Ostanimo u kontaktu

NERETVA BEZ PANIKE PUTUJE U HRVACE

Damir Jerković: Igrači su motivirani i znaju što ih čeka

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve u subotu imaju novi ispit u susretu s Hrvacama, s momčadi koja bolje stoji na ljestvici i koja nije ugodan domaćin.

Momčad iz Metkovića nikako da napusti posljednje mjesto na ljestvici, a dosadašnji učinak je samo šest bodova.

Nakon poraza u srazu s Zmajem iz Blata, preko tjedna su igrači radili vrlo savjesno i marljivo, naravno uz upute svog novog učitelja Igora Remetića.

No, mi smo za mišljenje o gostovanju u Hrvacama priupitali predsjednika UO Neretve, Damira Jerkovića.

– Čujte, normalno smo radili i pripremali se za gostovanje u Hrvacama. Igrači su motivirani i znaju što ih čeka, ali su i odlučni da poprave položaj na ljestvici. Važno je da nema apatije i da znamo da smo kvalitetnija momčad od trenutačnog mjesta na ljestvici i broja bodova.
U svakom slučaju cilj nam je dobra igra i povoljan rezultat, a to znači bod ili tri, – poručio je Jerković.

Podsjetimo, Junak je vodeći s 26 bodova, a u subotu gostuje u Pločama i igra s Jadranom LP koji se nalazi na sedmom mjestu s 15 bodova. Neretvanac na 14. mjestu u nedjelju će ugostiti Zagoru.

NOVA TRENERSKA IMENA

Hoće li promjene trenera u metkovskim klubovima donijeti bolje rezultate

Objavljeno prije

Autor

U vrlo kratkom vremenskom razdoblju u metkovskim je sportskim klubovima došlo do značajnih promjena na trenerskim pozicijama, a predstojeće razdoblje i nastavak prvenstvenih okršaja sigurno će pokazati hoće li te promjene donijeti više uspjeha i bolje rezultate.

Tijekom zimske stanke kormilo ŽRK Metković napustio je trener Nedjeljko Dominiković, ali i drugi trener Ivan Obšivač.

Nakon određene stanke seniorsku ekipu i mlađe uzraste preuzeo je iskusni i na širem prostoru poznati Jerko Alujević, sedamdesetih godina vratar RK Mehanika.

Prošle jeseni su mlade Metkovke ubrale dosta bodova u odnosu na prethodne sezone, pa je moguće očekivati  i nove iskorake i u rezultatskom i organizacijsko-stručnom smislu.

Protekla jesen za nogometaše Neretve nije bila uspješna pa se može goviriti o jednoj od najneuspješnijih polusezona u povijesti kluba.

Višegodišnjeg trenera Gorana Galova uprava je zamijenila Remetićem iz mostarskog Veleža, da bi na kraju polusezone posegnula za novim rješenjem i na kormilo kluba postavila Damira Borovca. On je nekada igrao u Neretvi i bio joj trenerom te se čini da dobro poznaje stanje u klubu, a posebice da ima određene formule kako izvući Neretvu s dna ljestvice 3. HNL.

Značajne promjene dogodile su se tijekom zime i u prvoligašu ŽNK Neretva, kako na čelnim pozicijama tako i na mjestu prvog trenera.

Umjesto Ante Markote ulogu trenera preuzeo je (ponovno) Duško Mijoč, legendarni vratar Neretve i jedan od trenera.

U ljeto 2019. godine za novog trenera ONK Metković izabran je dugogodišnji igrač i kapetan Tomislav Plećaš umjesto otišlog Darka Zeljića. Taj klub bilježi dobre rezultate u Prvoj županijskoj ligi.

U boćarskim klubovima postoje voditelji. Voditelj BK Metković dugi niz godina bio je Jozo Bebić koji je prošle jeseni odstupio te je tu ulogu preuzeo iskusni igrač Markica Dodig.

Potresa na trenerskim pozicijama nije bilo u RK Metković Mehanika, pa Filip Romić i njegovi suradnici mogu nesmetano obnašati svoje stručne i pedagoške dužnosti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije