Ostanimo u kontaktu

CURE GOSTUJU U SL. BRODU

Nastavljaju se muke nogometašica Neretve

Objavljeno prije

U subotu smo razgovarali s trenerom ŽNK Neretva, Duškom Mijočem, koji nam se javio s puta prema Slavonskom Brodu gdje će Neretva u nedjelju igrati s Viktorijomm, u okviru doigravanja za ostanak u Prvoj ligi.

Iskusni bivši vratar i uspješan trener naših nogometašica, ponovno je izrazio optimizam glede ishoda u Slavonskom Brodu, ali mu se u svakoj riječi osjetio grč, s obzirom na sve okolnosti koje prate sportska zbivanja u Hrvatskoj.

– Ima nas dovoljno, igrat ćemo s ciljem ostvarenja pozitivnog rezultata, ma kakav bio. Mislim da naš ostanak u Prvoj ligi nije upitan, ukoliko kod kuće ostvarimo pobjede, – rekao je Mijoč.

Zbog poslovnih i drugih obveza, ni ovom prigodom uspješna sportska ekipa ne može računati na potporu nekih suigračica.

Međutim, moramo ovom zgodom napisati još nekoliko rečenica.

Neretva će do končanja prvenstva odigrati još dvije utakmice na svom terenu i nakon toga mora u Čakovec (Katarina Zrinska).

Postavlja se pitanje je su li normalne i opravdane odluke raznih tijela HNS-a, prvo da se prvenstvo nastavi, a potom da se igraju utakmice doigravanja za prvo mjesto i za ostanak ?

Znamo da je nastavljeno prvenstvo muških prvoligaša, zatim vaterpolista, i nekih drugih, ali svatko normalan znade da su to profesionalni klubovi koji izdvajaju i dobivaju golem novac za nastupe i igrače koji donose rezultate.

Pa kud će baš HNS odlučiti da se nastavi prvenstvo u 1.HNLŽ, kad je znano da u klubovima (osim Splita i Osijeka, možda i Dinama), igraju učenice, studentkinje ili igračice koje imaju svoj posao, pa od rasporeda rada ovisi i njihova prisutnost treninzima.

Gdje je, uostalom, empatija prema nježnijem spolu, djevojčicama koje igraju zbog ljubavi prema nogometu, jer to su naše kćeri, učenice, djevojke, kume ili poznanice koje, umjesto odlazaka u kino ili na zabave, nakon učenja ili posla na travnjaku pomno slušaju upute svojih trenera.

S druge strane, članovi uprave u malom gradu velike tradicije poput Metkovića, moraju namicati novčana sredstva za autobuse, putne troškove, sudačke takse i ostalo, a odakle će ih namicati ako se nalazimo usred najveće zdravstvene (i ekonomske) krize u povijesti čovječanstva.

Stoga našim umnicima iz HNS-a koji desteljećima drže svoje pozicije i koji ne dopuštaju da im itko zdrave pameti remeti foteljaški mir, možemo poručiti samo da se probude i pogledaju kroz prozor svojih ureda.

23. MARATON LAĐA

Bončani lađari sv. Ilije stigli u Metković

Objavljeno prije

Za nama je još jedno izdanje Maratona lađa na Neretvi. Prvo mjesto dijele ekipe Zagreba i Stabline a treći u cilj su stigli lađari sv. Ilije Metković, kojima je ovo prva medalja i dosad najbolji plasman, što će se zasigurno slaviti u Metkoviću.

Brončane lađare smo dočekali ispred njihovih prostorija, donosimo fotografiju i video prilog… uskoro opširnije i ukupni poredak. Čestitamo!

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije