Ostanimo u kontaktu

PRVENSTVO DALMACIJE U KARATEU

Četiri zlata, dva srebra i pet bronci za Karate klub Metković

Objavljeno prije

KK Metković

U subotu, 14. veljače, na Prvenstvu Dalmacije u Primorskom Docu iznad Trogira u borbama je nastupilo petnaest natjecatelja Karate klub Metković. Tom su prilikom osvojili četiri naslova prvaka Dalmacije, dva viceprvaka i sedam trećeplasiranih pozicija.

Zlata su osvojili:

 • IVAN JELINIĆ u kategoiji mađi učenici +38 kg
 • LAURA ĆULUM u kategoriji mlađe učenice -36 kg
 • PETAR BOROVAC u kategoriji mlađi kadeti -52 kg
 • IVAN BATIOVIĆ u kategoriji kadeti -52 kg

KK Metković, Prvaci Dalmacije 2016

Srebrene medalje osvojili su:

 • MARINELA PERIĆ u kategoriji ml.kadetkinje +55 kg
 • ANTE KRSTIČEVIĆ u kategoriji mlađi kadeti -52 kg

Ante je došao do finala, ali u finalu nije mogao nastupiti zbog povrede koju je zadobio tijekom prethodne borbe, te finale predao klupskom kolegi Petru Borovcu.

Brončae medalje osvojili su:

 • DUJE MIHALJEVIĆ u kategoriji ml.čenii -34 kg
 • LUCIJA UTOVAC u kategoriji učenice -44 kg
 • ANTE UTOVAC u kategoriji ml.kadeti -45kg
 • ANTE DUGANDŽIĆ u kategoriji ml.kadeti -48 g
 • ANTE JURAČIĆ u kategoriji ml.kadeti -48kg
 • IVA VUČIĆ u kategoriji ml.kadetkinje -45 kg
 • LUKAS GLAVIŠKIĆ u kategoeiji kadeti -63 kg

Nastupili su još Sara Đukić i Ema Vidović koje su ovaj put ostale bez medalje, te se plasirale na 5 mjesta.

Sljedeći vikend natjecatelji Karate kluba Metković, nastupaju u Crnoj Gori u Herceg Novom, na posljednjem kontrolnom turniru pred Prvenstvo Države za mlađe uzraste koje će se održati 12. i 13. ožujka 2016. godine u Čavlima pored Rijeke.

Čestitamo našim karatašima!

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije