Ostanimo u kontaktu

MANDARINA CUP 2019.

Danas se igra završnica 7. međunarodnog dječjeg nogometnog turnira u Opuzenu

Objavljeno prije

Udruga Mandarina cup organizira 7. Međunarodni dječji nogometni turnir “MANDARINA CUP 2019.” koji se održava na nogometnim terenima u dolini Neretve od 27. 09. 2018. – 29. 09. 2019. godine.

Turnir se organizira sa školom nogometa NK Neretvanac, a sudjeluju nogometni klubovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Danas se igra završnica turnira, i to sa sljedećim rasporedom:

KATEGORIJA U9

Četvrtfinale:
9:00 GNK DINAMO – AS MEĐUGORJE
9:30 NK ZADAR – NK NERETVANAC
10:00 HNK NEUM – ŠN DU TALENT
10:30 NK ŠIROKI BRIJEG – HNK ZRINJSKI
(ne mogu igrati klubovi iz iste skupine)

Polufinale:
11:00
11:30

Utakmica za treće mjesto:
13:00

Finale:
13:30

KATEGORIJA U11

Četvrfinale: GLAVNI TEREN
9:00 HNK HAJDUK – NA KONAVLE
NK NERETVA – ŠN DU TALENT
10:00 AS MEĐUGORJE – NK JADRAN LP
NK ZADAR – HNK NEUM

Polufinale:
11:30 A1 – B2 / C1 – D2
B1 – A2 / D1 – C2

Finale i utakmica za treće mjesto:
13:30

KATEGORIJA U13

POLUFINALE:
9:00 T2 SPOMENIK: HNK ŠIBENIK – HNK HAJDUK
10:00 T2 SPOMENIK: NK ZADAR – NK ŠIROKI BRIJEG

Utakmica za 3 mjesto
11:30

FINALE U 13
12:30 GT

Rezultate završnice donosimo po završetku današnjih utakmica.

Izvor i fotografija: mandarinacup.hr

NK NERETVA

Goran Galov: ‘Ja sam rekao igračima da odlazim’

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve su od mogućih 27 bodova u devet kola 3. HNL osvojili pet bodova, a u nedjelju su na svom terenu poraženi od NK Primorac iz Biograda s 1:3!

Na ljestvici je metkovski trećeligaš zadnji jer je Neretvu nakon pobjede od 3:0 u susretu s Uskokom preskočio Neretvanac.

Inače, ne pamti se tako katastrofalan start ligaša iz Metkovića u prvenstvu, u kojemu godinama sudjeluju, zanemarujući sezonu u Prvoj županijskoj ligi.

Kako Neretva nije neki tek osnovani klub već klub koji kani obilježiti 100 godina postojanja i koji u toj dugoj povijesti ima svoje simpatizere, generacije igrača, trenera i članova uprave, red je da se nešto više napiše i o odlasku Gorana Galova s mjesta trenera prve momčadi.

Naime, nakon završetka utakmice s Primorcem iz Biograda, na fb profilu pojavila se vijest kojom uprava Neretve obaviještava javnost da je prekinuta suradnja s trenerom Goranom Galovom, te mu uprava zahvaljuje na radu i suradnji.

Nije jasno naglašeno je li uprava dala otkaz Galovu ili je Neretvin trener sam odstupio.

Evo što nam je u razgovoru u ponedjeljak rekao Goran Galov:

– Nakon poraza od Primorca došao sam u svlačionicu i rekao igračima da se mičem, da odlazim. Čini mi se da je uprava bila iznenađena tim mojim potezom, ali ja ću naglasiti da sam otišao sam, svojom voljom i da ostajem na dispoziciji mojoj Neretvi na bilo kojem mjestu i za bilo koje zadaće. Držim da sam napravio sve što sam mogao u interesu kluba, znam da nam nedostaju bodovi i da stanje nakon devet kola nije dobro, te da se nitko nije nadao da ćemo izgubiti u susretu s Primorcem – kazao je već bivši trener Neretve.

Na naše pitanje tko je onda kriv što Neretva ima samo pet bodova, je li to on, uprava ili igrači, odgovorio je ovako:

– Svatko snosi dio svoje krivnje, ja kao trener, uprava i igrači. Nismo momčad ojačali s nekolicinom potrebnih igrača za određena mjesta u momčadi, ali ja ipak najveći dio krivice preuzimam na sebe. Posebno sam nezadovoljan atmosferom oko kluba koja je vrlo loša. Stalno se postavlja pitanje odakle su igrači, je li trener pravi i slična. Ako sam ja problem, onda molim sve koji pričaju neka se jave, dođu i rade za Neretvu i u Neretvi. Nije taj klub vlasništvo Gorana Galova ili Damira Jerkovića ili ne znam čije vlasništvo. Neretva je institucija za koju vrijedi igrati i voditi je. Na Neretvi se lome i neke političke konotacije s čime se ne slažem jer nije rješenje rušiti klub i instituciju poput Neretve – pomalo rezignirano rekao je Galov.

Pitali smo bivšeg trenera kako dalje, što će biti s Neretvom?

Vjerujem da će se momčad nekako izvući s posljednjeg mjesta na ljestvici. Treba učiniti napore da se osvoje bodovi i stanje popravi, a onda u polusezoni pokušati se pojačati i na proljeće ostvariti bolje rezultate. Osobno sam razočaran stanjem oko kluba i prozivkama (povicima) iz gledališta. Što se mene tiče, još s upravom nisam ništa dogovorio, ali ostajem u Neretvi u kojoj ću, nadam se, imati priliku raditi s mladima.

Tako to biva. Goran Galov je u Neretvi prije nekoliko godina naslijedio Marija Gujinovića. Četvrtu sezonu (ne u cijelosti) vodio je Neretvu. Neretva je pod njegovim vodstvom imala i uspona i padova, dobrih i vrlo dobrih predstava. Prvak je Županijske lige, ako ništa drugo. Ova jesen pokvarila je dojam, standarde i stanje. Otišao je svojom voljom!

Kako će se provesti sljedeći trener ne znamo, a ne znamo mu ni ime. Znamo jedino da će morati zasukati rukave kako bi zajedno s igračima pokrenuo motore skoro potonulog prvenstevnog broda.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije