Ostanimo u kontaktu

NOGOMET

Damir Petković novi predsjednik GOŠK-a iz Gabele

Objavljeno prije

Foto: ČA::Portal

Foto: ČA::Portal

Jučer je u Gabeli održana izvanredna Izborna skupština na kojoj je birano novo vodstvo Nogometnog kluba GOŠK. Nakon punih 20 godina poziciju predsjednika kluba napustio je Pero Pavlović, koji je kormilo predao Damiru Petkoviću. Pavlović je zadržao funkciju prvog dopredsjednika, dok je za drugog izabran Mirko Sušak.

Predsjednik Upravnog odbora je Tomislav Limov, a predsjednik Nadzornog odbora Nikica Pehar. Predsjednikom Skupštine imenovan je Pero Jurković, a titulu dopredsjednika Skupštine preuzeo je Nikica Sušak.

– Planovi su kao i oni dosadašnji – biti u samom vrhu Prve lige Federacije BiH i izboriti ulazak u Premijer ligu. Nažalost, ove godine to nismo uspjeli, drastično smo pokradeni u posljednjem kolu i nanesena nam je teška nepravda, i iskreno ne znamo kako ćemo dalje s ovakvim rukovodstvom federalnog Saveza, ali borit ćemo se za zacrtane ciljeve.
Ja sam u klubu par godina, bio sam dopredsjednik kluba, dosta sam upućen u rad kluba i organizaciju u svakom pogledu, a kako sam poslovno aktivan čovjek u klubu su htjeli da budem na čelu kako bih doveo više sponzora, – rekao je za ČA::portal novi predsjednik GOŠK-a Damir Petković.

Pero Pavlović posljednjih 20 godina bio je osoba po kojoj se gabelski GOŠK bio prepoznat u cijeloj BiH i izvan njenih granica.

– Sve smo napravili u interesu kluba, ja podržavam u potpunosti novog predsjednika, i naravno ostajem i dalje vojnik kluba. Radit ću isto, čak i više, bez obzira na titulu, kako bi GOŠK napredao u organizacijskom i svakom drugom smislu, – rekao je za ČA::portal Pero Pavlović.

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije