Ostanimo u kontaktu

17. MARATON LAĐA

Brzinske utrke za izbor startnih pozicija

Objavljeno prije

Brzinske utrke - Opuzen 2008

U Opuzenu na Maloj Neretvi večeras se održavaju Brzinske utrke, koje su kao i uvijek na rasporedu dva dana uoči glavnog maratona. Utrke se održavaju radi startnih pozicija, a voze ih jedna po jedna ekipa u istoj lađi i sa istom opremom. Redoslijed nastupa je, prvo debitanti, a zatim od posljednje ekipe po prošlogodišnjem plasmanu.

Dakle, utrke se odvijaju na Maloj Neretvi između mosta i brane, staza duljine oko 120 metara s okretom oko bove i povratkom natrag na mjesto gdje se startalo. Vrijeme se mjeri pomoću lasera a nekad o plasmanu odlučuju i stotinke. Početak utrka je u 17 sati.

IN MEMORIAM

Veterani 4.GBR DNŽ obilježili 29. godišnjicu pogibije suborca pok. Ivice Džolića

Objavljeno prije

Kako bi obilježili 29. godišnjicu pogibije suborca pok. Ivice Džolića veterani 4. gbr DNŽ jučer su se uspeli na brdo Tmor koji sa visinom od 899 m dominira primorjem od Stona prema Slanom i Popovom polju.

Tijekom agresija JNA na jug Domovine ova je kota bila od strateškog značaja. U borbama za ovu kotu svoj mladi život na oltar Domovine položio je pok. Ivica Džolić izvidnik 4. gardijske brigade 26. listopada 1991. godine.

Veterani su kod spomen obilježja pok. Ivici zapalili svijeće i izvjesili hrvatsku zastavu na jarbole na Malom i Velikom Tmoru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije