Ostanimo u kontaktu

SREBRO IZ GRUDA

Djevojčice RA Jerkovac Metković druge na međunarodnom turniru u mini rukometu ‘Sveta Kata – Grude 2019’

Objavljeno prije

RA Jerkovac Metković, djevojčice rođene 2009. i mlađe sudjelovale su na 3. međunarodnom turniru u mini rukometu ‘Sveta Kata – Grude 2019’ i osvojile drugo mjesto.

Na turniru je sudjelovalo preko 320 malih rukometašica i rukometaša iz BiH i Hrvatske podijeljenih u dvije dobne skupine (2009. i 2010.g).

Na putu do finala djevojčice su pobijedile ekipe Međugorja, Hadžića, Zrinjskog i Korčule.

U tijesnom finalu pobjedu je odnijela domaća ekipa.

RA Jerkovac – HRK Međugorje 19-8
RK Hadžići – RA Jerkovac 5-6
RA Jerkovac – HRK Zrinjski Mostar 17-2
RA Jerkovac – RK Korčula 10-5

Finale: HŽRK Grude – RA Jerkovac 9-7

RA Jerkovac: Reina Bebić, Iris Kozina, Lara Volarević, Cvita Raič, Lucija Tošić, Meri Rastočić, Vana Bebić, Vesna Milolaža.

RA Jerkovac Metković

Našim djevojčicama i njihovoj trenerici Martini čestitamo na osvojenom drugom mjestu.

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije