Ostanimo u kontaktu

I LAĐARICE ČUVAJU TRADICIJU!

Danas se vesla četvrti Maraton lađarica

Objavljeno prije

1. Ženski maraton lađa, Maraton lađarica

Na dosadašnjim maratonima lađa sudjelovale su i brojne udruge lađarica, kako iz doline Neretve tako i iz drugih krajeva Hrvatske.

Tako su članice LU ”Gusarice” Metković, osnovane 2011. godine nastupile na dva maratona (2012. i 2013.), a od 2014. nastupaju na ženskom maratonu Opuzen – Metković.

Njihova je kapetanica Marijana Odak Krstičević.

Udruga lađarica ”Metkovke” Metković, osnovana je 2006., kapetanica je Nataša Parmać, nastupale su na maratonima od 2006. do 2011., a potom kao mješovita ekipa 2012. i 2013. nastupale su također na maratonu Metković – Ploče.

Od 2014. veslaju na ženskom maratonu lađarica Opuzen – Metković, i ostvarile su vrlo dobre rezultate.

Udruga za očuvanje baštine Opuzen, s kapetanicom  Javorkom Šimić, osnovana je 2014. i nastupa samo na ženskom maratonu.

Na 4. Maratonu lađarica nastupit će među ostalima i članice Sportske udruge ”Nereide” iz Bjelovara i Sisačke lađarice Sisak.

Do sada su na maratonima lađa od Metkovića do Ploča nastupile i ženske ekipe PMF-a iz  Zagreba, Gusarice Zagrebačkog sveučilišta i Neretvanke, a od početka ženskog maratona stalno su nastupale Gusarice Metković, Metkovke i Opuzen.

Plaketa za 15 nastupa na maratonima bit će dodijeljena Marijani Odak Krstičević.

Da se zaključiti da su žene iz doline Neretve dale svoj puni prinos afirmaciji neretvanskog maratona lađa, te golem prinos očuvanju jedne domicilne gospodarske i povijesne tradicije neretvanskog podneblja.

Maraton lađarica

Pero Jakić/Metkovic NEWs

Najčitanije