Ostanimo u kontaktu

ČESTITAMO!

Četvero natjecatelja Karate kluba Metković, u borbama su ukupni prvaci Dalmatinske karate lige 2019.

Objavljeno prije

U nedjelju je Karate klub Metković nastupio na dvjema karate ligama, matičnoj Dalmatinskoj u Poličniku pokraj Zadra i Hercegovačkoj u Širokom Brijegu.

U Poličniku pokraj Zadra, pod vodstvom trenera Dine Žderića i pom trenera Ante Krstičevića, nastupilo je 8 natjecatelja KK Metković i osvojilo ukupno 4 zlata i 2 srebra. Na natjecanju je nastupilo 313 natjecatelja iz 20 dalmatinskih klubova. Natjecanje je organizirano od strane Dalmatinskog odbora Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Velebit, a medalje za KK Metković su osvojili:

ZLATA

  • Dora Galov, učenice +54 kg
  • Duje Žderić ml.učenik +44 kg
  • Duje Mihaljević, ml.kadet -48 kg
  • Ante Leontić, učenik +55 kg

SREBRA

  • Lucija Utovac, kadetkinja +54 kg🥈
  • Katja Jerković, ml.kadetkinje -44 kg🥈

Nastupili su još Karla Pezić i po prvi put Ivan Krstičević, koji ima svega 6 godina, Iako nisu osvojili medalje, bili su i više nego dobri.

Karate klub Metković je u ukupnom poretku za 2019 u borbama iznjedrio 4 UKUPNA PRVAKA Dalmatinske KARATE LIGE  u njihovim kategorijama, a to su:

  • DORA GALOV, ANTE LEONTIĆ,
  • DUJE MIHALJEVIĆ i DUJE ŽDERIĆ.

Također KK Metković sa jednom natjecateljicom Anjom Pokrajac nastupio je na V kolu KARATE LIGE Hercegovina, u Širokom Brijegu, BiH.

Anja pobjeđuje sve do finala, ali u finalu ostaje neriješeno, te na odluku sudaca gubi i osvaja srebrenu medalju.

Konačni rezultati ukupnih pobjednika ove karate lige, biti će objavljeni na I kolu lige u 2020.g.

Ovim je karate klub završio natjecateljsku sezonu za 2019,  te u klubu predstoji polaganje za viša učenička zvanja, proglašenje najboljih klupskih natjecatelja i završna Božićna zabava.

BORBA ZA OPSTANAK

Neretva s optimizmom čeka nastavak prvenstva 3. HNL Jug

Objavljeno prije

Autor

Uoči nastavka prvenstva 3. HNL Jug, čelnici NK Neretve održali su konferenciju za novinare i upoznali javnost s novim igračima, željama i ciljevima, ali su progovorili i o vječitom neretvanskom derbiju u subotu između Neretve i Neretvanca iz Opuzena.

U izjavama čelnika kluba zrcalio se optimizam glede nastavka prvenstva i bijega s posljednjeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

Prisutne novinare uvodno je pozdravio predsjednik UO Neretve Damir Jerković, koji je naznačio temeljne ciljeve kluba. Potom je svoje viđenje stanja i očekivanja iznio novi trener Damir Borovac. Nekadašnji igrač Neretve, Neretvanca, HNK Čapljine i drugih klubova, ali i bivši trener Neretve rekao je sljedeće:

-Točno znamo gdje smo i što nas čeka. Pripremali smo se prema planu i programu i držim da smo pripreme uspješno obavili. Odigrali smo šest prijateljskih utakmica i tako brusili igru i momčadsku koheziju.

Mali problem predstavlja nam činjenica da novi igrači nisu došli svi odjednom.

Znamo da će biti teško i da ćemo igrati pod određenim pritiskom, ali isto tako znamo koliko vrijedimo i koliko možemo.Kanimo sve domaće utakmice dobiti i tako riješiti naše potencijalne probleme. Prvi veliki ispit čeka nas već u subotu u srazu s Neretvancem. To su utakmice koje mame navijače i jedne i druge momčadi i nose određeni susjedski naboj. Međutim, Neretva će odigrati onako kako najbolje može i zna i na kraju ćemo pobijediti-istaknuo je novi trener Neretve koji je dodao da je njegov prvi suradnik Mate Borovac, a trener vratara Zoran Bubalo.

Zatim je predsjednik kluba predstavio novopridošle igrače koji će pomoći Neretvi u nastojanjima da izbori opstanak.

To su: Marko Bencun, Matej Galik, Šime Erjauc, Duje Medak, Bruno Šutalo, Dominko Radalj, Ahmet Hasinović i Petar Kozina (odsutan), te Alexis Brum koji je na probi.

Čini se da je među zvučnijim imenima ono Marka Bencuna  koji je rođen u Metkoviću,a koji je igrao u Hajduku, Interu, Brašovu i Zrinjskom. Šime Erjauc je prošle jeseni nosio dres Zmaja iz Blata, a sada se vratio u Neretvu s nadom da će pripomoći u realizaciji klupskih ciljeva. Duje Medak je bio Hajduku, a u posljednje vrijeme u Neretvancu. I on je odlučan dati maksimum u ostvarenju svih Neretvinih ciljeva.Bruno Šutalo je vratar i nakon 8 godina ponovo u svom klubu. Dominko Radalj je iz Makarske, igrao je u nekoliko dalmatinskih klubova pa i u inozemstvu, Hasinović je iz Gračanice, a igrao je u posljednje vrijeme u Čapljini.

Puno se očekuje i od Galika i Kozine. Svi oni će uz već dokazane igrače Neretve Kurana, Bubala, Sršena, Brečića i ostale imati složenu zadaću da u svakoj utakmici pružaju maksimum i da Neretvu vrate na mjesto koje priželjkuje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije