Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

I LAĐARICE ČUVAJU TRADICIJU!

Danas se vesla četvrti Maraton lađarica

Objavljeno prije

1. Ženski maraton lađa, Maraton lađarica

Na dosadašnjim maratonima lađa sudjelovale su i brojne udruge lađarica, kako iz doline Neretve tako i iz drugih krajeva Hrvatske.

Tako su članice LU ”Gusarice” Metković, osnovane 2011. godine nastupile na dva maratona (2012. i 2013.), a od 2014. nastupaju na ženskom maratonu Opuzen – Metković.

Njihova je kapetanica Marijana Odak Krstičević.

Udruga lađarica ”Metkovke” Metković, osnovana je 2006., kapetanica je Nataša Parmać, nastupale su na maratonima od 2006. do 2011., a potom kao mješovita ekipa 2012. i 2013. nastupale su također na maratonu Metković – Ploče.

Od 2014. veslaju na ženskom maratonu lađarica Opuzen – Metković, i ostvarile su vrlo dobre rezultate.

Udruga za očuvanje baštine Opuzen, s kapetanicom  Javorkom Šimić, osnovana je 2014. i nastupa samo na ženskom maratonu.

Na 4. Maratonu lađarica nastupit će među ostalima i članice Sportske udruge ”Nereide” iz Bjelovara i Sisačke lađarice Sisak.

Do sada su na maratonima lađa od Metkovića do Ploča nastupile i ženske ekipe PMF-a iz  Zagreba, Gusarice Zagrebačkog sveučilišta i Neretvanke, a od početka ženskog maratona stalno su nastupale Gusarice Metković, Metkovke i Opuzen.

Plaketa za 15 nastupa na maratonima bit će dodijeljena Marijani Odak Krstičević.

Da se zaključiti da su žene iz doline Neretve dale svoj puni prinos afirmaciji neretvanskog maratona lađa, te golem prinos očuvanju jedne domicilne gospodarske i povijesne tradicije neretvanskog podneblja.

Maraton lađarica

Pero Jakić/Metkovic NEWs

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije