teško reći.

Vodeći Osijek ima 30 bodova, drugi Split 27,treći Dinamo 18,četvrta Neretva 13, peti Agram 12 bodova, Viktorija na šestom mjestu ima 9 bodova, sedma Katarina Zrinska 5,a posljednja , osma Lepoglava 4 boda.

Neizvjesno je hoće li Neretva igrati Ligu za prvaka ili ligu za ostanak, s obzirom na težak raspored i na rezultate koje će ostvariti pratitelj Agram.

Naime, u 11. kolu ŽNK Neretva dočekuje Osijek, u 12., putuje u Split, zatim kod kuće dočekuje Lepoglavu, a potom u 14. kolu odlazi Dinamu u Zagreb.

Igračice i trener Mijoč imaju dosta tešku zadaću, međutim s obzirom na entuzijazam i dobru organizaciju kluba, ali i znanje koje igračice pokazuju na terenu, može se očekivati novi klupski uspjeh.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije