Ostanimo u kontaktu

FINALE HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA

Branko Bebić Kondak odlučio završiti karijeru delegata na našim travnjacima, nakon punih 40 godina

Objavljeno prije

Sezona u Prvoj HNL završava u nedjelju utakmicama 36. kola i maksimirskim susretom Dinama i Hajduka. Dinamu je fokus bio usmjeren na finalnu utakmicu Hrvatskoga nogometnog kupa, odnosno na osvajanje duple krune, ali pri tomu je morao pobijediti Rijeku u čemu nije uspio.

O tom susretu imamo razloga pisati i zbog činjenice da je za delegata utakmice u Puli određen Branko Bebić Kondak iz Metkovića, čovjek koji je bio nogometaš i jedan od tvoraca ONK Metković, ali i jedini delegat u Hrvatskoj koji je tu dužnost obnašao od  prvog dana postojanja Hrvatske nogometne lige.

Kako svemu dođe kraj, tako je i u obnašanju nogometnih dužnosti, pa je Branko Bebić odlučio završiti karijeru delegata na našim travnjacima, nakon punih 40 godina, a možda koju godinu i dulje.

Prije današnjeg finala delegatsku ulogu na finalnoj utakmici Hrvatskog kupa obnašao je 2003. godine, te će mu ova današnja biti posljednja.

Unatoč zgusnutom rasporedu rada te brojnim sastancima čelnika HNS-a i službenih osoba, ljudi krovne nogometne kuće nisu zaboravili na cjeloživotnu ulogu u razvoju hrvatskog nogometa, istaknutog sportskog djelatnika Bebića.

On će povodom oproštaja od delegatskog posla dobiti Posebnu plaketu trajne vrijednosti, a zatim će na službenom prijamu dobiti posebno priznanje za doprinos u razvoju hrvatskog nogometa i dres hrvatske reprezentacije s njegovim imenom.

O nagradama Bebiću i pripremama za finalnu utakmicu kupa, više nam je rekao povjerenik Prve HNL i član povjerenstva član povjerenstva za organizaciju utakmice, Josip Brezni:

– Pero, pozdrav vama i dolini Neretve, iz koje je i Branko Bebić. Znamo da je odlučio prestati obnašati dužnost delegata, pa smo odlučili nagraditi ga za sve što je u svojoj sportskoj karijeri napravio. Obavijestili smo ga da će primiti dva priznanja, a za ostalo mu još nismo niti rekli. Znam da je zaslužio sva priznanja jer je sebe nesebično davao za napredak nogometa u svim razdobljima života.

Što se tiče sam e utakmice već mjesec i pol traju pripreme za taj događaj, a nadam se da smo ih uspješno priveli kraju. Svi želimo da utakmica proše u sportskom ozračju pa smo u tom smislu i djelovali. Reći ću da je ovo finale na neki način specifično jer smo Rabuzinovo srce (pokal) zbog utjecaja vremena zamijenili replikom,koja će danas biti dodijeljena pobjedniku, po prvi put. Teška je 20 kilograma, a ‘stari’ pokal odlazi u muzej. Mogu vam reći da je angažirano 300 zaštitara koji će osiguravati uvjete za igranje, radili smo i neke organizacijske sheme vezane za gledalište, doznajemo da dolazi 400o navijača Rijeke, i veći broj Dinamovih. Prati nas dobro i lijepo vrijeme pa se nadam da će finale kupa biti za pamćenje, – rekao je Brezni.

Na kraju, još o Branku Bebiću. On je delegatsku dužnost počeo obnašati osamdesetih godina prošloga stoljeća na utakmici u Stobreču, koju je vodio otac glavnog suca današnje utakmice u Puli, Damira Batinića.

Čestitamo Branku Bebiću i finalistima Hrvatskog kupa!

I DALJE BEZ NOGOMETA U ŽUPANIJI

Treće ligaši i županijski ligaši još ne mogu na travnjake

Objavljeno prije

Autor

Foto ilustracija

Iako se očekivalo da će se 6. ožujka nastaviti natjecanje u 3. HNL, i u županijskim ligama, od toga nema ništa. HNS je tražio od Stožera CZ da se čim prije donese odluka o nastavku natjecanja za seniore, ali Stožer procjenjujući epidemiološko stanje nije ništa odgovorio.

U najboljem slučaju, do nastavka bi moglo doći 10. ožujka, kada bi se odigrale utakmice 17. kola, one koje su se trebale odigrati jesenas.

Ukoliko bi uslijedio nastavak, trebalo bi odigrati čak 18 prvenstvenih kola, što opet znači da bi se igralo i preko tjedna s ciljem da prvenstvo završi u drugom tjednu lipnja, neposredno uoči početka Europskog nogometnog prvenstva.

Uglavnom, klubovima, a napose trenerima nije lako. Tempirali su pripreme onako kako su godinama radili, ali prvenstvo ne počinje. Jasno je da je zdravlje naroda na prvom mjestu, iako se čovjek mora zapitati kako to da se drugoligaške nogometne utakmice mogu organizirati, a treće ligaške ne mogu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije