Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

RUKOMET U METKOVIĆU VRAĆA SE NA STAZE STARE SLAVE

Boljom organizacijom rada Metković Mehanika cilja Premijer ligu

Objavljeno prije

Prošlo je neko vrijeme otkako je iz RK Metković Mehanika lansiran slogan Rukomet se vraća kući, ali nije se stalo samo na sloganu, već su obavljene brojne pripreme kako bi se i organizacijski, stručno i rezultatski rukomet u Metkoviću podigao na jednu višu razinu.

O svemu nam je više rekao predsjednik Uprave Nikola Veraja koji se nakon dugog izbivanja vratio svojim rukometnim korijenima.

– Jednog dana pozvao me gradonačelnik Dalibor Milan u nakani da razgovaramo o novim vizijama razvoja rukometa u Metkoviću. Utvrdili smo što bi trebalo napraviti, i zaključili da da u tom projektu mogu sudjelovati Grad Metković i gospodarstvenici, odnosno gospodarski subjekti, ali i prijatelji rukometa. Konstituirali smo Upravni odbor, i kratkom razdoblju pronašli sredstva za vraćanje dugova i svakodnevni rad, tako da danas dugujemo samo prijevozničkoj tvrtki, ali to je naslijeđeni dug.

Znali smo da je rukomet u Metković stvarni brend, ali i zaključili da je došlo do zastoja u razvoju modernog rukometa, pa smo odlučili promijeniti strukturu rada u svim segmentima i prilagoditi se suvremenim izazovima modernog rukometa.

Da bismo ostvarili naše vizije odlučili smo, među ostalim, vratiti naše igrače iz drugih sredina, i osnažiti stručni rad u klubu, jer netko mora nositi teret svih tih stručno-igračkih promjena.

Ta stručna osoba, prema našim pogledima, trebala je biti mlađa osoba sa stručnim kompetencijama u radu s mladima, zatim da ima rezultate te da može ostvariti nove i da nam u financijskom smislu bude prihvatljiva.

Razgovarali smo i s izbornikom reprezentacije Horvatom, koji nam je savjetovao razgovor s prof. Željkom Čagljem.

Mi smo obavili razgovor, a gospodin Čagalj je minimalizirao neke svoje uvjete i došao je u Metković u svojstvu trenera prve momčadi i koordinatora Omladinske škole te tako postao glavni akter ove rukometne priče. Ja i članovi uprave trudimo se osigurati sve uvjete za rad njemu i svim članovima kluba, a što se nove sezone tiče, očekujem osvajanje prvog ili drugog mjesta u Prvoj HRL, – rekao je Veraja.

Uprava Metković Mehanike nije se zaustavila samo na angažiranju stručnog trenera, već je morala obaviti i rekonstrukciju igračkog kadra.

Tako su novim članovima kluba (od kojih su mnogi bivši igrači Metkovića) postali:

Hrvoje Batinović, Josip Kežić, Marin Marić, Danijel Arapović, Josip Čutura, Darijo Raguž, Julio Jelavić, Medić, Nikola Džono, Marin Vitić, Antonio Radić, i Ivan Goluža, sin Slavka Goluže.

Od igrača iz protekle sezone ostali su Cvitanović, Bezer, Marević, Kozina i Milas.

Očito je da će u klubu pokušati stvoriti momčad sastavljenu od iskusnih i mladih igrača. Posebno raduje činjenica da u klubu vježba sve veći broj mladih igrača, što je u stvarnosti pravi orijentacija.

Prof. Željko Čagalj, od glave do pete rukometni čovjek, sa svojih 47 godina, već je trener 20 godina, a ranije je bio sjajan rukometaš. S puno optimizma prihvatio se dosta složene i odgovorne zadaće podizanja kvalitete rukometa u Metkoviću.

– Znate, radio sam u brojnim klubovima u zemlji i u svijetu, te u reprezentaciji, s dosta uspjeha. Uvijek sam vjerovao samo u rad i samo u rad. Poznato je koliko je Metković dao reprezentativaca i koje je velebne uspjehe klub postigao. Nastojat ću zajedno s igračima i upravom stvoriti respektabilan sastav koji već u sljedećoj sezoni može zauzeti prvo mjesto u našem stupnju natjecanja, a u najmanju ruku drugo. Imamo puno posla, ali se nadam da ćemo ispuniti naša i očekivanja prijatelja rukometa u Metkoviću i da ćemo se plasirati u Premijer ligu.

S pripremama smo započeli prije tri tjedna, a cijeli program podijelili smo u 7 mini-ciklusa. Na terenu imamo 18 igrača koji su od prvog dana prihvatili sve zadaće i koji naporno rade. Naravno, nakon uvoda i testiranja slijede napori na stjecanju tjelesne spreme uz maksimalan rad s loptom. Planirali smo odigrati 10 pripremnih utakmica. Očekujem da ćemo spremni dočekati početak prvenstva i prvu utakmicu za mjesec dana s novim prvoligašem Gospićem, početkom listopada. Iako je trenerski posao izazovan i stresan, ja se toga ne bojim. Imamo kvalitetne igrače  koji mogu osvojiti prvo mjesto. Želimo da ne bude ozljeda i da pandemija konačno prestane, – poručio je sportski pedagog, prof. Čagalj.

RK Metković Mehanika

Novi trener Metković Mehanike i uprava kluba, imenovali su i trenere svih uzrasta, te druge osobe koje će pomagati u realizaciji projekta ‘Rukomet se vraća kući’ i u nastojanju da se momčad plasira u Premijer ligu.

Tako je prvi suradnik trenera Čaglja i trener vratara Joško Jukić, koji obnaša i dužnost sportskog direktora. Bivši trener prve momčadi Filip Romić, radi s dječacima rođenim 2004. godine, Rudolof  Ćužić radi s onima koji su rođeni 2006., Miljenko Šprlje (s rođenima 2008.), Hrvoje Batinović vodi 2010. godište, a Školu rukometa ”pokriva” Duje Tolj. Zvonimir Ilić je kondicijski trener, za medicinsku skrb zaduženi su Mario Majić i Duško Todorović, tajnica je Sandra Tomić kojoj pomaže Nikola Popovac, glasnogovornica je Marija Bošnjak, a fotografkinja Lukrecija Sršen.

METKOVIĆ MEHANIKA SVE SPREMNIJA OČEKUJE NOVO PRVENSTVO

Trener Željko Čagalj: Na Cetinju smo odigrali dobru utakmicu

Objavljeno prije

Autor

Trener Metković Mehanike Željko Čagalj u nedjelju nam je u razgovoru potvrdio da je zadovoljan pripremnom (trening) utakmicom svoje momčadi s jednom od najboljih crnogorskih momčadi, Lovćenom na Cetinju.

Krajnji rezultat tog susreta, kako smo već pisali, glasio je 24:24, a o svemu nam je prof. Čagalj rekao:

– Čujte, bližimo se početku prvenstva, a ostala su nam dva tjedna. Zadovoljan sam prikazanom igrom naših igrača, posebno što se napada tiče. Čini mi se da smo dobili jednu širinu, a vanjski igrači su odigrali jako dobro. Osobno, vidim pomake u našoj igri i radujem se svim novim poboljšanjima. Držim da smo spremni za ovaj dio priprema, ali i za početak natjecanja. Na Cetinju nismo imali Marina Marića, Kristijana Marevića i Ivana Golužu, ali se nadam da će njihove ozljede biti sanirane.

Mogu reći da je Toni Radić ozlijedio zglob. Sve u svemu , bila je to jedna dobra trening-utakmica. Imamo dostatan fond igrača koji su odlučni boriti se za klupske boje.

Imam osjećaj da su  igrači koji su se vratili u Metković također zadovoljni razvojem događaja. Uostalom, smatram da svi iskusniji igrači mogu pružiti dragocjenu pomoć mlađima , koji kao i stariji, vole svoje klub. Bez te i svake druge sinergije, teško se mogu ostvariti zacrtani ciljevi. U našem slučaju to su prvo ili drugo mjesto u predstojećem prvoligaškom natjecanju, – rekao je prof. Željko Čagalj, trener RK Metković Mehanika.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije