Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

RK METKOVIĆ-MEHANIKA

Bokan, Volarević, Jerković i Obrvan podnijeli neopozive ostavke kao članovi Upravnog odbora rukometnog kluba

Objavljeno prije

Drago Bokan, Klaudio Volarević, Matko Jerković i Ivica Obrvan podnijeli su neopozive ostavke kao članovi Upravnog odbora rukometnog kluba Metković-Mehanika.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani ljubitelji i zaljubljenici rukometa u Gradu Metkoviću, ovim priopćenjem Vas obavještavamo da smo dana 14.08.2020.g. dali neopozive ostavke kao članovi Upravnog odbora rukometnog kluba “RK METKOVIĆ-MEHANIKA”.

Naša odluka o neopozivoj ostavci je je razultat neslaganja s trenutačnim upravljanjem kluba i s različitim pogledima i vizijama kako bi rukometni klub i rukomet u gradu Metkoviću trebao izgledati.

Na ovaj način, našom ostavkom, dali smo Skupštini kluba otvorene ruke u odabiru novih članova i, naravno, novi saziv upravnog odbora. Zbog svega navedenog potrebno je u što kraćem roku sazvati Skupštinu udruge (Kluba), jer zbog nedostatka kvoruma izvršno tijelo kluba (Upravni odbor) ne može donijeti niti jednu odluku te je Klub praktično u organizacijskog blokadi, uz  činjenicu da je klub također i u financijskog blokadi od 16.07.2020.g.

Srdačan sportski pozdrav,
Drago Bokan
Klaudio Volarević
Matko Jerković
Ivica Obrvan

NERETVANSKI EL CLASICO

U subotu novi neretvanski derbi između Neretve i Neretvanca

Objavljeno prije

Autor

U šestom kolu prvenstva 3.HNL jug na rasporedu je nekoliko zanimljivih susreta, a među njima  i susret Neretva-Neretvanac.

U pet proteklih kola Neretva je izborila sedam bodova i nalazi se na 10. mjestu na ljestvici, dok je Neretvanac peti s 8 bodova.

Neretva je bolje krenula u sezonu, ali je Neretvanac povezao domaće pobjede s posljednjom u Baškoj Vodi, pa je i bolje plasiran.

U posljednjih nekoliko sezona Neretvanac je postizao bolje rezultate i poredak, a prošle sezone osvojio je i prvo mjesto. Dokaz je to predanog rada uprave opuzenskog treće ligaša i dobre organizacije na svim razinama.

Međutim, nakon duljeg vremena i Neretva je stabilizirala stanje u klubu na svim razinama, formirana je vrlo dobra momčad u kojoj ima i nekoliko mladih , domaćih igrača iz vlastite škole, a na mjestu trenera nalazi se mladi stručnjak i nekadašnji igrač Mario Svaguša. Od početka natjecanja Metkovci su pokazali svoje umijeće, a podbacili su možda jedino prošle subote u Dubrovniku.

Stoga subotnje poslijepodne nudi zanimljiv događaja i utakmicu u kojoj će se sastati dvije momčadi čiji se igrači dobro poznaju a koje vodi Goran Proleta, nekadašnji igrač Neretve. Doduše, i Mario Svaguša je određeno vrijeme bio na kormilu Neretvanca, ali nije samo riječ o trenerima. Brojni su igrači iz Metkovića igrali u Opuzenu, ali su i igrači iz Opuzena ponekad nosili dres Neretve.

Dade se zaključiti da i Neretva i Neretvanac njeguju napadački nogomet pa i ta činjenica daje novi razlog za interes gledatelja.

Mario Svaguša trener Neretve uoči lokalnog derbija kaže:

– Derbi između naša dva kluba je uvijek derbi, ali i više  od toga. Prije svega želim čestitati Neretvancu na prošlosezonskom prvom mjestu, a zatim želim da naš susret bude na visokoj sportskoj razini, bez ikakvih posebnih priča nakon utakmice. Moja momčad je mlada, ali je i Neretvančeva , znamo da su godinama Opuzenci uspješniji pa imamo dodatni i snažan motiv da to stanje prekinemo. U takvim utakmicama često odlučuju detalji iako se nadam da ćemo mi imati više raspoloženih pojedinaca. Dakako da nas zanima pobjeda i za nju ćemo dati sve što možemo i znamo, ali svi moramo biti u utakmici, kako se tpopularno kaže, 300 posto, – rekao je Svaguša.

U momčadi neće biti Čupića ni Katavića, ali se vraćaju Pero i Edo Raguž, Buhač i Batinović.

Raspored utakmica 6.kola:

  • Neretva-Neretvanac (16 sati),
  • Zmaj-Urania,
  • Split-Junak,
  • HV Posedarje-Kamen,
  • Sloga-Zadar,
  • Vodice-Uskok,
  • Hrvace-Jadran LP,
  • Zagora-OSK,,
  • GOŠK Dubrovnik-Primorac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije