Ostanimo u kontaktu

BITI ILI NE BITI

Da bi zadržao status prvoligaša Metkoviću treba pobjeda u susretu s Istrom Poreč

Objavljeno prije

U 15. prvenstvenom kolu za boćarske prvoligaše, u subotu će boćari Metkovića ugostiti boćare Istre Poreč, i odigrati odlučujuću utakmicu glede mogućeg opstanka u najvišem stupnju boćarskog natjecanja.

Podsjetimo, Metković je na pretposljednjem, devetom mjestu na ljestvici sa samo šest bodova, a osmi Primošten ima 10 bodova, odnosno zalihu od 4 boda viška.

Da bi osigurali opstanak boćari prvoligaša iz Metkovića morali bi u subotu pobijediti Istru Poreč koja je sigurna što se ostanka tiče, sa svojih 15 bodova, zatim odlaze u Mariniće gdje će igrati s klubom koji je bez bodova i koji je siguran drugoligaš, potom u Metković stiže Pula koja vodi bitku s Vargonom za prvo mjesto, a u zadnjem kolu Dodig i ekipa moraju na noge Sokol Orbicu.

Dakle, nužne su najmanje dvije pobjede, ali ni treća ne bi bila na odmet. No, pitanje je može li to društvo s Neretve. Mnogi misle da mogu napraviti pravo čudo i zadržati status. Primošten do kraja igra kod kuće s Pulom i Pazinom, a gostuje kod Sokol Orbica i Zrinjevca.

Jedno je sigurno, u subotu će Boćarski dom biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer se radi o ‘biti ili ne biti’ za naše boćare, Čorluku, Dodiga, Krstičevića, Vidovića, Grbića, Dražetu i ostale.

ŽENSKI RUKOMET

Ilija Puljević Duka, pojačao stručni stožer ŽRK Metković

Objavljeno prije

Autor

Da sportska (rukometna) krv nije voda potvrdio je u petak navečer nekadašnji trener Mehanike i hrvatske reprezentacije, te još nekoliko klubova u inozemstvu, ali i sportski ambasador Hrvatske u nordijskim zemljama, Ilija Puljević Duka.

Iako nam je prije dvije-tri godine rekao da odlazi u sportsko-trenersku mirovinu, želja za transferom golemog rukometnog iskustva i sportskih uspjeha, bila je jača od blagodati sportske mirovine te se priključio stručnom stožeru ŽRK Metković, člana Druge lige.

On će uz već poznate trenere u klubu Jeru Alujevića i Antu Raiča, poučavati mlade rukometašice Metkovića, a kako će se točno zvati njegova uloga, odlučit će uprava.

Ilija Puljević Duka, ŽRK Metković

Puljević je u petak, prvo razgovarao, a potom na igralištu kod OŠ Stjepena Radića realizirao planirano gradivo s igračicama rođenim od 2002. do 2006. godine, i možemo vam reći da se „ni muha nije čula“. Tako je i izjavu za naš portal odgodio za neki drugi dan.

Predsjednik kluba Tomislav Komazin je bio konkretan:

– Nemao što tajiti, Puljević je pojačao naš stručni stožer i zbog toga mu hvala. Zar trebam naglašavati o kakvom se stručnjaku europskih razmjera radi. Naš teneljni cilj je da naša djeca žive sportski život, da vježbaju i uče, te da sutra kada završe osnovnu ili srednju školu nastave sa sportskim i svim drugim aktivnostima u nekoj drugoj sredini. Tim putem krenuli smo prije dvije godine, a rezultat nas ne zanima. Jedino nas zanima kvalitetan rad s našom djecom, a rezultati nam nisu primarni. Zbog pandemije nema turnira ni prijateljskih ogleda. Preostaje nam raditi prema projektima naših trenera i čekati otvaranje obnovljene sportske dvorane, – poručio je Komazin.

Zadovoljstvo dolaskom Ilije Puljevića u klub nije krio ni član uprave Siniša Bebić:

– Jedini ispravan put za naš klub je¸rad s mlađim uzrastima. Stoga nas veseli dolazak Ilije Puljevića koji u tom poslu ima golemo iskustvo, – rekao je Bebić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije