Ostanimo u kontaktu

ČESTITAMO!

Četvero natjecatelja Karate kluba Metković, u borbama su ukupni prvaci Dalmatinske karate lige 2019.

Objavljeno prije

U nedjelju je Karate klub Metković nastupio na dvjema karate ligama, matičnoj Dalmatinskoj u Poličniku pokraj Zadra i Hercegovačkoj u Širokom Brijegu.

U Poličniku pokraj Zadra, pod vodstvom trenera Dine Žderića i pom trenera Ante Krstičevića, nastupilo je 8 natjecatelja KK Metković i osvojilo ukupno 4 zlata i 2 srebra. Na natjecanju je nastupilo 313 natjecatelja iz 20 dalmatinskih klubova. Natjecanje je organizirano od strane Dalmatinskog odbora Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Velebit, a medalje za KK Metković su osvojili:

ZLATA

  • Dora Galov, učenice +54 kg
  • Duje Žderić ml.učenik +44 kg
  • Duje Mihaljević, ml.kadet -48 kg
  • Ante Leontić, učenik +55 kg

SREBRA

  • Lucija Utovac, kadetkinja +54 kg🥈
  • Katja Jerković, ml.kadetkinje -44 kg🥈

Nastupili su još Karla Pezić i po prvi put Ivan Krstičević, koji ima svega 6 godina, Iako nisu osvojili medalje, bili su i više nego dobri.

Karate klub Metković je u ukupnom poretku za 2019 u borbama iznjedrio 4 UKUPNA PRVAKA Dalmatinske KARATE LIGE  u njihovim kategorijama, a to su:

  • DORA GALOV, ANTE LEONTIĆ,
  • DUJE MIHALJEVIĆ i DUJE ŽDERIĆ.

Također KK Metković sa jednom natjecateljicom Anjom Pokrajac nastupio je na V kolu KARATE LIGE Hercegovina, u Širokom Brijegu, BiH.

Anja pobjeđuje sve do finala, ali u finalu ostaje neriješeno, te na odluku sudaca gubi i osvaja srebrenu medalju.

Konačni rezultati ukupnih pobjednika ove karate lige, biti će objavljeni na I kolu lige u 2020.g.

Ovim je karate klub završio natjecateljsku sezonu za 2019,  te u klubu predstoji polaganje za viša učenička zvanja, proglašenje najboljih klupskih natjecatelja i završna Božićna zabava.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije