Ostanimo u kontaktu

JOŠ JEDAN METKOVAC U STOŽERU RUKOMETNE REPREZENTACIJE

Davora Dominikovića izbornik Červar imenovao za svoga pomoćnika

Objavljeno prije

davor dominikovic

Da je Metković u proteklim desetljećima bio jedinstveni rasadnik vrhunskih rukometaša poznato je svim  pratiteljima rukometnih zbivanja u zemlji i u svijetu. Poznato je uostalom da su brojni rukometaši iz toga grada godinama predstavljali jezgro hrvatske rukometne reprezentacije, a mnogi su nastupali ili još nastupaju u klubovima u Hrvatskoj ili u Europi. Brojni bivši rukometaši nakon završetka aktivnog igranja preselili su u trenerske vode, bilo da su radili u klubovima ili u reprezentativnim vrstama.

Podsjetit ću na neke: Zdravko Vučičević, pokojni Tomislav Braco Volarević, Ivan Matić, Ramiz Tikveša, braća Luka, Pero i Tomislav Veraja, Slobodan Batinović, Mario Batinović, Mojimir Majić, Mate Nikolić, Zvonko Kaleb, Vlaho Lovrić, Zdravko Medić, Mario Bjeliš, Jere Alujević, Ivan Vuica, Jurica Volarević, Nikica Batinović, Dragan Jerković, Vladimir Jelčić, prof. Ivan Šprlje, Nikša Kaleb, Ante Mateljak, Joško Jukić, Filip Romić, Nikola Čupić, zatim treneri koji su vodili najbolju hrvatsku  reprezentaciju, ali i druge reprezentacije ili vrhunske klubove, Ilija Puljević, Ivica Obrvan, Slavko Goluža, Željko Babić, Luka Panza (trener mlade reprezentacije Hrvatske) i od ponedjeljka Davor Dominiković kojega je izbornik Lino Červar imenovao za svoga pomoćnika.

Vjerojatno u svijetu nema manjeg a u sportskom smislu većeg grada od Metkovića, grada koji je hrvatskom rukometu (ali i nogometu) dao toliko vrhunskih igrača i trenera.

Svi spomenuti, ali i oni koje možda nismo spomenuli postigli su goleme sportske uspjehe kao igrači, a mnogi od njih i kao treneri.

Treba reći da je izbornik Červar za ovogdišnje akcije naše reprezentacije pozvao Metkovce Iliju Brozovića (TSV Hannover – Burgdorf), Ivana Sršena (nas posudbi u MOL – Pick Szeged) i Marin Jelinića (Nexe). Na poziv u najbolju hrvatsku reprezentaciju sigurno neće dugo čekati Ivan Koncul, Josip i Ivan Vekić i još neki metkovski mladi rukometaši.

Stoga za rukometni Metković nema alternative. Prvo treba sačuvati tu sportsku tradiciju, a potom ujedinjenim snagama (i sredstvima) krenuti k stvaranju čvrstog i stabilnog premijer ligaša iz čijih će redova i u budućnosti dolaziti hrvatski vrhunski igrači i reprezentativci.

Pero Jakić

U ŽUPANIJI FUNKCIONIRA SUSTAV ZAŠTITE ŽRTAVA NASILJA U OBITELJI

Dubrovačko-neretvanska županija reagirala na grube neistine o projektu Sigurne kuće

Objavljeno prije

Zbog izjave da Dubrovačko-neretvanska županija nije prijavila projekt Sigurne kuće na Socijalni fond, koju je u emisiji ”Jedan na jedan” Dubrovačke televizije 21. siječnja izrekla gradska vijećnica Grada Dubrovnika iz redova SDP-a gđa Tatjana Šimac Bonačić, a koja izjava sugerira da ova županija nije učinila ništa na rješavanju problema žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji, želimo naglasiti da je to bezočna neistina te još jednom ponoviti za javnost činjenice:

Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je 17. studenog 2020. prethodno pripremljeni projekt Sigurne kuće za područje Dubrovačko-neretvanske županije koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt uključuje uspostavu sustava podrške i rekonstrukciju objekta sigurne kuće, jačanje kapaciteta stručnjaka i osoba koje rade sa žrtvama nasilja kao i podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i njegovim negativnim posljedicama. Vrijednost prijavljenog projekta je 11.700.000,00 kuna i trenutno je u posljednjoj fazi provjere, te se uskoro očekuje Odluka o financiranju.

Za vrijeme dok se investicija u to trajno rješenje u potpunosti ne završi Županija je uz pomoć Ministarstva i Caritasa Dubrovačke biskupije organizirala privremenu Sigurnu kuću koja je na raspolaganju za žrtve obiteljskog nasilja. Ona se, nažalost, koristi od strane jedne žrtve nasilja i u vrijeme izricanja ove grube neistine od strane gđe Šimac Bonačić.

Problemu obiteljskog nasilja, kojem Vlada RH i ova županija pristupaju krajnje odgovorno, trebali bi odgovorno pristupati svi akteri na javnoj sceni.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije