Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

RUKOMET

Davor Dominiković novi trener MRK Sesvete

Objavljeno prije

Davor Dominiković, MRK Sesvete, foto: sesvete-danas.hr

U maloj konferencijskoj dvorani hotela Galus u Sesvetama danas u podne na konferenciji za novinare predstavljen je novi trener MRK Sesvete.

Prvenstvo još nije niti završilo, a vodstvo novopečenog premijerligaša već je povuklo, nadajmo se, pravi potez dovođenjem u momčad našeg proslavljenog rukometaša Davora Dominikovića koji je odnedavno rukometnu karijeru zamijenio trenerskom.

(…) Davor Dominiković, legendarni stup hrvatske rukometne obrane ušavši u trerske vode prošle je godine zajedno s Vladom Šolom od RK Dubrava napravio respektabilnu ekipu koja je trenutačno treća na ljestvici odmah iza još uvijek neprikosnovenih PPD-a Zagreb i Nexea. Upravo ulazak u ligu za prvaka je cilj koji bi Dominiković trebao, ali  mogao slijedeće ostvariti s možda još pokojim pojačanjem koje je stidljivo navješteno, no, imena se za sada još ne znaju.

– Nije ga Lino Červar slučajno odabrao za svog pomoćnika, pa stoga imamo puno pravo nadati se, ali i očekivati od novog trenera stvaranje snažne i dobro pozicionirane ekipe – rekao je tajnik Sesveta Marko Ćurković predstavljajući novinarima od kraja ove sezone novog trenera Sesvećana.

Dominiković je ponajprije čestitao igračima, ali i trenerima Štrleku i Zrniću koji su i ostvarili ovaj dosadašnji uzlet Sesveta u svega dvije godine. – Vjerujte mi da jako dobro znam da je apsolutnom debitantu, kao što su Sesvete, jako teško  izboriti opstanak u rang u koji su ušli, a njima je to uspjelo i matematički dva kola prije kraja – rekao je na početku budući trener dodajući da je upravo to i njemu omogućilo vođenje jedne vrlo kvalitetne premijerligaške momčadi.

Sesvetski rukometni klub nije za njega nikakva novost. Zadnjih je godina iz Njemačke pratio razvoj kluba, s predsjednikom Josipom Ćurkovićem je prijatelj, njegov nadređeni u reprezentaciji, ali i prijatelj Igor Vori je Sesvećan. To su neke od zanimljivosti koje su moguće i pomogle Dominikovićevom dolasku u Sesvete. I još nešto je jako zanimljivo.

– Moj prijatelj, inače iz Metkovića kao i ja, Vladimir Jelčić, moj bivši suigrač danas vodi sesvetski ženski rukometni klub. Metkovac, Sergej Jakirević, moj prijatelj vodi sesvetski nogometni klub i nadam se da će taj trolist mnogo učiniti za sesvetski sport – rekao je Dominiković na pola u šali, na pola u zbilji.

Govoreći o rukometu istaknuo je potencijal ovog područja, te nadu da je moguće ostvariti cilj za narednu sezonu, umjesto ovogodišnje Lige za opstanak, naredne igrati Ligu za prvaka, no, kako kaže, Premijer liga je vrlo kvalitetno natjecanje.

– Ono što morate znati, hrvatska liga, dakle Premijer liga nije za podcijeniti. Radi se o vrlo snažnom natjecanju europske kvalitete i da se kao takva nalazi u nekoj zapadnoj zemlji, na svakoj bi utakmici bilo brdo svjetlećih reklama, dolazile bi tisuće gledatelja, no kod nas je to malo drugačije pa stoga javnost koja nema puno doticaja s rukometom ne doživljava ovo natjecanje kao nešto vrlo snažno – rekao je, učinilo nam se možda pomalo i nezadovoljan tim dijelom hrvatskog rukometnog ozračja, Davor Dominiković.

Tekst/foto: sesvete-danas.hr

 

WATERCARE

Zajednička konferencija Interreg Italy-Croatia CBC Programa na temu održivog morskog eko-sistema

Objavljeno prije

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na zajedničkoj konferenciji projekata iz Italija-Hrvatska CBC Programa ispred projekta WATERCARE, a konferenciji su nazočili i predstavnici projekata ADSWIM, ASTERIS I ECOMAP.

Tema konferencije, koja je održana online, bila je ′′Razgovor o praksama i metodama održivog morskog eko-sistema”. Panelisti ovog događaja bili su hrvatski i talijanski stručnjaci u tom području koji su govorili o svojim metodama, uzorkovanju, problemima, strategijama i inovativnim rješenjima za različitu problematiku u vezi s upravljanjem vodama. Konferencija je organizirana kao razmjena iskustava između projekata iz Programa prekogranične suradnje Italije i Hrvatske Interreg, a čija je niša očuvanje i stvaranje održivog morskog ekosustava i inovativnih rješenja za upravljanje vodama.

Predstavnici WATERCARE-a objasnili su sudionicima i ostalim panelistima metode uzorkovanja koje se koriste u sklopu projekta te cilj, a to je poboljšanje kakvoće mora za kupanje smanjenjem mikrobiološkog onečišćenja korištenjem inovativnih alata u gospodarenju i obradi fekalnih otpadnih voda. Također, cilj je i razviti sustav predviđanja i alarmiranja u slučaju onečišćenja mora za kupanje koji bi pomogao u odlučivanju o korištenju mora za kupanje. Osim navedenih ciljeva WATERCARE će i izraditi smjernice koje će pomoći u procesima odlučivanja u upravljanju vodama za kupanje.

Predstavnici projekta ADSWIM govorili su o problematici otpadnih voda, njihovoj obradi, pročišćavanju i poboljšanju kvalitete. Predstavnici ASTERIS-a objasnili su prodor slane vode, određivanju potreba i prepreka kod upravljanja rizikom i uspostavljanje praktičnih alata za održivo gospodarenje kroz identifikaciju graničnih uvjeta na lokalnoj razini na Jadranu, a predstavnici ECOMAP-a upoznali su sudionike o glavnim ciljevima njihovog projekta fokusiranih na ekološki održivo upravljanje marinama i turističkim lukama.

Ukupna vrijednost projekta WATERCARE iznosi 2.833.019,40 eura, od kojih je udio Dubrovačko-neretvanske županije 278.000,00 eura, a predviđeno trajanje projekta je trideset mjeseci. Partneri na projektu su Nacionalni istraživački savjet – Institut za morske znanosti iz Ankone, tvrtka ASET SPA iz Fana, Regija Marche, Regija Abruzzo, Sveučilište Urbino “Carlo Bo”, Splitsko dalmatinska županija, Dubrovačko-neretvanska županija, Sveučilište u Splitu, Javna ustanova Metris iz Pule i Hrvatske vode.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije