Ostanimo u kontaktu

KADA ĆE ISTRČATI IGRAČICE NERETVE?

Čeka se odluka o sudbini ženskih prvoligaša

Objavljeno prije

ŽNK Neretva, član 1.HNLŽ, kao ni ostali ženski prvoligaši još ne znaju hoće li se i kada nastaviti prvenstvo, hoće li se možda utvrditi postojeći plasman i potom odigrati utakmice za prvaka i utakmice za opstanak, ili će se donijeti neka druga odluka.

Kako doznajemo, više bi se moglo znati početkom sljedećega tjedna kada bi se trebali sastati čelnici HNS-a i članovi Nacionalnog stožera Civilne zaštite koji prema procjeni epidemiološke situacije mogli donijeti određene mjere i naputke.

U prvenstvu su preostala još četiri kola. Ako bi se prvenstvo nastavilo trebalo bi odigrati te četiri utakmice te još šest za prvaka i za opstanak, znači ukupno 10.

Nema sumnje da igračicama Neretve kao i svim drugim sportašima u Metkoviću pa i cijelom svijetu nije lako i da ih ubija neizvjesnost. Ipak, zdravlje svih je najvažnije i to je svima jasno.

Inače, sportski tereni mogu se koristiti od 13. svibnja, ali zajednički treninzi i vježbe nisu dopušteni do 10. lipnja, osim za klubove elitnog razreda.

Osim toga amaterski, ali i svi ostali klubovi moraju osigurati uvjete koji su propisani, što nije baš lako napraviti. Zato s aktivnim, zajedničkim radom u Metkoviću nije započeo niti jedan klub.

Igračice Neretve rade kod kuće, onoliko koliko je u takvim okolnostima moguće, pa je razumljivo da to nije ni nalik pravim i potrebnim oblicima rada na terenu ili u dvoranama.

Trener Neretve, Duško Mijoč, otkrio nam je u razgovoru da su sve igračice i dalje članice kluba, bolje reći niti jedna nije najavila odlazak ili neki drugi razlog za napuštanje Neretve. I to je jedna od brojnih dobrih vijesti  koje dolaze iz Neretve u proteklih nekoliko godina.

MEĐU KANDIDATIMA ZA IZBORNIKA I METKOVCI

Tko će biti novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije?

Objavljeno prije

Autor

Nakon neuspjeha hrvatske rukometne reprezentacije i ostavke izbornika Lina Červara čelni ljudi HRS-a traže osobu koja će nastaviti obnašati izborničku funkciju, a u priču o potencijalnim kandidatima uključili su se bivši uspješni reprezentativci i općenito, rukometna javnost.

Među kandidatima spominju se Perkovac, Saračević, Vujović, Metličić, Horvat, Goluža, Obrvan, Smajlagić, Dominiković i drugi.

U svakom slučaju novom izborniku neće biti nimalo lako jer su vrlo blizu kvalifikacije za odlazak naših na OI. Neki drže da novi izbornik-trener mora vratiti psihičku stabilnost u redove reprezentacije ali i podignuti stupanj tjelesne spreme igračima koji, tako se činilo, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu nisu bili dostatno spremni.

Svi se slažu da u našoj izabranoj vrsti igraju vrhunski igrači i u najjačim klubovima, ali u tome da je izostala kolektivna homogenost, pa se i na tom planu nešto mora napraviti.

Osim toga jedni su mišljenja da Hrvatskoj ne treba izbornik iz inozemstva (a po njima inozemstvo nisu novonastale države u okruženju), jer imamo domaće kvalitetne mlade trenere koji su već b ili izbornici ili treneri iznimno jakih klubova.

Nema sumnje da će pred članovima IO HRS-a biti složena zadaća izabrati najboljeg izbornika, s naznakom da je potrebno odlučiti hoće li biti izabran za kraće ili dulje razdoblje kako bi mogao ukomponirati u momčad i mlade i iskusne reprezentativce.

Ipak, nije mala stvar da se kao mogući budući izbornicu spominju bivši rukometaši iz Metkovića, Goluža, Obrvan, Dominiković i Babić. To je još jedan dokaz uspješnosti metkovske rukometne prošlosti i sadašnjosti čiji su predstavnici itekako doprinosili razvoju i uspjesima hrvatskog rukometa.

O tomu govori i činjenica da su brojni bivši igrači iz Metkovića tijekom Svjetskog prvenstva komentirali nastupe naših u pisanim ili elektronskim medijima.

Nikša Kaleb bio je stalni sukomentator tijekom TV prijenosa, Ivica Obrvan bio je stručni komentator na Nova TV, Patrik Čavar pisao je osvrte u dnevnom tisku, Petar Metličić koji je igrao u Metkoviću, također je komentirao nastupe naših, kao i Valter Matošević.

Što se izborničke pozicije tiče, bilo bi lijepo pročitati odluku HRS-a da je na to mjesto izabran netko tko je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije