Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Djetinjstvo na ‘2 kotača’

Objavljeno prije

42553467_2180094555540171_3433355268254072832_n

Nije bilo tako davno kada smo prvi put upoznali ekipu koja se okuplja oko Biciklističkog kluba Metković. Bilo je to tek par “momaka” koji su vozili bicikle u nogometnim tenama i šorcevima u želji da registriraju klub i promoviraju biciklizam u svome gradu.

Danas, četiri godine nakon, klub je izrastao u poznato ime. Dečki su mnogo toga napravili po pitanju promocije biciklizma, nastupi na mnogim utrkama, čak i organizacija nekih utrka, ali pored svega nama je za oko zapeo predan rad sa djecom. Vjerujem mnogi od vas koji čitaju ove redove, znaju za Dadu Talajića predsjednika BK Metković i njegove napore da djeci omogući sportski život kroz biciklizam i privuče što veći broj djece u svoj klub.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Točno je da smo napravili jako puno tijekom ovih godina postojanja kluba, a sve zahvale idu cijeloj ekipi koja stoji iza imena BK Metković. Gotovo je sigurno da ništa od ovoga ne bi bilo da nije ekipa koja je složna i daje 110% sebe u ovaj klub. Ovim putem im se zahvaljujem na tome“, komentirao je Talajić.

Prilikom osnivanja kluba izabran sam za predsjednika i biciklizam se od tog trenuka polako uvukao u svaku poru mog života i oblikovao ga. Danas sam predsjednik kluba, vozim utrke, radim sa djecom u sportu kojeg najviše volim, uživam u onome što radim i mogu reći da dišem punim plućima“.

Svakodnevno slušamo kako su djeca naša budućnost i da ulažući u njih ulažemo u budućnost. Nažalost naša djeca su sve manje aktivna i sve se više odmiču od prirode i fizičke aktivnosti. BK Metković je odlučio uraditi nešto po tom pitanju.

Za ovo je vjerovatno najviše zaslužan moj sin Marko, koji mi je ideja vodilja ovog projekta i moja najveća moralna podrška. Naravno, bilo bi nezahvalno ne spomenuti i Stanku Bebić koja samnom vodi ovaj projekat rada sa djecom, brine se o njihovim treninzima i odlascima na utrke. Danas, zajedno uspješno radimo i vodimo projekat “Djetinjstvo na dva kotača”, koji ima za cilj privući biciklizam djeci kroz školska natjecanja i druženja djece sa svojim uzrastima“, komentirao je Tajalić.

Posebnu pažnju želimo posvetiti djeci koja imaju problema s koncentracijom i hiperaktivnošću u školi, a takvih je danas puno više nego u prošlosti. Natjecanje, adrenalin, timski rad i na kraju mentalni i fizički napor je najbolja terapija takvoj djeci“.

Mala liga za djecu, odnosno međunarodna dječja biciklistička liga ima 9.kola koja se održavaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Prvo kolo je već iza nas, a sljedeće drugo po redu se održava 3.11.2018. u Čapljini, točnije na Karaotoku kod hotela Park.

Ovim putem želim da pozovem što veći broj djece kako bi se družili skupa, utrkivali i uživali u biciklizmu. Naravno, pozivamo i roditelje, kako bi skupa navijali, bodrili i podržali naše najmlađe“, kazao je Talajić.

Kompletan raspis 2.kola dječje lige možete pogledati OVDJE.

Više o radu Biciklističkog kluba Metković možete pronaći na slikovitim stranicama društvene mreže Facebook (link), piše bikemagazin.info.

BICIKLISTIČKI KLUB METKOVIĆ

Šest odličja za male Žapce u Posedarju

Objavljeno prije

BK Metković

Treća ovosezonska stanica XC zimske lige Dalamcije bilo je Posedarje. Ovaj maleni gradić na obali Novigradskog mora ugostio je više od 140 biciklista na 27 km dugoj i dinamičnoj stazi s brzim promjenama ritma uz par težih uspona, ali i mnoštvom manje i više tehnički zahtjevnih spustova i singlova.

BK Metković imao je 13 natjecatelja, a od toga 10 djece.

Jure Vištica i Lucija Kuzman osvojili su prva mjesta u kategorijama U9M i U9Ž, srebrom su se okitili: Iva Dominiković (U9Ž), Marko Talajić (U11M), Lara Bokšić (U11Ž) te Vinko Bulum (U15M)

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Najmlađa članica  Erika Malezija (U9Ž) kroz cilj je prošla četvrta, Ivan Dominiković (U11M) kao šesti, dok su Ena Kaleb (U9Ž) i Mara Talajić (U11M) završile natjecanje na sedmom mjestu.
U glavnoj utrci najbliže pobjedničkom postolju bio je Dado Talajić (30-40), ali se na kraju ipak morao zadovoljiti četvrtim mjestom.  Antea Kaleb bila je odlično peto mjesto u kategoriji žene, čime je pokazala da joj je forma u uzlaznoj putanji. Nakon nezgodnog pada, Pero Primorac (20-30) uspio je završiti utrku na dvanaestom mjestu.

U najmlađoj kategoriji U16 formu su brusili Vinko Bulum osvojenim osmim mjestom, te Marko Talajić osvojenim trinaestim mjestom i peharom za najmlađeg natjecatelja koji je završio utrku.

Iduće je IV. kolo lige za 26. studenog u Trogiru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije