Ostanimo u kontaktu

RUKOMET

Davor Dominiković novi trener MRK Sesvete

Objavljeno prije

Davor Dominiković, MRK Sesvete, foto: sesvete-danas.hr

U maloj konferencijskoj dvorani hotela Galus u Sesvetama danas u podne na konferenciji za novinare predstavljen je novi trener MRK Sesvete.

Prvenstvo još nije niti završilo, a vodstvo novopečenog premijerligaša već je povuklo, nadajmo se, pravi potez dovođenjem u momčad našeg proslavljenog rukometaša Davora Dominikovića koji je odnedavno rukometnu karijeru zamijenio trenerskom.

(…) Davor Dominiković, legendarni stup hrvatske rukometne obrane ušavši u trerske vode prošle je godine zajedno s Vladom Šolom od RK Dubrava napravio respektabilnu ekipu koja je trenutačno treća na ljestvici odmah iza još uvijek neprikosnovenih PPD-a Zagreb i Nexea. Upravo ulazak u ligu za prvaka je cilj koji bi Dominiković trebao, ali  mogao slijedeće ostvariti s možda još pokojim pojačanjem koje je stidljivo navješteno, no, imena se za sada još ne znaju.

– Nije ga Lino Červar slučajno odabrao za svog pomoćnika, pa stoga imamo puno pravo nadati se, ali i očekivati od novog trenera stvaranje snažne i dobro pozicionirane ekipe – rekao je tajnik Sesveta Marko Ćurković predstavljajući novinarima od kraja ove sezone novog trenera Sesvećana.

Dominiković je ponajprije čestitao igračima, ali i trenerima Štrleku i Zrniću koji su i ostvarili ovaj dosadašnji uzlet Sesveta u svega dvije godine. – Vjerujte mi da jako dobro znam da je apsolutnom debitantu, kao što su Sesvete, jako teško  izboriti opstanak u rang u koji su ušli, a njima je to uspjelo i matematički dva kola prije kraja – rekao je na početku budući trener dodajući da je upravo to i njemu omogućilo vođenje jedne vrlo kvalitetne premijerligaške momčadi.

Sesvetski rukometni klub nije za njega nikakva novost. Zadnjih je godina iz Njemačke pratio razvoj kluba, s predsjednikom Josipom Ćurkovićem je prijatelj, njegov nadređeni u reprezentaciji, ali i prijatelj Igor Vori je Sesvećan. To su neke od zanimljivosti koje su moguće i pomogle Dominikovićevom dolasku u Sesvete. I još nešto je jako zanimljivo.

– Moj prijatelj, inače iz Metkovića kao i ja, Vladimir Jelčić, moj bivši suigrač danas vodi sesvetski ženski rukometni klub. Metkovac, Sergej Jakirević, moj prijatelj vodi sesvetski nogometni klub i nadam se da će taj trolist mnogo učiniti za sesvetski sport – rekao je Dominiković na pola u šali, na pola u zbilji.

Govoreći o rukometu istaknuo je potencijal ovog područja, te nadu da je moguće ostvariti cilj za narednu sezonu, umjesto ovogodišnje Lige za opstanak, naredne igrati Ligu za prvaka, no, kako kaže, Premijer liga je vrlo kvalitetno natjecanje.

– Ono što morate znati, hrvatska liga, dakle Premijer liga nije za podcijeniti. Radi se o vrlo snažnom natjecanju europske kvalitete i da se kao takva nalazi u nekoj zapadnoj zemlji, na svakoj bi utakmici bilo brdo svjetlećih reklama, dolazile bi tisuće gledatelja, no kod nas je to malo drugačije pa stoga javnost koja nema puno doticaja s rukometom ne doživljava ovo natjecanje kao nešto vrlo snažno – rekao je, učinilo nam se možda pomalo i nezadovoljan tim dijelom hrvatskog rukometnog ozračja, Davor Dominiković.

Tekst/foto: sesvete-danas.hr

 

U ŽUPANIJI FUNKCIONIRA SUSTAV ZAŠTITE ŽRTAVA NASILJA U OBITELJI

Dubrovačko-neretvanska županija reagirala na grube neistine o projektu Sigurne kuće

Objavljeno prije

Zbog izjave da Dubrovačko-neretvanska županija nije prijavila projekt Sigurne kuće na Socijalni fond, koju je u emisiji ”Jedan na jedan” Dubrovačke televizije 21. siječnja izrekla gradska vijećnica Grada Dubrovnika iz redova SDP-a gđa Tatjana Šimac Bonačić, a koja izjava sugerira da ova županija nije učinila ništa na rješavanju problema žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji, želimo naglasiti da je to bezočna neistina te još jednom ponoviti za javnost činjenice:

Dubrovačko-neretvanska županija prijavila je 17. studenog 2020. prethodno pripremljeni projekt Sigurne kuće za područje Dubrovačko-neretvanske županije koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt uključuje uspostavu sustava podrške i rekonstrukciju objekta sigurne kuće, jačanje kapaciteta stručnjaka i osoba koje rade sa žrtvama nasilja kao i podizanje svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja i njegovim negativnim posljedicama. Vrijednost prijavljenog projekta je 11.700.000,00 kuna i trenutno je u posljednjoj fazi provjere, te se uskoro očekuje Odluka o financiranju.

Za vrijeme dok se investicija u to trajno rješenje u potpunosti ne završi Županija je uz pomoć Ministarstva i Caritasa Dubrovačke biskupije organizirala privremenu Sigurnu kuću koja je na raspolaganju za žrtve obiteljskog nasilja. Ona se, nažalost, koristi od strane jedne žrtve nasilja i u vrijeme izricanja ove grube neistine od strane gđe Šimac Bonačić.

Problemu obiteljskog nasilja, kojem Vlada RH i ova županija pristupaju krajnje odgovorno, trebali bi odgovorno pristupati svi akteri na javnoj sceni.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije