Ostanimo u kontaktu

ERSTE RUKOMETNA LIGA DALMACIJE

Djevojčice RK Jerkovac osvojile prvo i drugo mjesto

Objavljeno prije

Na Erste rukometnoj ligi koja je održana u nedjelju, 12. svibnja na splitskim Gripama djevojčice RK Jerkovac 2009. godišta osvojile su prvo mjesto dok su djevojčice 2008. godišta došle do drugog mjesta.

Bilo je uzbudljivo kao i na prijašnjim turnirima u Šibeniku i Zadru. Preko 600 malih rukometaša cijeli dan je uživalo u rukometu na Gripama. Ivano Balić dijelio je pehare osvajačima prva tri mjesta, svi iz redova organizatora rukometne akademije Balić&Metličić, a to znači Pero Metličić, Dalibor Anušić, Ljubo Vukić, Ivica Maraš i ostali, dali su svoj obol odličnoj organizaciji.

Sljedeće druženje Erste rukometne lige Dalmacije zakazano je za 26. svibnja, igra se u dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku.

Poredak, djevojčice, 2010. godište: 1. Izviđač 1, 2. Trogir 58, 3. Izviđač 2. 4. Dugopolje… 2009. godište: 1. Jerkovac, 2. Korčula, 3. Izviđač, 4. Trogir 58… 2008. godište: 1. Izviđač 1, 2. Jerkovac, 3. Hoteli Makarska, 4. Izviđač 2… Dječaci, 2010. godište: 1. Korčula, 2. Izviđač, 3. Mini sunce, 4. Dugopolje… 2009 godište: 1. Izviđač, 2. Čapljina, 3. Zadar 1954, 4. Trogir… 2008. godište: 1. Izviđač 1, 2. Mini sunce, 3. Zadar 1954, 4. Izviđač 2…

Djevojčice 2009. godišta su na svome putu do prvoga mjesta pobijedile ekipe Čapljine, Korčule i Izviđača iz Ljubuškog te ekipu Korčule u finalu, dok su djevojčice 2008. godišta u grupi pobijedile ekipe Čapljine, Izviđača, u polufinalu ŽRK Hoteli Makarska, a u finalu su izgubile od Izviđača.

Za ekipu 2009. godišta nastupile su: Iris Kozina, Reina Bebić, Lucija Tošić, Katarina Bezer, Cvita Raič, Ljubica Ćelić, Vana Bebić, Lara Volarević, Meri Rastočić i Vesna Milolaža.

Ekipa 2008. godište: Vanessa Bebić, Matea Marušić, Eva Šiljeg , Nora Prusac, Lea Ćerlek, Reina Bebić, Iris Kozina, Lucija Tošić i Cvita Raič.

Također moramo spomenuti i ekipu koja je nastupala u kategoriji dječaci 2010. godišta koji su bili najmlađa ekipa, a završili su na četvrtom mjestu u svojoj skupini. Za ekipu su nastupili: Ljubica Ćelić, Meri Rastočić, Vana Bebić, Antea Šimović, Gabriel Kaleb i Lukas Kozina.

Čestitamo ekipama i trenerici Martini Nikolić na novim pobjedama i uspjesima!

ZLATO, DVA SREBRA I TRI BRONCE ZA KARATE KLUB METKOVIĆ

Duje Mihaljević i Ante Leontić osvojenim medaljama potvrdili nastup za reprezentaciju

Objavljeno prije

U subotu je Karate klub Metković, sa 9 boraca pod vodstvom trenera Dine Žderića, nastupio na međunarodnom karate turniru u organizaciji Karate kluba Dalmacija na kojem je iz 3 države nastupilo 47 klubova sa 564 natjecatelja.

Natjecatelji KK Metkovića su ukupno osvojili sljedećih 6 medalja; zlato, dva srebra i tri bronce.

Zlato je osvojio DUJE MIHALJEVIĆ, u učenicima -45 kg

Srebra:
DUJE ŽDERIĆ u mlađim učenicima +38 kg
DUJE MIHALJEVIĆ u mlađim kadetima -46 kg

Bronce:
ANJA POKRAJAC u učenicama -32 kg
LAURA BEBIĆ u učenicama -36 kg
LUCIJA UTOVAC u mlađim kadetkinjama +55

Nastupili su još KATJA JERKOVIĆ, KARLA PEZIĆ, JOSIP OBRADOVIĆ i DORA GALOV, samo ovaj put su ostali bez medalje, falilo im je malo sreće.

Ovo je bio posljednji kontrolni turnir za dva naša Metkovca koji su reprezentativci Hrvatske u 2019. u mlađim uzrastima Duju Mihaljevića i Antu Leontića. Isti su nositelji po dvije državne medalje, pa su reprezentativci u dvije kategorije, u učenicima i mlađim kadetima, te će od 31.05 do 02.06 u Banja Luci nastupiti za Hrvatsku karate reprezentaciju na predstojećem Prvenstvu Balkana.

Nastavi čitati

Najčitanije