Ostanimo u kontaktu

BRAVO, VATRENI!

Borbenošću i znanjem Hrvatska u finalu SP-a u nogometu

Objavljeno prije

Foto: Pixsell / Autor: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

Foto: Pixsell / Autor: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

Hrvatska je stigla do samoga finala SP u nogometu, a u nedjelju je susret s Francuskom.

Prvo poluvrijeme nije bilo za pamćenje, naši su tražili igru i načine kako se suprotstaviti pomalo agresivnim Englezima koji su uoči utakmice počesto i olako davali omalovažavajuće izjave o našima.

U drugim dijelu i u produžecima gledali smo pravu hrvatsku reprezentaciju, borbenu, rastrčanu, motiviranu dobro posloženu i vođenu. I ozlijeđeni i načeti i umorni zaboravaili su na svoje tegobe i izgarali na terenu za pobjedu.

I onda je došla 68. minuta, ubačaj Vrsaljka i brza reakcija Ivana Perišića koji glavom preusmjerio kretanje lopte i koja je završila tamo gdje je i trebala – u mreži za 1:1.

Nekoliko minuta kasnije Perišićev udarac zaustavila je vratnica! Slijede pridužeci i 98. minuta u kojoj je Vrsaljko sa same golne crte izbacio loptu te tako spriječio vodstvo Engleske. Naši su nastavili opsjedati vrata Pickforda što se itetako isplatilo u 109. minuti kada je Perišić baš koliko je trebalo usmjerio loptu prema engleskom vrataru a onda ju je utrčali junak Mandžukić snažno poslao u mrežu za 2:1!

Stotine tisuća hrvatskih navijača u Domovini i svijetu urnebesno je proslavilo pogodak i konačnu pobjedu. Slavilo se na svim meridijanima i paralelama, slavilo se i u Sarajevu, na Kosovu, u Južnoj Americi, Austriji i Australiji…

Po broju stanovnika mala Hrvatska ostvarila je najveći nogometni uspjeh u povijesti i nadmašila uspjehe Vatrenih 1998. godine.

Sve to rezultat je dobrih vibracija u taboru naših, među samim igračima i stručnim vodstvom, ali i sjajne pripremljenosti igrača za iscrpljujuće dugi dugi turnir kako u psihološkom, tako i tjelesno taktičkom smislu.

Naravno, tu su i navijači koji su dali nemali doprinos dolaskom na lice mjesta, na utakmice s velikim takmacima , ali i oni koji su putem medija slali riječi podrške odabranicima Zlatka Dalića, čovjeka koji ni nakon ulaska u finale nije zapao u euforično stanje.

Upravo je to zajedništvo igrača, navijača i stručnog stožera najljepša spoznaja da su Hrvati najjači kada je najteže.

Možda bi se iz sportskog zajedništva mogle izroditi i neke pozitivne konotacije na svekupnost razvitka društvenih i gospodarskih odnosa u Lijepoj našoj!

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Foto: Pixsell / Autor: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL

Najčitanije